Hoppa till innehåll

Bevis För En Intelligent Skapare Av Universum


AndersBrander
 Dela

Rekommendera inlägg

Enligt vetenskap har vårt universum en begynnelse (sök på “age of the universe” på pnas.org) och tiden är helt och hållet fysisk. Således finns det inte något sådant som tid externt till det fysiska universum. Rum-tiden har en begynnelse.

 

Det är en grundläggande fysisk lag (kausalitet) att varje fysisk händelse i universum har en orsak. Fysikens grundläggande lagar kräver alltså en orsak till universum ex nihilio (eftersom rum-tiden har en begynnelse); en Yttersta Orsak Singularitet som är icke-dimensionell och oberoende av rum-tiden.

 

För att sammanfatta de ovanstående styckena:

Fakta: Ingen sak eller händelse i det kända universum och inte heller fysikens lagar saknar en orsak.

Antagande: Det finns ingen Yttersta Orsak (Skapare/Singularitet).

Ergo: Det finns inget universum.

Fakta: Det finns ett universum.

Således: Påståendet som antogs är bevisat att vara ett falskt påstående genom reduction ad absurdum (bevis genom motbevis (engelska: proof by disproof)).

(Eftersom “Det finns ingen Skapare” är bevisat vara felaktigt, är motsatsen sann: Det finns en Skapare.)

 

Den logiskt konsistenta utgångspunkten är att vårt ordnade (att säga ”perfekt ordnade” vore en tautologi) universum speglar dess Yttersta Orsak -Singulariteten – Skaparen – Vilken måste vara Ordnad, alltså Perfekt.

 

En ordnad Skapare hade med nödvändighet ett intelligent syfte i att skapa universum och oss inom det; och eftersom Han är ordnad och rättvis placerade han med nödvändighet en förklaring, en ”Livets instruktionsmanual” inom räckhåll för dess medborgare – mänskligheten.

 

Det trotsar ordningen (logik /matematik) av både universum och Perfektionen av dess Skapare att hävda att mänskligheten var utan några medel till närmande förrän millennier efter det första paret i dokumenterad historia, liksom millennier efter Abraham, Moses och profeterna. Således, Skaparens instruktionsmanual har funnits tillgänglig till människan åtminstone ända sedan begynnelsen av dokumenterad historia. Det enda bestående dokument av detta slag är Torahn – som, intressant nog, översätts till ”Instruktion”. [Källa för en del av inlägget: www.netzarim.co.il]

 

Faktumet att Skaparen är perfekt implicerar att Han inte är självmotsägande. Således varje religion som motsäger Torahn är antitesen till Skaparen.

 

Anders Branderud

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det här är inte direkt något bevis. Finns snarare bevis att det inte finns någon skapare.

 

I vilket fall är detta inte någon bra debatt, finns redan en tråd om religion och dessutom har du inte ens skrivit något i stil med "Vad tror du" eller "Diskutera etc..." så det saknas underlag för att det ska bli en bra debatt.

 

Låser.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Dela

×
  • Skapa ny...