Hoppa till innehåll

woicer

Medlem
  • Antal innehåll

    503
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Solna

woicer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. woicer

    Två Dns Servrar?

    Du kan bara använda en DNS-server åt gången. Den ena är primär, den andra är sekundär. Sedan kommer det antagligen inte hjälpa att byta DNS-server (inte riktigt hundra på hur det fungerar) för att få en statisk ip-adress. När jag ska byta till statisk IP adress så står det att jag ska skriva in mina två DNS servrar. Jag har prövat att bara skriva in en, men det slutade med att jag inte kunde använda internet. Byta till statisk ip-adress? Alltså, har du fått nya uppgifter från din internet-leverantör, eller vad menar du? Vet man inte hur det fungerar bör man inte vara inne och pilla med DNS-servrar, och eftersom jag också är usel inom detta så ska jag inte försöka hjälpa dig heller. Du skriver in två DNS-servrar av den anledningen att när den primära går ner så tar den sekundära över. DNS-serverns uppgift är att översätta en IP-adress till ett domän-namn, eller tvärtom. Så istället för att skriva in http://213.132.97.89 så skriver du in http://fuska.se --> vilket leder till samma webserver.Anledningen till varför det inte fungerade med en kanske var att den första servern inte var online.
  2. woicer

    Två Dns Servrar?

    Du kan bara använda en DNS-server åt gången. Den ena är primär, den andra är sekundär. Sedan kommer det antagligen inte hjälpa att byta DNS-server (inte riktigt hundra på hur det fungerar) för att få en statisk ip-adress.
  3. woicer

    Apache

    Ser ut som att en ominstallation är rätt nödvändig. Ska väl bara vara att följa instruktionerna för Apache igenom installationsprogrammet? Det gjorde jag, och det startade felfritt. Annars kan du ta en titt på webdesignskolans guide, mycket användbar: http://webdesignskolan.com/php/apache_install.htm
  4. Ja, de flesta (om inte alla) brushes är gratis på deviantart.
  5. woicer

    Om Vista

    Jag är inte direkt ett Vista-f*n, men detta har jag till svars: Nackdelar med Vista : Buggar lite . Kan inte spela några spel som cs eller cod . Kan inte köra gamla program och har en nolltollererad brandvägg som inte låter dig nästan använda FTP eller typ skicka upp saker till nätet . ------------svar Buggar lite - ja, det händer på de flesta operativsystemen. XP var också buggigt i början. CS - Cs fungerar utmärkt på Vista, i alla fall för mig Gamla program - fungerar för mig Brandväggen - fungerar hur bra som helst. Bara tillåta så fungerar allt som det ska Skicka saker till nätet? samma sak som ovan, fungerar också. ------------ Nackdelar som jag upptäckt att det inte går att hitta alla drivrutiner till Vista än. Dessutom krävs det en rätt bra dator för att köra Vista vilket också är negativt, dock inget problem för mig.
  6. Grr, mycket läcker. Alltid lika bra zimens :)
  7. Wow, tack! Min kompis gav hennes MSN. Kul att du lyckades, det är starkt. Som sagt, ta det lite lugnt och starta inga onödiga diskussioner. Prata lite lugnt och skämta mycket så ska du se att det kan säga klick när som helst :)Lycka till!
  8. Det är svårt att fråga, ja. Jag skulle själv aldrig våga göra det, så jag ska egentligen inte skriva så mycket. Ett bra alternativ till oss blyga personer är att på något sätt få tag på hennes MSN. Detta kan du göra på olika sätt. Ett alternativ är att fråga henne om hon har MSN. Jag antar att den frågan är lite lättare än att fråga "gillar du mig?". Annars kan skolan ha något typ av intranät där det finns klasslistor. I våran hade i stort sett alla tjejer skrivit ut sin MSN-adress där, och då är det rätt enkelt att bara lägga till henne. Jag kan säga att jag också gillar en tjej som bor på andra sidan jordklotet. Hon var här i Stockholm en vecka. Min kompis känner henne, så hon bodde där. Så jag sa helt enkelt bara till kompisen att hon skulle lägga till min MSN vilket hon också gjorde. Jag gjorde de så att det lät lite oseriöst. Jag tror inte hon gillar mig dessvärre, men vi har haft några roliga chatt-timmar. Om du lyckas få hennes MSN så kan du börja skriva till henne. Tänk dock på att inte skriva direkt varje gång hon loggar in då de kan bli rätt jobbigt. Skriv någon gång ibland då hon är inne, och använd gärna rit-funktionen i MSN då de höjer upp stämningen rejält (i alla fall om man ritar som mig).
  9. och, dessutom är BIOS låst på el-gigantens datorer vilket gör att du inte kommer åt alla BIOS-inställningar och liknande. Dessutom får du bättre delar för ett bättre pris hos komplett. Vill du ha ännu mer för mindre pengar så kan du plocka ihop delar och sedan bygga datorn själv. Kan du bygga ihop en dator, eller har en kompis som kan det så tycker jag du ska köpa delar. För det första får du det du vill, och för det andra så är det billigare än att köpa ett paket som är ihopbyggt (dom tar ju pengar för det).
  10. Firefox, ett klokt val. Snabbare, säkrare och bättre. Det är även lätt att anpassa Firefox med skins, plugins och liknande saker.
  11. woicer

    Ny Procesor?

    jo det gör det faktiskt, intels v8 plattform kan ha 2 st quad processorer. inte för att det är ett alternativ att ha hemma men iaf^^ Okej, tack för tillägget. Har inte uppdaterat mig inom datorvärlden på ett bra tag. Men jag antar att det blir rätt dyrt för en vanlig datoranvändare, och dessutom känns det rätt meningslöst med så mycket överflödig kraft.Räcker nog med en C2D för trådskaparen.
  12. Man kan väl vara "äkta kär" när man är yngre också? Man gillar ju inte varandra mindre för att man är yngre(?)Bara det känns rätt så är det väl inga problem?
  13. woicer

    Ny Procesor?

    Du kan t ex inte köpa 2 Intel C2D E6400 och sätta bredvid varandra, det går inte. Dock finns det processorer med olika antal kärnor (de senaste i affären är med fyra kärnor). I dag räcker det med två, för de flesta spelen stödjer inte mer, och då märks ingen större prestanda ökning. En annan avgörande sak vid ditt köp av processorn är vad du har för moderkort. Om du har ett litet äldre moderkort så har det antagligen inte "stöd" för de senare modellerna av Intel (och AMD). Jag fick själv köpa nytt moderkort, ram-minnen och sedan den nya processorn. Som sagt, titta upp vad du har för moderkort innan köpet. Det är helt avgörande.
  14. Varför borde han inte kunna göra det? Självklart kan man säga det, ålder har ingen betydelse. Bara man menar det man säger så är det lugnt. Jag har faktiskt (tro det eller ej) aldrig använt den meningen. Det är nog inte särskilt svårt att säga det till någon man verkligen älskar.
  15. Visst är det möjligt, men det känns väl inte särskilt seriöst direkt. Jag tycker själv man bör träffat någon i verkliga livet för att alla det förhållande, men det är ju min åsikt. Men som sagt, gillar ni verkligen varandra så är det nog möjligt att kunna ha någon form av "internet-relation".
×
  • Skapa ny...