Hoppa till innehåll

MisterX

Medlem
  • Antal innehåll

    211
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man

MisterX's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. MisterX

    Droger

    Det har inget med cannabis att göra. Det är rökningen som skadar lungorna. Det är tvärt om för dig. Confirmation Bias kallas det.
  2. MisterX

    Droger

    Det kan säkert vara både och. Man kan göra det för att allt annat ska bli lite roligare. Eller så kan man gör det som en egen grej bara för att det är kul. Det gäller nog många droger.
  3. MisterX

    Droger

    Det håller jag inte med om. Om alla skulle haft samma åsikt skulle det inte bli mycket av en diskussion. En diskussion handlar om att dela med sig av åsikter och komma med argument. Om en person ändrar sin åsikt efter en diskussion har den personen gjort framsteg. Jag ser droger generellt sätt som en upplevelse utöver det vanliga. Om upplevelsen blir "vanlig" gör man det för ofta.
  4. MisterX

    Droger

    En bra lista som en kompis skrev angående legalisering av droger för er som vill ha mer argument än "man äger sin egen kropp". Jag är som sagt inte insatt i politik så jag kan inte argumentera för dem men jag tycker de låter bra.
  5. MisterX

    Droger

    Varför skulle jag göra det?
  6. MisterX

    Droger

    Låter helt okej, bättre än idag i alla fall. Hur anser du att lagarna kring odling skall vara då?
  7. MisterX

    Droger

    Redan testat.
  8. MisterX

    Droger

    Detta. Hursomhelst så tror jag det största problemet med dagens politiker är att de inte förstår sig på starka och svaga droger. Hur ser ni på övriga svaga droger? Exempelvis psilocybin svampar. Utifrån vad jag har sett skadar de kroppen mindre än cannabis, särskilt om man räknar med rökningen. Även om trippen inte nödvändigtvis är så svag. Edit: Någon startade en tråd på flashback angående paralleller med fallskärmshoppning som jag drog tidigare, https://www.flashback.org/p32102277 Jag står fast vid att det är en bra parallell.
  9. MisterX

    Droger

    Det undrar jag också.
  10. MisterX

    Droger

    Håller med. Men Layton verkade anse att vuxna vet bäst och att "vi barn" är outbildade och inte vet nånting.
  11. MisterX

    Droger

    Du kanske, men många i tråden är över 18. Jag också. :(
  12. MisterX

    Droger

    Vad tror du anledningen är? Eftersom det är mindre farligt än alkohol så är "det är farligt" ingen giltlig anledning. Det finns andra sätt än rökning att inta cannabis också. Att baka brownies med dem funkar bra, men det går åt mer. Och eftersom det är så dyrt på grund av att det är olagligt och folk vill få ut bästa effekt av det så röks det. Heroin går att inta på många sett, men sprutor ger mest effekt. Och eftersom det är så dyrt använder folk mest sprutor vilket leder till att sjukdomar kan spridas. Exempel med påhittade siffror: Om en vanlig dos cannabis kostar 100kr om man röker det eller 150kr om man äter det som brownies är det mer som väljer att röka det för att spara 50kr. Men om det skulle kostat 20 respektive 30kr så skulle fler kunna tänka sig spendera 10kr extra för att inte skada lungorna. Det är en fördel med att ha det lagligt. Jag är inte så insatt i politik så jag kan inte prata om de politiska fördelarna såsom att staten skulle kunna få in skatt av det.
  13. MisterX

    Droger

    Jag påstår inte att cola är farligare än cannabis. Men det finns 0 kända dödsfall direkt kopplade till cannabis. Det är ren svenska som jag hoppas du förstår. Varför det är olagligt kan jag inte förklara. Jag är också inne på det spåret. Om en lärare/förälder säger att alla droger är farliga och man provar på cannabis och märker att det inte är så farligt så tar man ju inte det de säger på allvar längre. Om man har kontakt med langare som erbjuder tyngre droger kan man komma att tacka ja till dem förr eller senare.
  14. MisterX

    Droger

    "ratio of fatal dose to effective dose" innebär precis vad det låter som. Om 0.7 promille är en vanlig/effektiv dos av alkohol och 7promille är en dödlig dos så blir det 7/0.7=10 precis som grafen säger (Kan inte de exakta värdena). Men det är givetvis inte det enda som avgör hur farlig en drog är. Kokain är enligt mig ingen mindre farlig drog som jag sa att man kunde jämföra med. Kolla hur många som dör per år av cannabis till exempel och jämför det med fallskärmshoppning.
  15. MisterX

    Droger

    Se det som att hoppa fallskärm. Det är en kul grej som kan gå fel. Det är en risk man tar. Om man inte är förberedd är det större chans att något går fel. Du kanske tycker det verkar som en dålig liknelse. Men jämför antalet dödsfall av att hoppa fallskärm med en mindre farlig olaglig drog. Enligt http://www.erowid.org/chemicals/dxm/dxm_dose.shtml så är 20-30mg en vanlig dos för att lindra hosta men vid 100mg+ så börjar det ge drogliknande effekter. Det står också några märken på hostmedicin som kan användas som DXM, så kan du kolla upp om de säljs i Sverige eller USA. Jag tror aldrig jag använt hostmedicin men jag tycker inte det verkar så konstigt att 4 gånger normal dos kan fungera som en drog.
×
  • Skapa ny...