Hoppa till innehåll

shacti

Medlem
  • Antal innehåll

    3114
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Stockholm

shacti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. På vilket sätt sparar skolan på att stänga av en elev? Elevens lärare ska fortfarande ha lön, maten till skolan köps in även för elever som skolkar/inte äter där och pengar för underhåll och uppvärmning av skolan går åt ändå.
  2. Under senaste tiden har Jan Björklund, partiledare för Folkpartiet och skolminister synts allt mer och mer i media. Anledningen är att han försöker åstadkomma en förärndring inom det svenska skolväsendet, han vill skapa mer ordning och sätta hårt mot hårt vad det gäller bråkstakar. Han vill också kraftigt begränsa de sido-effekter av vad han själv kallar "flum-skolan", den socialdemokratiska skolan som tillåtit så kallade hobbykurser (återigen, det är Jan BJörklunds formulering, inte min) och skapa en mer näringslivsbehovsstyrd skola.Detta skulle betyda att de få lektioner som faktiskt är roliga att gå på, videoproduktion till exempel, skulle försvinna. Själv är jag emot hans idéer, jag har visserligen bara gått ungefär tio år i skolan och visst, jag har varit med på lektionersom har varit väldigt stökiga, jag har sett lärare blivit trakasserade av elever MEN, jag tror fortfarande inte att hårdare regler och omplaceringar är rätt väg. Den frustration som manifesterar sig i dessa otrevliga incidenter bör man göra nåt åt. Oordningen är bara resultatet, ifall man inte gör nåt åt orsaken, den underbemannade skolan och outbildade lärare, kommer resultatet alltid finnas kvar. Det är lite som ett läckande rör, det spelar ingen roll hur mycket du torkar upp under, ifall du inte lagar röret kommer det alltid vara blött på golvet. Så, vad tycker du, behövs det hårdare tag och mindre valfrihet för att ha en bra skola?
  3. shacti

    Pornografi

    Är det okej med porr? - Njae beror väl på vilken sort, finns vidriga varianter och finns mindre vidriga varianter. Vad tycker vi om det ? Vi? Kan bara tala för mig själv och eftersom lagen inte förbjuder är det väl okej, ifall folk inte tyckte det eller ens orkade bry sig skulle det nog ändra sig. Varför skall det finnas? Bra fråga, kanske för alla stackare som inte kan/vill ha sex i verkliga livet. Gillar du det? Hade väl en period förut när jag var inne rätt mycket, har slutat helt sen jag blev ihop med en tjej. Känns lite skumt då liksom...
  4. shacti

    Jakt

    Vad jag vet bedrivs jakt i Sverige med gevär, tillverkning och transport av vapen och ammunition släpper nog ut en del. Alltså bidrar jakt negativt till miljön.
  5. shacti

    Beeptest

    Biptest har 21 nivåer och det är flera personer som klarat det, enda jag kan i huvudet är Gunde Svan. Själv kom jag till nivå 12. Tycker inte om biptest, sträckte vristen när jag skulle vända en gång. Tycker Coopers test är bättre.
  6. shacti

    Kan Man?

    Moderkort samt grafikkort måste ha stöd för SLI, korten behöver inte vara lika men ifall ett kort är snabbare kommer det köra lika långsamt som det slöare kortet. Man bör också vara en smula försiktig med SLI/Crossfire eftersom det faktiskt kan sänka prestandan ifall spelet/applikationen är dåligt kodad.
  7. Det ska sägas från början, Mornie inspirerade mig att posta det här verket. Historien är en helt annan, men det är fortfarande hans idé jag snor :P Hoppas ingen blir sur. Först bör jag nämna att historien är lite äcklig, upp till dig att avgöra om det är hemskt eller bra, men nu är det sagt i alla fall. Är du väldigt känslig, läs den inte. Men som sagt, det är bara text, hur farligt kan det vara liksom? Fem delar är färdigskrivna och jag kommer försöka uppdatera den så ofta jag kan, hur ofta kan jag inte säga eftersom prov och inlämningsuppgifter inte följer nåt särskilt schema utan dyker upp lite då och då. Hursomhelst, till historien. Kritik, positiv som negativ är alltid välkommen. Håll den konstruktiv bara! EDIT: Jo, jag lägger upp dem som .doc filer, fuska.se ger inte samma formateringsmöjligheter som t.ex Word. EDIT 2: Del ett blev visst lite fel, var en helt anan novell som inte alls var relaterad. Det är fixat nu så rätt Del 1 är upplagd. Vad_är_döden_om_annat_än_en_dröm.doc Del_2.doc Del_3.doc Del_4.doc Del_5.doc
  8. shacti

    Fantasy Roman

    Får nog hålla med de andra om att imperfekt är att föredra för fantasy. Samtidigt är det trevligt att du försöker med presens, att hålla sig utanför ramarna behöver inte vara negativt.
  9. Skulle spela battlefield, så jag var tvungen att boota windows.
  10. Port Bavaria, älskar hela bordningsgrejen.
  11. Hade du läst bakgrunden skulle du nog ha lite mer förståelse. Killen som dog var inte direkt någon jag lär sakna...
  12. Efter att jag läst senaste patchnotes är jag glad att jag slutade med wow, kolla in dem själva; http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=1416.0 Poisons som håller i en timme, blind som inte kräver reagent, shadowstep utan stealth!
  13. Elgitarrens ljud beror på träet i förstärkaren höhö. Nej skämt åsido trä borde inte påverka ljud ifall gitarren inte är akustisk.
  14. shacti

    A-traktor

    Tror du att folk har a-traktorer för att förstöra miljön har du fanimej minus i IQ... Ironi...?
  15. Imo att bära palestinasjal är som att bära en slöja. Den berättar något om vem du är, fast kanske inte just vad åskådaren tror. Ifall du bär den får du vara beredd på att kanske försvara dina åsikter (vilka dom nu än må vara) både med ord och nävar. Inte för att jag tror nån lär behövas slå på käften (eller springas ifrån). På min skola bär en hel del folk såna, och ingen har blivit nerslagen hittils.
×
  • Skapa ny...