Hoppa till innehåll

Ejmil

Medlem
  • Antal innehåll

    38
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

  • Dagar vunna

    2

Ejmil vann senast dagen på 7 Maj 2017

Ejmil hade det mest gillade innehållet!

Ejmil's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Community anseende

  1. Ejmil

    Hur Är Livet

    Bra fråga, båda har sina för och nackdelar. det gamla känner du till medan det nya är ju trots allt nytt och outforskat
  2. Var tror ni vi är på väg gällande festivaler i Sverige? Kommer vi att få se fler festivaler annonserar att de antingen säger att detta är sista eller inget nästa år?.detta trots välbesökta festivaler och tillställningar
  3. Det jag har i bakhuvudet och har haft senaste veckan är.... eftersom miss piggys röst görs av men man... är denna sköna gris då en man född i en kvinnlig griskropp?
  4. Ejmil

    Val

    Jag ser det mer som korkat att vara med i en union som är emot varje lands självbestämmande rätt gällande frågor som berör det egna landet. Mycket av den lokala och nationella produktionen av livsmedel och råvaror har fått minskas pga att det är billigare att importera från andra länder , vilket gör att lokal och när odlat blir dyrare då den inhemska konkurrensen inte finns eller uppmuntras. Finns många nackdelar liksom fördelar med att vara med i unionen, men gäller att veta att den union som sverige gick med i inte är den samma som vi har idag. Vi säljer ut landet och vår "demokrati" till en centraliserad makt som gjort att EU lag är svensk lag.
  5. Ejmil

    Zlatan

    Divan som passar som drottning eller prinsessa mer än kung. En monark som skulle avskys av sitt folk
  6. Ejmil

    Val

    Om det blir en folkomröstning gällande fortsatt EU medlemskap eller lämna...vad skulle ni välja? Jag är för ett eventuellt Swexit om inte medlemskapet kan förhandlas om
  7. Ejmil

    Val

    På söndag är det som ni kanske vet andra valomgången i Frankrike. Kommer Marine Le Pen att vinna eller är det Macron som blir Frankrikes nya president? Valet har rört om i den politiska grytan i Frankrike iom att ingen av dessa två kandidaterna kommer från de två vanligtvis ledande partierna.
  8. Eller vill jag bli svetsare,betong arbetare med andra ord något samhällsnyttigt
  9. Haha. Ja nästan illa att det vart en vit påsk..tänk på alla påskkärringar som inte fick ta sig ett järn innan blåkulla. Eller att Jesus (som ju föddes vid jul och honom som vi hedrar vid jul. Är ju trots allt julforum) skulle ha frusit, iom att han va halvnaken på korset.. eller halvt påklädd. Vi får hoppas att The moose kör en repris i år och kollar våra önskelistor till tomten. Så börja redan nu tänka
  10. Ejmil

    Val

    Var står ni andra I frågan iom att idag presenterades vårbudgeten
  11. Ja det är inte svårt att få det svårare när man har det svårt. Kanske handlar om de svåra perspektiven i frågor om livet och dess mening. Cake or death, vanilj eller choklad, strössel eller inte.
  12. Ejmil

    Patriotism

    Håller med att man inte behöver gilla allt även som infödd. Men själva grunden i landets historia präglar trots allt samtiden. Är lätt att kritisera och se det som att den grund som finns är förlegad och normativ, för vit, för mansdominerad mm. Att Sverige sedan 2010 har vissa EU regler inskrivna som grundlag är enligt mig inte en uttryckt vilja från befolkningen, utan fördes igenom i tystnad. Finns ju ändå olika former av mångfald...nordisk/skandinavisk mångfald där kulturen är det gemensamma.
  13. Ejmil

    Patriotism

    Håller med om att man gör landet till sitt hem. Dock anser jag att viss assimilation till kultur och historia behövs för att inte öka eller vidmakthålla eventuella sub samhällen inom nationens gränser. Ett land är ändå sin historia och en förändring av samhälls strukturer bör ske under en längre period där folket inte känner sig påtvingade saker
  14. Ejmil

    Patriotism

    Håller med, En nation, ett land är dess befolkning och målet är att arbeta åt samma riktning. En riktning där landets intressen och självständighet värnas om. Som i Sveriges fall som ett sekulärt land innebär det att arbeta för att bevara just det sekulära samhället.
  15. Ja jag kan hålla med om att den största demokratiska brist är det politiska deltagandet.. avsaknaden av deltagande. Var har jag sagt att jag ser mig som ett offer och behöver den kända offerkoftan? eller att jag är förtryckt? Frågan i denna tråd är ändå var är vi på väg? Jag skrev där med hur jag ser på läget, för att öppna upp för vidare diskussion om frågan. Sedan denna tråd skapades har det skett ett regeringsskifte, flyktingkris, säkerhets läget har höjts för att sedan sänkas igen mm. Då är det självklart att vi som befolkning och i många fall röstberättigade, undrar var vi är på väg, blir det bättre? blir det sämre? eller blir det oförändrat? Sverige är i flux i många avseenden inom en rad olika områden, Försvaret, Sjukvården, Skolan, Blåljus arbeten, Integration, Migration, Straff för att nämna några områden som är just nu är aktuella. Klart att vår uppfattning av samhället påverkas av nyhetsrapporteringar och av hur den politiska debatten är, vi påverkas och reagerar på olika sätt av det vi tar del av. Vissa accepterar läget i samhället medan andra söker sig till forum som dessa för att diskutera eller engagerar sig i frågorna på olika sätt offline. Att göra som du gjorde och tillskriva mig offerkofta av att vara förtryckt, fungerar mer som en agitationsteknik där du söker ett reaktivt svar från mig än en vilja att ha en öppen diskussion.
×
  • Skapa ny...