Foto

Css - Bannern Rör Sig?


5 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1 Kevve

Kevve

    #9 Forumlegend

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 851 inlägg

Postad 18 juli 2010 - 18:46:20

[EDIT] Behöver ingen hjälp längre. Använder en annan CMS som är mycket lättare att redigera och inte är fast i 2005.

Redigerat av Critical, 19 juli 2010 - 01:43:15.


#2 Sawny

Sawny

    #5 Spelsugen

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 269 inlägg

Postad 18 juli 2010 - 19:43:46

Snygg design, gjort själv?
--
Aja. Du blandar divs med tabels c.c
Gillar inte din kod, men men.
Vänta, dreamweaver du kodar inte all kod själv va?

Andra saker:
Var är body taggen? tongue.gif

Problemet kanske kan lösas hära:
Rad: 151 å framåt

<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
</tr>

Bytas ut mot:
<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
<td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>

Å ta bort DIVen.

Btw, posta mer kod nästa gång jag orkar inte varje gång luska fram din hemsidas url wink.gif

http://4morefun.net - Allt mellan himmel och MS-DOS

#3 Kevve

Kevve

    #9 Forumlegend

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 851 inlägg

Postad 18 juli 2010 - 19:55:11

Snygg design, gjort själv?
--
Aja. Du blandar divs med tabels c.c
Gillar inte din kod, men men.
Vänta, dreamweaver du kodar inte all kod själv va?

Andra saker:
Var är body taggen? tongue.gif

Problemet kanske kan lösas hära:
Rad: 151 å framåt

<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
</tr>

Bytas ut mot:
<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
<td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>

Å ta bort DIVen.

Btw, posta mer kod nästa gång jag orkar inte varje gång luska fram din hemsidas url wink.gif


Jag använder Dreamweavers textredigerare, dvs jag skriver koden själv.

Iallafall, jag vill helst inte använda
CODE
<tr>
    <td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
        <td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>
eftersom jag ska lägga en login box på banner_02, vilket inte kommer funka om jag sätter banner_02 i headern.

#4 Sawny

Sawny

    #5 Spelsugen

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 269 inlägg

Postad 18 juli 2010 - 20:43:45

Snygg design, gjort själv?
--
Aja. Du blandar divs med tabels c.c
Gillar inte din kod, men men.
Vänta, dreamweaver du kodar inte all kod själv va?

Andra saker:
Var är body taggen? tongue.gif

Problemet kanske kan lösas hära:
Rad: 151 å framåt

<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
</tr>

Bytas ut mot:
<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
<td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>

Å ta bort DIVen.

Btw, posta mer kod nästa gång jag orkar inte varje gång luska fram din hemsidas url wink.gif


Jag använder Dreamweavers textredigerare, dvs jag skriver koden själv.

Iallafall, jag vill helst inte använda
CODE
<tr>
    <td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
        <td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>
eftersom jag ska lägga en login box på banner_02, vilket inte kommer funka om jag sätter banner_02 i headern.

Du som älskar tabels kan väll bara sätta in en ny tabel i <td banner_02 ?
Annars kanske detta kan funka:
CODE
<tr>
<a href="cencurlänk"><div id="banner1"></div></a>
<div id="banner2">
<div id="loginboxy">
osv login
</div>
</div>
</tr>

Kan kolla upp det dära med tabel i tabels.
Btw har du kodat något script på sidan?
Eller är det mästa CCMS?
-----------------
http://www.w3schools..._table_elements

Du se koden där.
Sne in med css.

<td class="bg">

CSS:
.bg {
background: url(images/banner_02);
}

Måste logga, men går å fixa med tabels, gör det då rösten av sidan är tabels.

Redigerat av Sawny, 18 juli 2010 - 20:51:50.

http://4morefun.net - Allt mellan himmel och MS-DOS

#5 Kevve

Kevve

    #9 Forumlegend

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 851 inlägg

Postad 18 juli 2010 - 21:22:02

Snygg design, gjort själv?
--
Aja. Du blandar divs med tabels c.c
Gillar inte din kod, men men.
Vänta, dreamweaver du kodar inte all kod själv va?

Andra saker:
Var är body taggen? tongue.gif

Problemet kanske kan lösas hära:
Rad: 151 å framåt

<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
</tr>

Bytas ut mot:
<tr>
<td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
<td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>

Å ta bort DIVen.

Btw, posta mer kod nästa gång jag orkar inte varje gång luska fram din hemsidas url wink.gif



Jag använder Dreamweavers textredigerare, dvs jag skriver koden själv.

Iallafall, jag vill helst inte använda
CODE
<tr>
    <td width="304"><a href="index.php"><img border="0" src="images/banner_01.png"></a></td>
        <td width="X"><img border="0" src="images/banner_02.png"></td>
</tr>
eftersom jag ska lägga en login box på banner_02, vilket inte kommer funka om jag sätter banner_02 i headern.

Du som älskar tabels kan väll bara sätta in en ny tabel i <td banner_02 ?
Annars kanske detta kan funka:
CODE
<tr>
<a href="cencurlänk"><div id="banner1"></div></a>
<div id="banner2">
<div id="loginboxy">
osv login
</div>
</div>
</tr>

Kan kolla upp det dära med tabel i tabels.
Btw har du kodat något script på sidan?
Eller är det mästa CCMS?
-----------------
http://www.w3schools..._table_elements

Du se koden där.
Sne in med css.

<td class="bg">

CSS:
.bg {
background: url(images/banner_02);
}

Måste logga, men går å fixa med tabels, gör det då rösten av sidan är tabels.

Nu hänger jag inte med riktigt.
Den feta texten indikerar att jag måste göra css entries för alla, när jag egentligen bara ska behöva göra det med banner_02. Du kan få scriptet jag har skrivit för att få dit loginboxen så kanske du får lättare för att förstå. Jag använder div style float till login.

Jag har nyss installerat CCMS, så jag har inte byggt upp någonting. Jag gillar inte templaten som den är nu, därför vill jag ändra på den då jag inte tycker att det är någon idé att göra en helt ny när denna blir bra med lite tweaking.

Edit: Jag har inte hållt på så länge med ccs och html som du kanske förstår. Är mycket bättre i php, men med bara php kommer man inte långt. biggrin.gif

Redigerat av Critical, 18 juli 2010 - 21:38:48.


#6 TJaalol

TJaalol

    #8 Forumit

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 098 inlägg

Postad 18 juli 2010 - 21:56:29

Bara ett tips till hemsidan är att om du trycker på "upload image" och laddat upp en bild så borde det sedan finnas en tillbaka knapp;) (provade aldrig ladda upp något men det fanns ingen tillbaka knapp innan du laddat upp något)


Annars så vare fin design imo:) kan tyvärr inte hjälpa dig med ditt problem utan har egentligen inget här att göra men ville titta in bara:D
There can only be one Peter "Foppa" Forsberg