Hoppa till innehåll

Mumutio

Medlem
  • Antal innehåll

    1738
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

1 Följare

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Jävligt långt borta

Mumutio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. Att "spela" bad boy fungerar aldrig. Det du ska göra för att få tjejer är att leva intensivt. Ingen vill ha en kille som svansar efter dem hela tiden. Gör saker utan att vara rädd och och tänka efter för mycket, ta för dig av livet. Prata med alla du känner för att prata med, res dit du vill resa, gör det du vill göra. Håll inte tillbaka och var inte rädd, njut av livet kort sagt. DÅ kommer tjejerna, för de vill såklart ha en kille om vet hur man har kul och njuter av livet, och inte låter sig begränsas. Du ska inte bara låtsas att du har andra grejer att göra förutom att vara med henne, du får faktiskt skaffa dig det.
  2. Det är ju väldigt sällan våldsbrott begås med licensvapen idag i vilket fall som helst, enligt vad jag förstått. Det är väl mest symboliskt med en sådan lag i så fall, för att visa att vapen inte är någon vi vill ha i samhället, vilket kan påverka attityder. Det ligger mycket sanning i det du skriver Dave37, men du förenklar. Lagar kan också påverka attityder i samhället, precis som attityder kan påverka lagar.
  3. Jag håller med dig, bra skrivet. :) Jag tycker det låter som ett bra lagförslag. Jag är ju dock inte så familjär med jakt och liknande så det är möjligt att någon som var det skulle ha någon invändning jag inte tänkt på. Annars tycker jag generellt att vi ska dra ner på vapnen så mycket som möjligt samt motarbeta illegala vapen med all vår kraft för att vår vapenanvändning inte ska eskalera som i USA. Det tjänar ingen på.
  4. Mumutio

    Droger

    Såvitt jag förstår är det inte endast THC som kan ha effekt när man röker cannabis.
  5. Jag visste att du skämtade, borde lagt till en smilie så hade det framgått. :) Håller med, bortsett från att 9% av befolkningen eller nåt sånt går från ord till handling och faktiskt röstar på Sverigedemokraterna. I längden kan detta få åsikterna att lämna tangentbordet och yttras mer även "i verkligheten". Jag tror faktiskt diskussion kan löna sig, fast jag håller med om att man inte ska ha för höga förhoppningar... Med det inte sagt att ditt inlägg var en dålig idé. ;)
  6. Finn fem klichéer?
  7. Så kan man också uttrycka det. Håller med om att det inte upplevs som speciellt begåvat med en så onyanserad och förenklad bild av verkligheten samt sådan oförmåga till källkritik.
  8. Jag har bara gratis fram till året jag fyller 20, alltså bara 1 vecka till... Trots att jag fyller år i december. :( Jag bor i Skåne, så det kanske är så att det är annorlunda andra landsting.
  9. Jag vet inte mycket mer om tidningen än det som du länkat till. Till att börja med har de ju lite halvdassigt språk vilket inte direkt ökar förtroendet. Sedan dyker den här formuleringen upp: Vilken verklighetsbild har man då egentligen? 15000 i månaden är inte mycket på något sätt, om man tänker på att det är ett maxbelopp. Helt klart ingen kvalitativ tidning. Det finns säkert en del artiklar där som är tänkvärda, men man får ta det med en nypa salt, de skriver ju otroligt subjektivt även i de vanliga artiklarna, vilket även det kan ses i citatet ovan. I övrigt håller jag med dig om att man ska diskutera invandringsfrågor likt de du tog upp i sak, och det mycket mer än vad som görs i dag, för det finns verkligen stora faktaglapp i debatten. Du gör dock väldigt tydliga generaliseringar och förenklingar i det mesta du skriver, du borde försöka sätta de här problemen i rationella perspektiv, för varken du eller jag vet idag hur mycket skattepengar invandring kostar i förhållande till andra saker i samhället. Det här är ju t.ex. fullkomligt löjligt överdrivet och förenklat, för att inte tala om felaktigt. Om du inte vill precisera mer än såhär är det bättre att du inte skriver alls, för det skapar bara missförstånd.
  10. Mumutio

