Hoppa till innehåll

Njugen

Medlem
  • Antal innehåll

    340
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man

Njugen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. Din sida ser helt okej ut. Lägg gärna till lite radavstånd på texten och gör menytexterna lite mörkare när man inte har muspekaren över dem. Footer-delen kan du gärna lägga in lite mer padding på. Den blåa länkfärgen som dyker upp i själva innehållet ser inte tilltalande ut med tanke på de konstant mörkorienterade färgerna på resten av sidan. Var inte orolig. Så länge du håller fast vid ditt intresse och konstant fortsätter bygga sidor samt tar till dig idéer så kommer du bli bättre och bättre för varje gång, så länge du inte bli deprimerad för att folk tycker A och B. Vad tycker du själv? En stor majoritet av dom på högskolan kan inte jämföra sig med självlärda förövrigt. Man blir inte geni sådär huxflux. Har sett många inklusive mig själv som börjat från noll, gjort sämre saker än vad du gör nu och som malat på i flera år för att senare medverka i grymma projekt.
  2. Håller med i det som WASD säger. Du måste ta din tid. Att gå framåt snabbt utan att förstå vad man egentligen håller på med är ett stort misstag. Förövrigt är det inte möjligt för dig att skapa en "loginformulär" eftersom n.nu varken stöder serverspråk eller ger dig tillgång till någon databas. Ladda ned WAMP-server och installera den på din dator. Läs noga igenom w3schools PHP och sql-guide (åtminstone grunderna). Testa dig fram, fråga och googla kontinuerligt vid funderingar, och lär dig sånt som du behöver vartefter.
  3. Nej. Effektivast vore att göra som Dave sade här ovanför. Du måste lära dig PHP (eller någon annan serverspråk beroende på vad situationen kräver) och sedan också hur databaser fungerar.
  4. Lägg in en fast bredd (t.ex. width: 980px) i den div-kontainer som du vill centrera. Sedan skriver du in margin: 0px auto 0px auto; (eller margin-left: auto; margin-right: auto;) Exempel div#minDiv { width: 980px; margin: 0px auto 0px auto; } Detta fungerar om du vill centrera annat också. Dock måste HTML-elementet vara ett såkallad "block"-element. Du kan få inline-element att bete sig block-element mha display: block. Du kan därmed rensa bort alla äckliga <center>-taggar som inte bör användas. T.ex. span#minSpan { width: 980px; margin: 0px auto 0px auto; display: block; }
  5. Samlar på anime-serier, j-rock/pop-skivor. Blir mer samlarfigurer i framtiden också, när man har stadigt jobb.
  6. Ahaa, dåså @TouchMagic Har du själv de där fläktarna?
  7. Hmm, processorn kommer med 1 fläkt, likaså grafikkortet. Chassit har redan 1 fläkt installerad så sammanlagt har jag alltså 3 stycken fläktar. Vore det verkligen nödvändigt med ett par fläktar till, tre stycken borde väl vara ganska så tillräckligt normalt? Jag menar, dom tar trotsallt utrymme. Nu i efterhand börjar jag också fundera på moderkortet (http://cdon.fi/kotielektroniikka/gigabyte_ga-p67a-d3-b3_-_lga1155-14929419). Någon som kört med den märket och som kan rekommendera den? Eller finns det något annat moderkort i prisintervallet 90-140€ (well, 790-1200kr) och med formfaktorn ATX som kan rekommenderas?
  8. Håller med föregående talare. Dessutom blir hela faderullan inte bättre av att hindra användare med reklam-/scriptblockare från att komma åt den innehåll man är intresserad av. Detta kommer bara få dom att klicka bort fuska snabbare än kvickt. Det finns även en annan svensk sida, samt ett drös med engelska sidor därute dedikerade till spelfusk som besökare kan leta till sig lika snabbt som man kan slå på/av sin reklamblockare enbart för ett enda sajts skull, eller ännu snabbare. Med det sagt så vet vi vilket alternativ den otålige väljer. Visst, stora sidor behöver pengar. Men att tvinga sina besökare att anpassa sig på det här sättet är inte hållbart i längden. Gör istället en påminnelse; låt besökarna vara inne på sidan, men lägg upp en ruta någonstans istället som förklarar situationen istället för att vara så icke-användarvänligt... Återigen; Man använder reklamblockare utav ett anledning. Om administrationen verkligen tror att fuska värderas högre än andra sidor och att majoriteten av användarna verkligen är villiga att avaktivera/aktivera sina plugins för sidan varje gång dom kommer hit, då föreslår jag att ni tänker om.
