Hoppa till innehåll

Antonioz

Medlem
  • Antal innehåll

    409
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Ankeborg

Antonioz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Community anseende

  1. Vet inte om det är bra direkt.. är som sagt inte jätteinsatt i innehållet i energidryck, men mängden socker säger mig att det inte direkt är bra, ens i måttlig mängd. Kanske är det så att somliga 15åringar klarar av att sätta gränser, men med tanke på att det har behövts höja åldersgränsen så talar det för motsatsen
  2. Ser inte riktigt problemet med denna 18årsgräns. Är inte jätteinsatt i innehållet i energidryck, men förmodar att det kan vara farligt då det i annat fall inte skulle vara tal om något förbud. Det är ju knappast för att jävlas som förbudet uppkommer, utan för att affärerna inte ska bli drabbade ifall något händer. Det är en säkerhetsåtgärd som försäljarna har all rätt att vidta. Anses det farligt så är det väl bra att det förbjuds tills dess att människan anses mogen nog att förstå farorna. Dricker själv aldrig energidryck på grund av de påstådda riskerna.
  3. På ett bord med duken vit. står en ros med stjälk så grön. Ett tecken dig någon givit. På att du är fager och skön. Dess röda blad må falla Var tagg må bringa smärta. Men låt inte det dina känslor kallna Ty rosen är given med värme och hjärta Vad gör väl det om rosen hänger Där den står uti sin vita vas Rosen är från den vars hjärta spränger Det är av kärlek till dig, som rosen gavs.
  4. Har en hel del favoritfilmer men den som jag främst har fastnat för är väl A clockwork orange
  5. Tänker inte kommentera det senaste bidraget av ämne gällande mars, då jag inte ser problematiken med sammanhanget. Däremot finner jag intresse med hela saken med att interagera i situationer som man tycker är fel. Visst är det väl bra om man tar initiativet och säger till om det är något man tycker sköts felaktigt. Det är dock främst den vuxna chaufförens förbannade ansvar att se till att köra säkert, och det ansvaret ska inte en grabb på bussen behöva ta. Som sagt, det är superbra om du vågar gå fram och ge folk utskällningar om det finns anledning till det. Det är dock inte alla som har detta självförtroende och det hjälper knappast att sitta och lägga skuld på pojken över internet i sådana fall.
  6. "Theodors barnvagn rulla ut på trottoaren där den välde", ska man skriva för Aftonbladet, en av Sveriges större tidningar, så kanske man ska kolla stavningen innan man lägger ut artikeln... Jättehemsk händelse som är ett resultat utav ansvarslöshet från chaufförens sida. Nog måste man väl som individ, given ansvaret för bussens passagerare, vara uppmärksam nog för att inte missa något så viktigt som en barnvagn som står ståendes vid dörren. Förstår inte hur man kan vara så pass nonchalant och blåst att man öppnar dörren när bussen står i lutning, och en vagn på hjul bärandes ett barn står vid dörren. Lite jävla ansvar får man faktiskt ta. Att sedan försöka lämna platsen när skadan redan är skedd är ryggradslöst. Tråkigt att världen är full av liknande idioter, håller fullt med Jesper: en person som är så ouppmärksam på omgivningen ska inte få köra runt på en buss fylld med andra människor.
  7. Nu har jag inte läst igenom hela trådens inlägg, det är möjligt att ni kommit fram till något revolutionerande som jag själv har missat. Jag själv tycker att det är en rätt konstig lag. Förbud mot normbrytande klädsel som dessutom är förknippad med religion, Jag vet inte mycket om Frankrike och deras lagar men nog ingår väl religionsfrihet även där? Om nu människan har rätten till vilken tro hon vill, så måste väl då också frihet till religionens seder även hänga med på ett hörn under samma lag? Självklart finns det vissa självklara begränsningar till detta, man kan till exempel inte tillåta stöld bara för religionen säger det. Det är ju dock inte det frågan gäller. Det gäller ett förbud mot en klädsel för att vi finner den "läskig" av den enkla anledningen att vi inte är vana vid den sortens klädsel. Det är som sagt normbrytande här i Europa och jag har funnit människan väldigt skraj för sådana fenomen. Ska burka förbjudas så kan man lika gärna förbjuda bärande av papperskassar över huvudet. Tycker det är tråkigt att detta ens ska behöva bli en fråga, låt människan ha på sig vad hon vill, är du så pass inskränkt att du inte kan acceptera att alla kulturer inte är likadana, så är det ditt problem, inte den som bär burkas.
