Hoppa till innehåll

Dolphin

Medlem
  • Antal innehåll

    3862
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

  • Dagar vunna

    1

Dolphin vann senast dagen på 4 Augusti 2023

Dolphin hade det mest gillade innehållet!

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Sverige

Dolphin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Community anseende

  1. Dolphin

    Är Alla Lika Värda?

    Alla människor är lika mycket värda även om personer vars intellektuella kapacitet befinner sig på en 13-årings nivå inte instämmer i detta pga sin kulturella uppväxtsmiljö. Nostalgi för mig att spåra mina första steg på nätet (som är tillgängliga för fuska.nu tycks ha gått under) och skratta åt mig själv. :D
  2. Zero Dark Thirty. Inte speciellt bra karaktärsporträtt eftersom man knappt lär känna någon av karaktärerna. Hyggliga 'spänningssekvenser' men överlag är hantverket rätt mediokert. Inte helt bortkastad tid, men när karaktärer/hantverket inte är intressantare än vad det är; vem vill följa en över 2h film beståendes av händelser som man redan känner till? Argo lider av många liknande brister. I slutscenerna när allt ska ske i den absolut... sista... sekunden är en dramaturgi som är rätt irriterande. Rätt bra skådespeleri på sina håll dock och kul att se en viss problematisering av USA's utrikespolitik. Life of Pi gillade jag skapligt mycket pga sitt fina foto och psykoanalytiska dimensioner. Lincoln har en del fin ljussättning och är överlag relativt välgjord. Intressant att se det politiska spelet bakom kulisserna och de rasistiska tongångarna i samhället. Känns som dessa teman kunde ha utforskats mer dock. Gillar att den är relativt tillbakadragen i sin tongång, men i bland blir det ändå typisk dramaturgi á la Spielberg men det kan man väl ha överseende med. Django Unchained levererar vad man kan förvänta sig. Trevlig underhållning i form av bra skådespeleri och visuell extravagans.
  3. Maffiabröder (Goodfellas) som var en rätt medioker och intetsägande film. Det är svårt att blunda för det schablonartade manuset och de sterotypiska karaktärerna. Eftersom jag gillar genren och Scorsese är en kompetent regissör så blev det ändå en sevärd film i slutändan. Men det är ingen film som direkt når mästerliga höjder (rätt ordinär både formmässigt och innehållsmässigt) så allt beröm den får känns inte berättigad.
  4. Hade totalt glömt bort dig! o.o

  5. The Philadelphia Story av George Cukor. Inget mästerverk på långa vägar, men ändå en i mellan åt riktigt underhållande film. Och skådespeleriet var det heller inget större fel på, Grant och Stewart och Hepburn är namn som man vet alltid levererar. Sedan såg jag Alien och Aliens nyligen också på stor duk, mycket trevlig filmupplevelse måste jag säga. Trots att kvalitén inte är den bästa på dessa filmer så ser jag ändå fram emot att få se även den tredje filmen på stor duk.
  6. Dolphin

    Spöken

    Nej, jag tror inte på spöken eller några andliga väsen. Jultomten, religion, och påskharen är jag inte heller tillräckligt dum för att tro på. *No offence*
  7. Dolphin

    Droger

    1. Nej jag tar inte droger och nej jag har inte testat droger. 2. Jag kan verkligen inte bry mig mindre om vad andra personer gör med deras egna kroppar eller konverserar om med sina kamrater. 3. Det är ju ingen hemlighet vilka allvarliga risker och konsekvenser det finns av att ta droger och därför har jag svårt att se något positivt av en eventuell legalisering. Men man skulle ju i och för sig använda samma system som med alkoholen, vuxna människor borde ju har rätt till att göra vad de vill med sina egna kroppar så länge de inte skadar några andra. En sådan lösning skulle väl i och för sig leda till en del problem så som langning till yngre dock. Ja, jag är lite ambivalent i den här frågan. 4. Rätt så självklart att de inte hade 'godkänts' eftersom vi i dag är väl medvetna om riskerna. I alla fall inte så som samhället ser ut och med de normer som finns hos de styrande i Sverige.
  8. Nomatic/Derf: Den är uppdelad på 3 discar, så det blev lite paus, men jag såg i princip hela filmen på en gång. Om en film är välgjord så tycker jag inte längden spelar någon större roll. Sedan gäller det i och för sig att man är på rätt humör och har gott om ledig tid.
  9. Jag skolkar när det finns utrymme för det. När jag har lektioner som jag inte 'behöver' gå på eller om jag bara har en lektion för dagen eller något i den stilen.
  10. Har VG i snitt nu efter två år på gymnasiet. Vilket jag är rätt nöjd med eftersom jag har en tendens att inte lägga ner alltför mycket energi på några arbeten eller dylikt. Har lätt för att lära mig (teori) saker, så det har räckt med att plugga någon timme hemma och lite halvhjärtat i skolan för att få bästa betyg på det mesta. 6 Mvg hittills; Engelska A, Historia A, Samhällskunskap A, Samhällskunskap B, Människan socialt och kulturellt, Svenska A.
  11. Senaste långfilmen jag såg var det ungerska eposet Sátántangó av Béla Tarr. Mycket välgjord och mångfacetterad film som aldrig blir långtråkig någon gång under dess 450 minuter. Se den i fall du är filmintresserad och gillar 'art-house' genren. Såg också den klassiska skräckfilmen Halloween nyligen. Den är inte lika mästerlig som föregående film, men bjuder ändå på hyffsad underhållning trots det monotona soundtracket. Hade varit kul med lite mindre oförutsägbarhet och råare mord, men man kan ju inte få allt.
  12. Själv har jag sett alla säsonger av Criminal Minds och Dexter och ser fram emot ytterligare säsonger i framtiden. Bra underhållning, schyssta karaktärer, och vem älskar inte mord och psykopater?
  13. Dexter, Criminal Minds, Stargate SG1, The Big Bang Theory är väl de serier som jag brukar följa rätt så frekvent. Men min absoluta favorit i bland alla tv-serier är nog ändå The Sopranos.
  14. The Limits of Control av Jim Jarmusch. Fascinerande film med fint foto och en hel del trevliga filmreferenser. Det var dock lite halvtråkigt att regissören väljer att avslöja slutet på filmen Lady från Shanghai av Orson Welles (som jag inte hade sett!).
×
  • Skapa ny...