  9. Efter att ha läst runt lite och frågat vänner och bekanta så passade jag på att lägga ihop min egen variant av en preliminär dator som ska matcha mina krav (se första inlägget). Nu vill jag ha lite synpunkter på lådan, vilka delar kan jag ersätta, vilka borde tas bort? Grafikkort: http://cdon.fi/kotielektroniikka/asus_gtx5..._pci-e-14187233 Nätagg: http://cdon.fi/kotielektroniikka/cooler_ma...-_600w-17443151 Minne 2x4GB: http://cdon.fi/kotielektroniikka/corsair_8...geance-14929240 SSD 120GB: http://cdon.fi/kotielektroniikka/corsair_f...sata-3-14186836 Moderkort: http://cdon.fi/kotielektroniikka/gigabyte_...ga1155-14929419 Processor: http://cdon.fi/kotielektroniikka/intel%c2%...2c_6mb-14187789 Chassi: http://cdon.fi/kotielektroniikka/kabinett_..._svart-15706342 Operativsystem: http://cdon.fi/kotielektroniikka/microsoft..._oem_)-14752687 Hårdskiva: http://cdon.fi/kotielektroniikka/western_d...sata-2-12248468 Pris, inkl frakt: 8435.30 kr Sidan må vara på finska, men jag tror inte ni ska ha problem med att ströläsa produktbeskrivningarna som är på engelska. Ytterligare; Någon som kan rekommendera en datorlåda för samma pris eller billigare, med tysta fläktar som kan se till att delarna inte överhettas?
  10. Vad är den stora skillnaden mellan i5 och i7 i sammanhanget att det skulle bli så pass betydelsefull, med tanke på den stora prisskillnaden? Givetvis undrar jag bara sådär lite smått, ifall det är någonting jag skulle vilja ta i beaktande när jag kikar på olika alternativ när det kommer till andra delar och priser.
  11. Synd bara att Inet inte skeppar till Finland, dock uppskattar jag fortfarande de paket ni lade ihop som "riktlinjer". Hade annars tänkt mig en i5 2500 eftersom de andra upp till i7-processorerna är lite för dyr. Kanske lägger stålar på det om budgeten räcker till. :) Något som jag måste fråga är hur du kom fram till vilket nätaggregat som passade för just detta paket? Nu syftar jag främst på dess effekt som är mig helt obegriplig, hittar ingenting på de andra delarnas produktbeskrivning som antyder på just 600W. Skulle det vara skadlig/spela någon större roll om man skulle råka välja en agg som har en högre (kanske betydlig högre) effekt än vad man behöver?
  12. Jag tackar för era länkar! Har tagit mig en titt igenom de videon som länkades, men det jag fortfarande inte förstår är hur ni vet att de utvalda delarna passar ihop, och hur ni vet att dessa kan arbeta effektivt med varandra för att matcha de ställda kraven (jag menar, olika produkter på marknaden idag har ju sina egna specifikationer). En snabbförklaring sökes!
  13. Ser bra ut det där. Tror du det skulle gå att pressa ned priserna ytterligare, om än bara smått? Tänkte också lite på hårddiskutrymmet, att minska på nuvarande utrymmet och därmed priset i förmån för tillägg av en SSD-disk. Nu när jag tänker på det. Jag bor i Finland så Inet kan tydligen inte skicka sina grejer hit, så om jag väljer att själv bygga - vad är det jag bör tänka på? Finns det några speciella faktorer som man måste tänka på, eller är det bara att plugga ihop olika delar utan att oroa sig för vilka risker som finns? Finns det kompatibilitetsproblem av något slag? En bra och trogen guide uppskattas!
  14. Hejsan kära fuskare! Jag funderade sedan en tid tillbaka på att skaffa en ny och bättre dator för grafisk arbete. De krav som jag ställer är att den ska klara av att köra tyngre programvaror såsom de som finns i Adobes programsvit (Photoshop, InDesign, Illustrator m.fl.). Mitt krav här är att jag ska kunna arbeta i dessa program parallellt med flera olika arbeten, utan att datorn laggar och utan att programmen kraschar. Dessutom ska den klara av att ha igång webbläsaren och exempelvis Spotify vid sidan om utan några problem. Dessutom ska den kunna arbeta tyst (eller hemskt lite oljud). Det jag vill ha är en kraftfull och effektiv arbetsdator som också ska klara av att spela upp filmer på 1080p och annat nöjesrelaterat. Jag tänker INTE spela med den. Den budget som jag har är 8000-9000 kr. Skärm, tangentbord och mus exkluderas från denna budget. Problem: jag har noll insikt i datordelar och vad en dator bör innehålla för att klara de krav som jag ställer. Likaså kan jag heller ingenting om de datorer som finns ute på marknaden idag. Finns det någon dator från tillverkare som uppfyller kraven, eller bör jag bygga en egen dator - och i så fall, hur gör jag det?
×
  • Skapa ny...