    Droger

    Ja men ifall man legaliserar maruijana är det ju troligt att fler kommer röka regelbundet och då vara sega hela tiden?
  11. Mumutio

    Droger

    Det beror ju på hur vanligt det är att bruket blir tungt och långvarigt i ett samhälle med legaliserad cannabis. Du kanske vet? Annars instämmer jag fullständigt i det Lynott skrev. Det märks ofta på folk som röker på regelbundet att de gör just det, även om det inte är några jättestora mängder. Spelar ingen roll vad vetenskapen säger, jag känner själv flera stycken som helt klart blivit allt segare ju mer de rökt på. Effekterna av cannabis verkar vara väldigt individuella så jag tycker effekterna borde utredas mycket bättre än vad som hittils gjort, oftast försöker man dra alldeles för generella slutsatser.
  12. Om det finns en sak jag ångrar så är det att jag spelade så mycket datorspel när jag var 11-13 år gammal. Fullkomligt slöseri med tid.
  13. Önskar mig ingenting. Möjligtvis att flytta hemifrån. Trött på att få saker av min familj, jag vill bli självständig.
  14. Mumutio

    Droger

    Om diabetes och hjärt-kärlsjukdomar hade kunnat åtgärdas enkelt, eller brukar gå över, hade vi inte haft prevalensen vi har idag. Visst det hade ju varit skitbra om folk hade kunnat motionera mer och äta nyttigt, men så länge man äter socker ökar fortfarande risken för nämnda sjukdomar, oavsett om du motionerar eller äter nyttigt i övrigt. En ny studie från Harvard pekar till och med på att den genetiska predisponaliteten för övervikt ökar vid ett högt intag av SSBs=Sugar sweetened beverages. http://www.sciencedaily.com/releases/2012/...20921162308.htm "The results showed that the genetic effects on BMI and obesity risk among those who drank one or more SSBs per day were about twice as large as those who consumed less than one serving per month. The findings suggest that regular consumption of sugary beverages may amplify the genetic risk of obesity. In addition, individuals with greater genetic predisposition to obesity appear to be more susceptible to harmful effects of SSBs on BMI. "SSBs are one of the driving forces behind the obesity epidemic," says Frank Hu, professor of nutrition and epidemiology at HSPH and a coauthor of this study. "The implication of our study is that the genetic effects of obesity can be offset by healthier food and beverage choices."" Nejnejnejnej. Visst är våldsbrott hemskt, men det finns samhällsmässiga konsekvenser för alla sjukdomar, speciellt sådana orsakade av övervikt. Visst det är hemskt med misshandel och våldtäkt, men att bli drabbad av en stroke eller få allvarlig diabetes orsakar också stor psykisk skada. För att inte tala om produktionsbortfallet för personer som blir sjuka. Den här rapporten säger egentligen det mesta, verkligen intressant, rekommenderas: http://www.fhi.se/PageFiles/12592/R2011-20...apport-2010.pdf "Den samhällsekonomiska merkostnaden för BMI över 25 var 17,5 miljarder kronor" "De alkoholrelaterade skadorna och sjukdomarna kostade samhället 18 miljarder kronor år 2002." "Narkotikabruket kostade samhället 23 miljarder kronor år 2008." "Sjukdomar relaterade till rökning kostade samhället 8,3 miljarder kronor år 2001 " Så sammanlagt har du ju rätt i att socker och annan onyttig mat orsakar betydligt mindre skador än tobak, narkotika och alkohol tillsammans, men det kan absolut vara jämförbart i sammanhanget. Jag är inte för legalisering av cannabis, jag tycker snarare man ska reglera även socker och andra snabba kolhydrater hårdare. Är otroligt trött på resursslöseriet alkohol, narkotika och övervikt medför och de negativa effekterna de har på samhället som helhet. Håller med. Ifall folk hade varit informerade nog om vad en fortsatt legalisering av alkohol hade inneburit hade de aldrig röstat för det. Både alkohol och cannabis påverkar samhället så otroligt negativt.
×
  • Skapa ny...