Hoppa till innehåll

Dahliz91

Medlem
  • Antal innehåll

    182
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Borås

Dahliz91's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. Eller så ger man dem ett straff istället för att avrätta dem vilket fungerar i längden. Sedan satsar man på behandling och satsar på att få dem tillbaka in i samhället.
  2. Dahliz91

    Mobbning I Grundskolan.

    Desto äldre mobbarna är desto mindre uppenbart är det. För vuxna är det kanske det är lite mer att man fryser ut någon eller lägger alla skulden på en ensam person, medan i yngre åldrar är det mer fysisk mobbning.
  3. Dahliz91

    Monarki

    Monarkin kan sammanfattas med två ord "Feodal Regression".
  4. Kolla lite på webdesignskolan.com, de har mycket bra guider ifall du är nybörjare
  5. Ska vi få ett bra samhälle så måste "svenskar" och invandrare mötas. Dvs. anpassa sig efter varandra, det är det som är integration och det är den vägen vi måste gå. Idag funkar inte det och det leder till kriminalitet och utanförskap. Vad vill du mer exakt med det där?
  6. Dahliz91

    Rasism

    Hatbrott ska ha högre prioritet än vanliga våldsbrott, JA, därför att hatbrott begås för att perosnen är t.ex. Homosexuell eller invandrare eller något sånt. Det tycker jag är självklart, men det betyder inte att man inte ska satsa på att lösa alla brott. Det är ju självklart att man ska.
  7. Har inte inträffat än för min del!
  8. Du har ingen aning om vad du pratar om där. Det hör knappast till Genevekonventionen att utföra kollektivbestraffning på en hel stad för att fyra CIA agenter mördats. I Falluja 2004 använde man vit fosfor mot befolkningen bland annat, arresterade och misshandalde sjuksköterskor. Bombade bland annat ett sjukhus.
  9. Jag vet inte om du missuppfattade mig. Jag pratade om nedmonteringen av välfärdssystemet. Vad jag vet så har inte Socialdemokraterna... * Slopat Stopplagen och öppnat för utförsäljningar av akutsjukhusen. * Förbjudit Sjukförsäkringarna som ökar täckningen från 80-100% (finns ofta i Kollektivavtal) * Minskar ersättningarna från A-kassan. * Ökar avgifterna till A-kassan. * Vill släppa kontrollen över Apoteket (låta marknadsintresset styra läkemedelsförsäljningen) Om du inte kallar det nedrustning av välfärden eller påstår att Socialdemokraterna var värre så får du väldigt gärna förklara varför du tror det. För att vi tar in fler än alla andra länder i Europa, det är som om det ska bli en "börda" att hjälpa folk.. nånstans lär de ju få ta vägen, men varför kan det inte bli en jämlik fördelning bland länderna i europa? edit: ha överseende, min förra post var dåligt formulerad Jag tycker också att det borde vara en jämlik fördelning över Europa. Men som du säkert vet så kan inte Sverige bestämma över hur de andra ländernas flyktingpolitik ska föras. Att det är en "börda" beror inte på att vi tar emot flyktingar/invandrare. Det beror på att vi inte lyckas integrera dem i samhället. Det är ett problem som måste lösas men det gör man inte genom att frysa invandringen, det är i alla fall inte enda lösningen. Den bästa lösningen är att försöka få de som kommer hit att bosätta sig i områden som inte redan är invandrar täta och att hitta nya metoder för att hjälpa dem att bli integrerade i samhället.
  10. Dahliz91

    Rösträtt

    MightyBaal: Jag håller inte med dig där. Det finns många under 18 som är lämpade liksom det finns de över som inte är det. Men 18 år är en bra gräns eftersom att det är gränsen för när man blir myndig. Höjer man myndighetsgränsen så kanske det även är befogat att höja gränsen för när man får rösta. Perisoreus: Att ta genomsnitts åldern som argument tycker jag är löjligt. Det man ska utgå ifrån är ju åldern på de yngsta eftersom att det är de som troligen är minst mogna att rösta. Man kan ju undersöka hur det fungerar i kyrkovalet där man redan idag har 16 års gräns. Yngre människor är enligt min uppfattning inte heller särskilt seriösa i sitt röstande vilket också speglar av sig i stöd för partier som Piratpartiet, Sverigedemokraterna osv.
  11. Fishmaster: "Annars skyller artikeln mycket på våran löjliga invandring " På vilket sätt är den löjlig?
  12. Dahliz91

    Rasism

    ja, men jag ser inte det som en bra anledning till att hatet mot svenskar ska ignoreras Det handlar inte om att ignorera att "svenskar" blir utsatta för hat. Det handlar om att invandrare fortfarande är en minoritet och minoriteter är mer utsatta. Och därför ska vi strunta i svenskar som blir utsatta för hatbrott för att de skyldiga är en stackars minoritet? Låter inge vidare faktiskt o.O Allvarligt talat. Du kan inte påstå att attentat mot svenskar ignoreras!
  13. Dahliz91

    Rösträtt

    "Ungdomar tror livet är en lek och tycker vänstern låter som en fridfröjd lösning." Vi är ju en bra lösning också. Problemet är väl att missnöjdespartier (såsom Sverigedemokraterna) och enfråge partiet (såsom Piratpartiet) hade fått mycket fler röster. Sverige behöver inte starkare sådana partier.
  14. Ett väldigt bra svar du hade där!
  15. Dahliz91

    Rasism

    ja, men jag ser inte det som en bra anledning till att hatet mot svenskar ska ignoreras Det handlar inte om att ignorera att "svenskar" blir utsatta för hat. Det handlar om att invandrare fortfarande är en minoritet och minoriteter är mer utsatta.
×
  • Skapa ny...