Hoppa till innehåll

En Till Liten Guide I Sprayloggos


Rekommendera inlägg

Varför inte låta medlemmarna i din klan använda samma spraylogo, eller varför inte göra reklam för er klan och irc-kanal när ni spelar public? Ni har säkert själva sett custom spraylogos när ni spelat. Det är faktiskt väldigt lätt att göra, det svåra är att få en snygg design. Nedan går jag igenom, steg för steg, hur du ska göra. Snabbt och enkelt.

 

 

 

 

1.1 Först börjar vi med att skapa den bild som du vill ha som spraylogo. Jag använder mig av Adobe Photoshop i denna guide men det finns andra alternativ du kan använda t.ex Jasc Paint Shop Pro.

 

Det finns gratis testversioner att ladda ner, Adobe Photoshop Elements kan du hitta på www.adobe.com och Jasc Paint Shop Pro kan du hitta på www.jasc.com. Du kan även använda Wally, se punkt 1.4, men du får då begränsade möjligheter då den inte har samma funktioner som dom ovanstående programmen.

 

 

 

 

Notera: Det är vissa regler som gäller när vi skapar spraylogos. Bildens storlek måste vara delbar med 16 och måste vara mindre än bredd x höjd = 10752 pixlar. Vilket medför att vi kan arbeta med måtten (pixlar) 16 x 16, 32 x 16, 64 x 32, 128 x 64, 128 x 80. (Det sistnämnda är max storlek). Självklart kan vi vända på höjd x bredd så vi får en bild som är t.ex 80 x 128.

 

 

 

 

1.2 Enklaste är att du skapar en ny RGB bild i storleken 128 x 80 pixlar. Klipp, rita och/eller skriv vad du önskar. Ifall du vill att vissa delar av bilden ska vara genomskinliga i CS så färglägger du dom delarna i en specifik blå nyans som har RGB-koden: #0 #0 #255. Se bilden nedan som är från Adobe Photoshop.

 

 

 

 

 

1.3 Spara bilden som *.BMP med 24-bitars färgdjup.

 

 

 

 

 

1.4 Ladda ner Wally, den senaste versionen från http://www.telefragged.com/wally/downloads.shtml och installera.

 

Wally är programmet som gör om *.BMP till *.WAD, vilket möjliggör att vi kan skapa våra egna spraylogos. Du kan även rita din spraylogo direkt i Wally, utan att använda Photoshop eller Paint Shop Pro, men programmet är simpelt och erbjuder bara ett fåtal funktioner. För bästa resultat rekommenderar jag att ni använder ett riktigt ritprogram till designen.

 

 

 

 

1.5 Starta Wally, gå i menyn uppe till vänster, klicka på Wizard sedan HL Color Decal.

 

 

 

 

 

1.6 Du få nu upp ett nytt fönster. På Please select your Half-Life folder: bläddrar fram till din Counter-Strike katalog. Sedan väljer du cstrike under Please select the modification:. Nu är det dags att leta upp din bild som du vill ha som spraylogo, klicka på alternativet File on hard drive: och leta upp din bild. Tryck sedan OK.

 

 

 

 

 

1.7 Bilden bör nu komma upp i Wally, kom ihåg att bilden inte sparas automatiskt utan du får själv spara genom att klicka på File sedan Save As. Har du CS 1.6 ska du spara filen som tempdecal.wad i din cstrike-katalog. Har du version 1.5 och bakåt så spara filen som pldecal.wad.

 

 

 

 

 

Notera: Filen kan ibland överskrivas efter bl.a tittat på HLTV demos, så du bör skrivskydda din dekal. Högerklicka på *.wad-filen, välj Egenskaper sedan under fliken Allmänt bockar du i Skrivskydd, tryck sedan OK.

 

 

 

 

Nu är du klar. Det är inte svårare än så. Hoppa in på en server och se resultatet. Vissa administratörer har tagit bort möjligheten att låta sina spelare använda sig av egengjorda spraylogos på deras server, du sprayar en vanlig logo isåfall. Tänk på detta om det inte fungerar på en gång. Du kan även testa att radera filen custom.hpk som finns i din cstrike-katalog om du stöter på problem.

 

e igen bra på bilder men lycka till endå

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

×
  • Skapa ny...