Hoppa till innehåll

spitfir3

Medlem
  • Antal innehåll

    119
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Ort
    Finland

spitfir3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. spitfir3

    Cache Minne

    Där blir det stor skillnad. *Edit pga av missförstånd i första inlägget
  2. spitfir3

    Cache Minne

    Ja, så borde det iallafall vara, men som sagt varierar det. Men ett slutgiltigt svar på din fråga, Ja.
  3. spitfir3

    Cache Minne

    - japp Det beror egentligen på hurudan hårddisk du har. SCSI-diskarna är ofta utrustade med större cache minne än IDE-diskarna eftersom de klarar av att hantera flera kommandon samtidigt. SCSI-hårddisk har numera upp till 10 MB cache och en IDE-disk upp till 2 MB. Det finns dock SCSI-diskar som är utrustade med hela 16 MB cacheminne. Men storleken är en sak och användningen av cache minnet en annan. Det spelar ingen roll hur stort minnet är om det inte hanteras effektivt. Alla hårddisktillverkare använder i stort sett samma cache-teknik. För båda gränssnitten delas minnet upp i skriv- och läscache. Den senare delas i sin tur upp i två delar där ungefär 80 procent används till så kallad read-ahead* och de resterande 20 procenten till att behålla den data som just lästs in. *Read-ahead innebär att hårddisken läser vidare i de sektorer som följer efter den som datorn har givit disken order om att läsa. På så sätt finns den data som ska läsas därnäst redan inlästa i förväg och därmed ökar prestanda. SCSI-hårddiskar har dessutom en ytterligare indelning av läs-cachen. *Dethär blev ju nästan som att skriva "tenta" i data teknik :lol:
  4. Fråga1: Har du bots installerade på datorn? Isf addar du dem exakt som du gör när du spelar vanligt SP game. Fråga2: Om du altså har spelat andra banor på andra servrar, måste du gå till mapcycle.txt filen och skriva in banans namn där (Du måste förstås också ha lagt in banan i din Maps mapp). Du hittar mapcycle.txt någonstans i steamapps/dedicated server/czero Fråga3&4: Du måste ha plugins till det, försök googla efter det
  5. spitfir3

    Cache Minne

    Skall försöka förklara så gott det går. Cache-minne är lite olika saker, beroende på vilken dator man har. Först och främst har varje processor oftast en inbyggd cache, där data stuvas undan en kort stund, medan processorn gör annat. Håller den t.ex på med en uträkning och du trycker på en tangent, måste den avbryta uträkningen och i stället ägna uppmärksamheten åt tangenttryckningen. Då lagrar den det den höll på med i cacheminnet. Datorn söker först och främst efter data i det snabba cache-minnet och först därefter i det långsammare RAM-minnet. Först om datan inte skulle finnas i någon av dessa öppnar den hårddisken. Det finns också särskilda kort som innehåller cacheminne: dessa kort sitter också fast på moderkortet och fungerar som tillfälliga "avstjälpningsplatser" när datorn arbetar. Man kallar detta för 'hårdvarucache'.
  6. spitfir3

    Cs Recording

    Nej, Här har jag skrivit en guide om detta.
  7. Ja du kan köra CZ och HL2 i butiker, jag sa bara att man får flera alternativ om man köper via steam.
  8. spitfir3

    Cs Recording

    Hjälper inte. Då byter du bara ikonen, inte formatet eller hur? Tro nu det går inte på nåt annat sätt än jag beskrev i första posten.
  9. Bara avinstallera det? Avinstallerar du ett spel bara för att du missar nåt i ett uppdrag och får börja om från början? Knappast... och här gäller väl samma princip, det finns bättre alternativ. Det enda du behöver göra är att tillåta Msn "acces" i Zonealarm, eller sänka på säkerheten. ZoneAlarm är förövrigt en mycket bra brandmur ;)
  10. spitfir3

    Cs Recording

    Altså har dem filerna den ikonen? Måste ha blivit fel i registret isåfall så att den ikonen visas istället för hl ikonen. Som du själv märkte tydligen så kan man inte spela dem i WMP
  11. spitfir3

    Vilket Photo Shop?

    Photoshop CS versionerna fungerar bara i 30 dagar utan att man betalar. (Tro inte det fungerar med fake serials och cracks, det har minsann Adobe sett till). Däremot finns det light versioner av PS som heter Elements, dom tror jag man kan köra utan att regga sig, men är inte 100 på det.
  12. spitfir3

    Cs Recording

    Om du recordar nåt i cs, får du en .dem fil. Det enda programmet du kan öppna denna med är cs själv genom att skriva viewdemo <namn> i consolen. Om du vill göra ett klipp i .avi eller annat video format måste du förvandla ställen du skall ha till .bmp:s och klistra ihop dem till en filmsnutt med ett program som heter VideoMach.
  13. Du kan inte ladda hem det...även om du får ner filerna så kan du inte spela det eftersom du behöver steam nyckel, och dom kan man inte få på nåt annat sätt än att köpa eftersom dom som finns ute på nätet inte fungerar. Du kan inte köpa bara Counter-Strike Source, du måste köpa Half-Life2, då får du det med. Dock får du flera alternativ om du köper det via Steam, då kan du välja mellan olika paket. http://www.steampowered.com/?area=product_packageoffers
  14. Half-Life och Condition Zero får du båda på nätet för mellan 100-130kr som billigast. Skillnaden på dessa 2 är: Köper du Half-Life får du dessa spel med: Half-Life, Counter-Strike 1.6, Team Fortress Classic, Half-Life Deathmatch Classic, Ricochet + alla third party games som man kan ladda ner från nätet (som t.ex Natural Selection) http://se.pricerunner.com/games/pc-games/85473/prices Köper du Counter-Strike Condition Zero får du med på köpet: Counter-Strike Condition Zero Deleted Scenes, Counter-Strike 1.6. http://se.pricerunner.com/games/pc-games/199251/prices http://se.pricerunner.com/ är ett bra ställe att jämföra priser på.
  15. Kan tyvärr inte hjälpa dig där eftersom jag inte har någon aning om var man hittar info om den.
×
  • Skapa ny...