Hoppa till innehåll

Antagonist

Medlem
  • Antal innehåll

    20
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Antagonist's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. Fast Morrissey modifierar rader som han lånar, och blir mer av litterära referenser än som i Håkans fall, ren stöld.
  2. Nää tycker du? :(

  3. För att komma in på läkarlinjen går du först natur på gymnasiet, vilket brukar kräva höga betyg. Inför gymnasieintagningen räknar man den totala poängen, inte vilka ämnen man har presterat bra i. Sikta på runt 300 poäng så borde du inte ha några problem med att komma in på natur. För att komma in på läkarlinjen lär det också krävas en hel del av dig på gymnasiet, och sen att du orkar med den långa utbildningen där, och ett par års praktik plus ännu en utbildning om du vill specialisera dig inom något område. Så räkna med en hel plugg. Jag går varken natur eller läkarlinje, så jag kan inte svara på hur det är där. Men av vad jag har hört från andra är natur sjukt krävande, otroligt mycket läxor och prov samt högt tempo. Vet också många som har hoppat av för att de inte pallade trycket.
  4. Inga nya idéer är helt originella, utan allt är idéstölder. Den konstnärliga visionen är alltid inspirerad av tidigare skapelser, och referensramarna är alltid vilka idéer som redan har genomförts. Dock så handlar det inte bara om lite inspiration i Håkan Hellströms fall, utan han stjäl skamlöst både strofer och slingor, gång på gång på gång. Cornelis Vreeswijk "Allt är bedrägeri, men det struntar jag i, för att du har så mjuka läppar" ("Visa till Veronica") Håkan Hellström "... allt är falskt och bedrägeri, men det struntar jag i, för vi dansar och du har så mjuka läppar" ("Kom igen Lena", jämför med "Come on Eileen") - Cyndi Lauper "...the stray cat sings crying, the stray cat sings back." ("All through the night") Håkan Hellström "Bortsprungna katter ropar, bortsprungna katter ropar tillbaks..." ("Mitt Gullbergs kaj paradis") - Morrissey "Come, Come, Come - nuclear bomb" ("Everyday Is Like Sunday") Håkan Hellström "Kom, kom, atombomb" ("Atombomb") - The Smiths "And everybody"s got to live their lives and God knows I've got to live mine" ("William it was really nothing") Håkan Hellström "Dom har gått för att leva sina liv och Gud vet att jag måste leva mitt" ("Atombomb") - Marc Bolan (T-Rex) "I was dancing when I was twelve" ("Cosmic Dancer") Håkan Hellström "Och jag dansade när jag var tolv" ("Jag var bara inte gjord för dessa dar") - Morrissey "Young girl one day we really will be old. But the thing is I love you now." ("Disappointed") Håkan Hellström "En dag kommer jag och du att verkligen bli gamla. Men jag älskar dig nu." ("Uppsnärjd i det blå", jämför med "Tangled up in the blue" av Bob Dylan) - Eldkvarn "Ta mig till kärlek, ta mig till dans, spela ett nummer som tar mig nånstans" ("Djungel") Håkan Hellström "Ta mig till kärlek, ta mig till dans, ge mig nåt som tar mig någonstans" ("Känn ingen sorg för mig Göteborg") - http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article98934.ab http://aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article262105.ab osv.. Karln kan inte sjunga ens för att rädda sitt eget liv. Han knappast en gitarrvirtous heller, det han har blivit hyllad för är hans texter, som liksom hela hans övriga produktion är rena plagiat. Så varför skulle någon vilja erkänna honom som en originell och bra musiker när han själv hellre önskar att han var Dylan eller Morrissey?
  5. Om jag nu skall hålla mig till att svara på frågan vilket det coolaste gitarrsolot är, får jag nog säga The Stooges - Search And Destroy Siouxsie and the Banshees - Hong Kong Garden Velvet Underground - I Heard Her Call My Name (visserligen helt atonalt och kaotiskt, men det bidrar väl till coolheten) Fruktnystan: Jo jo Roses är ju mycket fina. Kan bara instämma med dig, allt på deras debutplatta låter helt enkelt överjävligt bra. Dock så tycker jag att tricket de körde med Don't Stop kändes billigt, någonting jag retar mig på något otroligt och ger låten en ganska malplacerad känsla på den annars perfekta skivan.
  6. Pretentiös, skulle jag vilja säga. Dessutom är det knappast ett okänt faktum att han stjäl en hel del material rakt upp och ner.
  7. Pink Floyd - Comfortably Numb är ju given, spec live-framträdandet från P.U.L.S.E. Annars finns det en hel andra favoriter; Pink Floyd - Time Pink Floyd - Pigs Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond Stone Roses - I Am the Resurrection Buckethead - Soothsayer Funkadelic - Maggot Brain Rolling Stones - Sympathy For the Devil Mars Volta - Drunkship of Lanterns (inget solo, grymt bra gitarrlåt dock)
  8. Du r för seriös för denna sida

  9. Antagonist

    Facebook

    Även om den funktionen brukar missbrukas genom att citera Kent-texter (relationsstatus: det är komplicerat) eller att skriva någonting i stil med "fy faaan, jag orkar inte längre..." för att sedan vägra berätta vad det handlar om när någon frågar. Eller det värsta: "Tycker du om mig? Kommentera i så fall den här statusen med ett <3". Jävla uppmärksamhets- och bekräftelsesökande pack.
  10. Antagonist

    Facebook

    Varför skulle det gå fortare att snacka skit över telefon istället för msn, som dessutom är gratis och tillåter diskussion med flera samtidigt? De flesta som använder msn eller chatten på FaceBook vad jag vet använder den för att prata med sina vänner, ofta samma människor de träffar dagligen. Vad menar du att msn är "till för" om inte avslappnad konversation kompisar emellan, och alla ska väl få använda den tjänsten som de vill eller? Den främsta anledningen till varför folk har FB är ju för att snacka med sina vänner även utanför skolan och kanske de man inte har möjlighet att träffa varje dag.
  11. Patetiskt av dig att komma hit och grina när du är både otrogen och kontrollerande. Du förtjänar att må skit. Om det var upp till mig skulle du få en käftsmäll och ett kyskhetsbälte, men jag får nöja mig med kunskapen om att du nu grinar dig till sömns varje natt för att du gjort någonting så jävla barnsligt och idiotiskt. Uppenbarligen hade du ju inga problem att glömma din flickvän, men det kanske bara är när en annan vill hoppa i säng med dig?
  12. Snackar du med mig nu? Eller RememberMe? Du borde citera inlägget du svarar på så man vet. Jag frågade dig.
  13. Antagonist

    Facebook

    Men att pratar med sina vänner man träffar till vardags över FaceBook är ju inte konstigare än att folk använder msn. Klart att ingen har ett behov av det men det är ju ruskigt smidigt och användbart iom att man kan prata med sina vänner, hålla kontakten med släktingar o vänner som kanske befinner sig utomlands eller långt bort, plus möjligheten att exempelvis kunna bjuda in 10, 50 eller 100 vänner till ett event med ett knapptryck. Du kan ju ha diskussioner tillsammans med andra IRL också, men likt förbannat sitter du här.
×
  • Skapa ny...