Hoppa till innehåll

lolkfeezt

Medlem
  • Antal innehåll

    5
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

lolkfeezt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Community anseende

  1. Jag är väldigt liberal av mig, och därav anser jag att man som en vuxen person själv har rätt att välja ifall man vill röka cannabis och därav leva med risken att man kan få lungcancer. Det jag försökte få fram är att risken är så liten att få lungcancer av ett cannabisbruk att jag inte tycker att det håller som ett argument mot cannabis.
  2. Det finns en risk att fler skulle börja bruka cannabis då många väljer att inte röka det på grund av att det är olagligt, ja. Men däremot så håller inte hela "detta kommer leda till lungcancer" argumentet. Vi har redan cigaretter och annan tobak som idag är tillåtet, och ändå är det bara en ytterst liten miniriotet av dessa som utvecklar lungcancer, och det är då oftast i de senare åren. Den genomsnittliga cannabisbrukaren röker inte cannabis alls lika ofta som man missbrukar tobak, vilket som gör att lungcancer risken inte alls ligger på samma nivå som för tobaksrökare. (Och även där är den som sagt väldigt låg). Självklart. Skillnaden mellan Cannabis och andra droger är dock att cannabis är "ofarligt" i jämförelse med tyngre droger såsom heroin, kokain osv. Meningen med mitt argument var ju att förespråka att vuxna själva ska få välja ifall de vill bruka en mer eller mindre ofarlig drog. Tyngre droger medför andra problem än cannabis. T.ex. har forskning visat att du inte alls blir lika beroende av cannabis som du blir av andra droger såsom heroin. Sen är väl också den viktigaste faktorn att det är omöjligt att dö av cannabis. Oavsett hur mycket man väljer att röka så kommer du aldrig dö av det. När det gäller tyngre droger så räcker det med en liten överdos och du kan vara död inom den närmsta timmen. Jag förstår vad du menar, men som sagt väljer jag enbart att applicera argumentet på cannabis.
  3. Självklart ska cannabis legaliseras. Däremot så krävs det att man gör det på ett bra sätt. Det jag förespråkar är att man skapar någon form av ett "systembolag" fast för Cannabis, och det är enbart dessa butiker som har rätt till att sälja cannabis. Då ska man ha en fast åldersgräns. Precis som det är med alkohol i nuläget. Vad är positivt med detta? Jo, först och främst kommer langningen minska. I nuläget måste både vuxna och ungdomar som röker på köpa från langare, vilket som gör att många langare klarar att försörja sig på enbart cannabis-försäljning. Om vuxna inte köper från langare längre så betyder det att många langare kommer behöva stänga ner sin verksamhet då de inte får in tillräckligt med pengar. Vad är negativt? Inget, #420blazeit Finns även forskning på att vuxna inte tar mycket skada av långvarigt cannabis-bruk. Dock kan det skada ungdomar som fortfarande inte har fullt utvecklade hjärnor. Varför man då inte låter vuxna välja själva ifall de vill röka på eller inte förstår jag inte alls. Känns bara rent av idiotiskt.
  4. Vänta, vänta, vänta. Behöver nya trådar granskas innan de läggs in i forumet, eller är det bara debattforumet? Funkar shi admin, funkar shi.
×
  • Skapa ny...