Hoppa till innehåll

Vixxec

Medlem
  • Antal innehåll

    318
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man

Vixxec's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. Vixxec

    Droger

    Kan lägga till 2 droger på listan, amfetamin och tramadol. :) Amfetamin gjorde mig lite speedad och jäkligt social, jag var dessutom uppe tills klockan 8 på morgonen.
  2. Vixxec

    Droger

    1. Tar du droger eller har du testat? Röker gräs då och då samt tar lite andra grejer, provat LSD, kratom och lite rökmixar. 2. Blir du störd när andra tar droger, eller pratar om att ta droger? Haha nej verkligen inte. 3. Tycker du att droger bör förbjudas? Nej, jag tror att det skadar mer än vad det skyddar, om man hade gjort det lagligt att inneha droger för privat bruk så hade folk haft lättare att söka hjälp och prata öppet om sitt missbruk. 4. Om droger hade "uppfunnits" idag, tror du att det hade godkänts? Om ja, varför? Om nej, varför inte Bra fråga! Och jag kan säga att jag inte har det blekaste, troligtvis hade olika droger gjorts olagliga under en längre tid
  3. Vixxec

    "gangster"

    Kidsen emellan så är ju det coolhetsfaktor. Att vi äldre kan se hur töntigt det egentligen är är ju en annan sak. ;)
  4. Finns det verkligen några bra bevisningar och undersökningar och skit för att våldsamma spel faktiskt påverkar negativt?
  5. Vixxec

    "gangster"

    Cool-idealet. Och så tror jag även de är uppmärksamhetssökande.
  6. Jag pratade inte om de som behöver råna för att överleva, då som du sa så existerar de knappt i Sverige. De som rånar för kickar ligger lite i riskzonen för att bli framtida yrkeskriminella, då de uppenbarligen inte har något problem med gärningen de utför utan tom uppskattar det, men även dessa hittar du betydligt fler av i förorten än i innerstan tex. Jag tror att det är så pga sämre skolor, utanförskap etc, även om personens begär är gärningen i sig så är det nog avgörande om denne vistas i en miljö där sådant antisocialt beteende kanske till och med är uppskattat. En överklass-kicksökare kanske hoppar fallskärm, medans en medelklass kanske klottrar eller åker mountainbike. Men en från underklassen/arbetarklassen, som säkerligen redan har bekanta i kriminella kretsar och som lever i en miljö där våldsdåd är relativt (relativt, relativt, relativt) vanliga kanske väljer att ägna sig åt att stjäla, råna eller annat allvarligt och destruktivt beteende. Du pratar även om de som rånar för att de vill ha dyrare och finare saker, ja men det är ju lite de jag försöker säga, minskar man klass-skillnaderna så minskar även "svartsjukan"(eller vafan man ska kalla den) och därför brottsligheten. Sådana saker som dåliga skolor är också en del av klass-segregation btw Näe.. Jag tror inte det är jättemånga som gör sådana val "out of the blue". De flesta yrkeskriminella kommer nog dit genom att de är väldigt osäkra och råkar komma in på fel bana i livet, de finns nog även många som sedan tidigare är vana vid extremt våld och har svårt att släppa det, från krig och liknande typ. Men i Sverige finns det väldigt få 100% yrkeskriminella överhuvudtaget. När jag sa social misär så menade jag inte ur ett internationellt perspektiv, utan i relation med hur Sverige ser ut idag. Social misär i Sverige är liksom inte som social misär i Sudan.
  7. En person som mördar massa småbarn är ju uppenbarligen psykiskt sjuk, men att spänna fast honom i en elektrisk stol eller liknande är ju riktigt fegt. Men det är skillnad på brottslingar och brottslingar, vi har ju de psykiskt sjuka, dem kommer alltid att finnas och det finns inget vi kan göra åt. Men det finns ju dem som föds upp i brottslighet, alltså brottslighet som bygger på utanförskap, och med sådana människor är det svårt att straffa till rätta, om inte svårt så (anser jag att det) är de omoraliskt då man inte kan sätta sig in i den personens situation. Det lät lite fel, låt mig förklara. En person som rånar, gör det som en effekt utav att han inte kan få jobb och för att han lever i en social misär, det ju ändå tack vare hans förutsättningar som han utför de dåd han utför. Om makten hade tagit krafttag och skapat bättre förutsättningar så hade de säkerligen inte skett, alltså även om det är hans handlingar så drevs han ju till dem pga just de människor som sedan straffar honom, fattaru va jag menar?
  8. Nejdå, ditt svar var bra, och även jag tror att mindre klass-skillnader är avgörande för att ett samhälle ska fungera, men min fråga i mitt första post var mer riktat till alla människor i tråden som skulle gasa, skjuta och komma på andra sätt att plåga och döda brottslingar, vad är grejen liksom? edit, kolla ovan, jag undrar bara varför folk blir så hetsiga, folk får gärna tro på dödstraff och whatnot men då får dem fan komma med jävligt bra argument!
  9. Brasilien har över 20 mord per 100.000 invånare, vi har 3 per 100.000 (ungefär). Så även om vi hade haft 200 miljoner invånare så hade vi fortfarande vart betydligt bättre. Du fattade väl vad jag menade från början va? edit, detta är orelevant i det jag fråga, varför är det sådan straff-fixering nu för tiden, alltid nackskott hit och nackskott dit.
  10. Fast..eh...varför tror du vi har så lite brott i Sverige medan tex Brasilien har så mycket mer, för att vi har högre straff eller?
  11. Lite av en bump, men skit i. Iaf, kan någon förklara för mig våran tids straff-fixering? Är inte det intressanta hur man ska jobba förebyggande, bättre att förhindra brott innan de skett än att städa upp efter.
  12. Har du någon källa för ditt påstående? Alltså att alla män tvingar sina kvinnor att ha på sig huvudbonader?
  13. Vixxec

    "gangster"

    Snubben satte det mitt i prick. edit, okej, har tråkigt så ska skriva vad jag tror. Kidsen blir nog "gangstrar" av ungefär samma anledning som tjejerna har på sig kortkorta kjolar och sminkar sig med fem lager brunkräm och whatnot. Det handlar bara om osäkerhet och krav om att leva upp till ett visst ideal.
  14. Är ju inte en särskilt seriös debatt här. Inte så konstigt iofs då det är ett otroligt oseriöst ämne. Självklart ska man inte förbjuda klädesplagg. Varken de "fyller en funktion" eller inte.
  15. Vixxec

    Monarki

    Dem flesta jag vet verkar bara tycka att kungen är ett pain in the ass, inte alls som guggo försöker få det att se ut.
×
  • Skapa ny...