Hoppa till innehåll

Zeitgeistdagen 2015 Göteborg


Dave37
 Dela

Rekommendera inlägg

Disclaimer: Nu har visserligen Fuska en definition för vad som räknas som "reklam" som är luddigare än Björn Ranelids brynja. Så jag vill förtydliga att detta event är gratis och att ingen av arrangörerna tjänar en krona på det. Om man inte kan prata/informera om events som händer så försvinner plötsligt en väldigt massa potentiella trådar vilket är synd, särskilt då de inte förekommer i ett direkt överflöd i dagsläget.

 

 

 

 

 

 

Zeitgeistdagen (Z-day) 2015

 

En bättre värld är både nödvändig, önskvärd och möjlig. Vi kan alla leva ett meningsfullt liv i frihet och överflöd. Dagens vetenskap och teknologi kan användas till att bygga ett ekologiskt hållbart och högteknologiskt globalt samhällssystem.

 

 

Varje år under mars anordnar Zeitgeiströrelsen det globala eventet Zeitgeistdagen eller Z-day.

Göteborg kommer i vanlig ordning arrangera en Z-day, denna gång på Chalmers, Sven Hultins gata 6 i VA-salen den 28 Mars 2015 från kl 13:00.

 

Vi kommer bjuda på inspirerade föreläsningar från så väl medlemmar som forskare och andra organisationer som också jobbar för en bättre värld för alla Jordens människor. Det kommer också finnas gott om utrymme för diskussion och vi kommer att bjuda på fika och ha en del teknikdemonstrationer (Oculus rift, 3D-skrivare, quadcopter etc).

 

Varmt välkommen.

 

Bjud in alla dina vänner!

Untitled.png

Eventet på hemsidan, med nedräkning och karta:

http://zgm.se/events/z-day-2015-goteborg

 

Facebookevent:

https://www.facebook.com/events/814350901936414/

 

 

 

Vad är Zeitgeiströrelsen?

The Zeitgeist Movement (TZM) är en global gräsrotsrörelse som arbetar med aktivism och utbildning. TZM förespråkar den vetenskapliga metoden som drivkraft för en hållbar utveckling i ett så väl ekologiskt som kulturellt/socialt avseende. Vi är varken religiöst/politiskt bundna eller på något annat sätt knutna till institutioner eller dogma. TZM förespråkar en ny socioekonomisk modell som bottnar i att maximera levnadsstandarden för alla Jordens människor samtidigt som en ekologisk dynamisk jämvikt upprätthålls för att säkra samhällets långsiktiga fortlevnad. Detta nya samhällssystem är vad rörelsen kallar en NaturLags/ResursBaserad Ekonomi (NLRBE). Vi kan anpassa oss till den fysiska verkligheten eller göra oss beredda att ta konsekvenserna. Det är vårt val.

Redigerat av Dave37
  • Gilla 2
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...