WASD Skrivet 22 Augusti 2008 Författare Rapport Skrivet 22 Augusti 2008 köp hem lite plast och lägg över. då håller det sig ^^men den ska ju stå upponer i kylen också, då kan det inte vara bra med bara ett lager plast folié Citera
Trips Skrivet 23 Augusti 2008 Rapport Skrivet 23 Augusti 2008 Fick en liten idé nu (vet inte om det var typ så som OneDream menade), sätt en liten tejpbit över hålet, då kan du öppna korken utan att det sprutar ut och sen är det ju bara att dra loss tejpen. :student: Citera
Gäst Mangekyoucake Skrivet 23 Augusti 2008 Rapport Skrivet 23 Augusti 2008 Varje gång jag öppnar en Ketchup-flaska som stått upp-o-ner för att det är lite kvar i den, så sprutar det alltid ut massa ketchup och det kan bli kletigt... Hur öppnar man en ketchup-flaska med lite ketchup kvar som stått upp-o-ner utan att den sprutar massa? Jag använder Heinz... lär dig tekniken för hur man gör är ett tips. Sätt den på sidan, så allt lägger sig neråt mot marken, vänd den sakta och det sprutar inte. Citera
WASD Skrivet 23 Augusti 2008 Författare Rapport Skrivet 23 Augusti 2008 ok ska prova era tips Mange och Trips :) Citera
WASD Skrivet 11 Augusti 2011 Författare Rapport Skrivet 11 Augusti 2011 Jag tar och bumpar tråden med den goda nyheten att jag äntligen efter 3 år listat ut hur man öppnar en ketchupflaska! Tricket är att skapa undertryck i flaskan innan man håller den upponer och öppnar. Börja med att hålla flaskan upprätt, öppna korken, tryck lite på flaskan och stäng korken. Nu är det undertryck i flaskan. Om man öppnar flaskan nu så sugs luft in direkt och flaskan återgår till normal form (detta vill vi inte). Nu när du har undertryck i flaskan och korken är stängd är det bara att börja skaka på den som vanligt så att all ketchup lägger sig vid korken. Sedan håller du den upponer över maten och öppnar korken. Istället för att ketchupen sprutar överallt som den annars skulle gjort så gör undertrycket att luft sugs in och ketchupen håller sig på plats. Du kan nu trycka på flaskan och få ut önskad mängd. Tips: Skapa undertrycket innan du ställer in flaskan i kylskåpet. När du tar ut den nästa dag är det bara att hålla den upponer och öppna korken utan att ketchup flyger åt alla håll! Eftersom det är jobbigt när man googlar på frågor och kommer till forumtrådar som inte är besvarade så bestämde jag mig för att bumpa tråden med lösningen. Om någon har samma problem som mig och kommer till denna tråden så finns svaret här nu! Därav är detta ingen onödig bump. Citera
Escain Skrivet 12 Augusti 2011 Rapport Skrivet 12 Augusti 2011 (redigerat) Haha, du kom fram till att det var lufttrycket tillslut. :P Redigerat 12 Augusti 2011 av Draghon Citera
Escain Skrivet 12 Augusti 2011 Rapport Skrivet 12 Augusti 2011 (redigerat) Öppnar den normalt...Men om flaskan står med korken nedåt (som vissa Heinz-flaskor gör...) så sprutar det ketchup om man bara "öppnar den normalt". Facepalm. Redigerat 12 Augusti 2011 av Draghon Citera
MentalogisT Skrivet 12 Augusti 2011 Rapport Skrivet 12 Augusti 2011 Öppnar den normalt...Vad är normalt då? :_ Citera
frasse95 Skrivet 13 Augusti 2011 Rapport Skrivet 13 Augusti 2011 Dags för nästa utmaning hur man öppnar konservburken. Citera
ImCasualGamer Skrivet 13 Augusti 2011 Rapport Skrivet 13 Augusti 2011 så här:Men då kommer det ju plastpartiklar i maten. =( Citera
Rekommendera inlägg
Gå med i konversationen
Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.