  8. Vad spelar det för roll om nu Aftonbladet ''hottar'' upp denna situation? De är ute efter läsare och får dessa genom att just beskriva händelsen som större än den faktiskt varit. Men vad handlar egentligen argumentationen om? Uppenbarligen så fanns det ju en risk med att lämna barnet i den varma bilen då pojken faktiskt svimmat, vilket aldrig kan vara ett särskilt bra tecken. Detta handlade om ett barn. Ett barn som själv ska växa upp och följa sina föräldrars tidigare vägvisningar, och jag själv vill i alla fall inte ha en framtid där barn svimmar i bilar titt som tätt för att föräldrarna gav detta exempel till sina barn när de var små. Detta är ett problem, och genom att Aftonbladet eventuellt förstorar saken så vänder de större uppmärksamhet mot dessa scenarion och kanske får de andra föräldrar att tänka sig för innan de lämnar sina barn i den bil som tydligen är för varm för barnet att hantera. Kom ihåg att det inte är huruvida Aftonbladet har gjort rätt som är frågan, utan snarare om föräldrarnas felsteg är något som är acceptabelt att förekomma. Jag vet åtminstone vart jag själv står i denna frågeställning.
  9. Jag kan inte se någon anledning till att förbjuda våldsamma spel. Som tidigare nämnts, så är det upp till föräldrarna att se till att barnen sysselsätter sig med sådant som får dem att påverkas på önskat sätt. Jag ser dock en viss motsträvighet mot PEGI's ''åldersföreskrifter'' i tidigare kommentarer, vilket jag själv inte har något emot. Absolut, någon lag om vem som får spela vad ska absolut inte finnas, man skulle faktiskt kunna se det som en form av förbrytelse mot demokratin. Jag tror att om man kollar på PEGI som en sorts mätare för hur pass våldsamt spelet är, istället för att se det som en lag, kan man få mycket större glädje av denna service. Det är, till exempel, ett utmärkt sett för att föräldrar ska kunna se hur pass mycket våld spelet faktiskt innehåller, trots egen inkompetens på området, och därmed kunna bestämma vad sitt barn ska få spela och inte. Att våldsamma spel leder till våld utanför spelets värld, tror jag knappast. Då jag själv har en klok mor, började jag inte spela några våldsamma spel innan jag ansågs mogen nog. Däremot var Super Mario och Crash Bandicoot stora favoriter. Det som är viktigt att ta hänsyn till är att de flesta barn inte ser soldaterna i till exempel Call Of Duty som människor de mördar. De ser dem snarare som måltavlor som de ska skjuta för att få poäng. Detsamma med Mario och Crash Bandicoot, i vilka man hoppar på sköldpaddor och stjäl isbjörnsungar. Det kommer inte få ett normalt barn att vilja gå och hoppa på hunden, eller för den delen, vilja sno valparna och rida runt på. Självklart kan det finnas ungar som är mer lättpåverkade än andra, men som sagt så är det upp till föräldrarna att se till att barnen gör det den är kapabel till att hantera.
  10. Vill bara ha en server att spela på, ingen hemsida, tack ändå :)
  11. Någon som vet om eller kanske äger någon minecraftserver som främst specialiserar sig på byggande? Inga plug-in eller mod, bara en simpel byggserver. Om inte kanske någon vill skapa en? Ni skulle iallafall ha en trogen spelare :>Tror nämligen inte att jag har tillräckligt bra internetuppkoppling för att kunna hosta en server utan lagg.
  12. Kan ju ta och skriva lite jag med 8> Spelar inte längre så hemskt mycket pokémon men grästyper är nog de jag gillar bäst, trots att det inte finns alltför många bra pokémon i denna typ.
  13. Jag har nyligen laddat ner GIMP och undrar nu om det är möjligt att få saker jag gjort i paint, över till gimp och hur?
  14. Låter bra, har bara egen erfarenhet av youtube när klippen fick ljudet borttagna, har dock inget problem med att få reklam i mina klipp, tack för infon ;> Ännu en fråga: Finns det något annat program där man kan göra egen musik där hela versionen är gratis?
×
  • Skapa ny...