Foto

Guide Till Mirc Av Apoca Och Woicer


12 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1 kronan

kronan

  #1 Nyfödd

 • Medlem
 • Pip
 • 6 inlägg

Postad 05 februari 2008 - 16:03:36

tack för guiden gj^^

#2 Morrhammer

Morrhammer

  #1 Nyfödd

 • Medlem
 • Pip
 • 9 inlägg

Postad 16 februari 2008 - 11:37:19

Vad jag har läst är det flera personer som har problem med att få igång mIRC, och det är lite synd om man inte prövat på det. mIRC är ett program där du connectar upp dig till en server. På servern finns det såkallade kanaler, små chattrum. Man kan antingen göra ett eget, eller gå in i någon annans kanal.
Jag tycker alla ska lägga ner ett litet försök till att testa. Det kan faktist vara kul när man väl får allt att fungera och vet någorlunda hur det fungerar.

edit: för många bilder, ni får klicka på vissa av dom istället.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Installera</span>

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>1)</span> Först behöver vi installationsfilen för mIRC. Det kan lätt hämtas från deras hemsida:
www.mirc.com (version 6.17).
Spara nu mIRC617.exe där du inte tappar bort den, det känns som onödig kraft att behöva söka, direkt från början.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>2)</span> Starta nu upp mIRC617.exe genom att dubbeltrycka på det.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>3)</span> En ruta öppnas med lite information. Tryck bara på knappen next.


<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>4)</span> Ett avtal dyker nu upp, och gå vidare genom att klicka på yes.


<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>5)</span> Nu blir det lite intressantare. Du ska nu välja vart du vill spara mIRC, och rekommenderat är C:\mIRC eller D:\mIRC men valet är självklart upp till dig.
Under installation options, rutorna som är ikryssade behöver du inte göra så mycket om det inte är något du inte är nöjd med.


<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>6)</span> Nu har förhoppningsvis installationen gått felfri och du grattas av ett "installationen är klar"-meddelande.
Kryssa i Launch mIRC och tryck ok.
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Sparka igång mIRC</span>

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>1)</span> Nu startas ett program, vitt och grått. En liten ruta pluppar upp där rubriken är About mIRC och en bild på programets skapare finns även med.
Stäng rutan genom att klicka på Continue.

Jag kommer inte gå in på dom mest avancerade inställningarna för att få igång mIRC utan tar dom enkla, och dom räcker.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>2)</span> När du tryckt på Continue lär en ruta öppnas där du kan fylla i Name, email och sånt. Om du inte fått upp en sådan ruta så tryck på ikonen med en mapp och en hammare, till höger om blixten.
Fyll i dina inställningar här. På bilden under finns en liten förklaring:

http://files.upl.sil...9/bild5-rff.png

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>3)</span> Nu har du ställt in namn och dylikt, men nu ska vi bestämma en server. Jag rekommenderar quakenet, där det finns många kanaler och hyfsat mycket folk. Även fuska.se's kanal finns där, och det är väl dit ni vill.

Tryck på solen till höger om "connect to server"-knappen längst ner, eller tryck på servers under connect i den lilla vänstra menyn.

http://files.upl.sil...9/bild6-rfx.png

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>4)</span> Nu kommer det upp några ytterligare inställningar och som jag nämde ska vi välja en server. Leta upp quakenet's server:
Under irc network rutan väljer du quakenet och vad du väljer under server spelar det ingen roll, men Quakenet: randon server fungerar utmärkt.

Stäng fönstret där du ställde in inställningarna eftersom vi har det som behövs för att kunna komma in.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>5)</span> Uppe i vänsterhörnet finns en liten blixt. Genom att klicka på blixten kommer programet connecta upp till dig quakenets server.


Det kommer nu dyka upp text, och efter ett tag öppnas en ruta, mirc favorites.
Den kan du faktist stänga, den spelar inte så stor roll just nu.
Om du har kommit rätt ska du ha ett textfält längst ner, där du kan skriva.
http://files.upl.sil...9/bild8-tzs.png

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>6)</span> Det här fältet används nästan för allting. Att skriva, att använda kommandon m.m.
Vi ska nu ta oss in i en kanal, och det får bli fuska.se. Alla kanaler skrivs med ett # framför, så fuska.se's kanal är #fuska.se.

Genom att skriva:
/J #fuska.se
i skrivfältet, och sedan trycka enter så ska vi befinna oss i kanalen.

Rutan med kanalen öppnas och vad du ser är att det kommit upp namn i listan till höger, och även text i mitten - där man skriver.
Nu är det bara att börja skriva på! Självklart kan du vara i fler kanaler samtidigt.

Det finns mycket mer att lära sig om mIRC men jag hoppas att ni nu förstår på ett ungefär hur du kommer in till kanalen utan "någon javachat".

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>7)</span> Det finns även olika slags "tillägg", addons till mIRC. Du kan t.ex ladda ner en spelare, olika scripts och sånt. Det finns färdigbyggda sådanna, och dom populäraste är nbs-irc och no-name script.
Genom att ladda ner dom och köra en installation har du lätt installerat det och du får nya färger, fler funktioner m.m
Detta är inget jag går in på, så ni får leta lite själva.

nbs-irc:
www.nbs-irc.net

no-name script:
http://www.nnscript.de/


<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>8)</span> Jag önskar er lycka till och hoppas ni får kul med mIRC!
Frågor? Förslag? Varsågod, ett forum är till för att skrivas i.Fattar inte, bilderna går inte att se. så någon som kan mIRC, skulle ni kunna adda [email protected] på msn?

#3 Bortgjord

Bortgjord

  #2 Nyfiken

 • Medlem
 • PipPip
 • 23 inlägg

Postad 08 mars 2008 - 11:22:08

Herregud... Varför gör du guiden så komplicerad? Har en bra som tillhör Travian, så du ser lite Travian-saker med, checka this out:

-----------


Vad är IRC
Internet Relay Chat eller IRC är ett protokoll för textkommunikation i realtid över Internet som tillåter chat mellan grupper av personer och på tu man hand.

Samtalet pågår i en så kallad kanal där ett antal personer samlas som är intresserade av samma ämne. Kanalen anges vanligen på formen "#kanalnamn på irc.server.org" vilket innebär att man ska ställa in sin klient att använda IRC-servern "irc.server.org" och därefter välja kanalen #kanalnamn. Hur detta går till i detalj beror på IRC-klienten.

Den första användaren som kommer in i en tom kanal blir operatör (kort op) i den. Operatörer märks i kanalen i fråga med ett @ framför sitt namn och har befogenhet att tilldela operatörskap åt andra, kasta ut och bannlysa personer samt en del andra sysslor. Förutom operatörstatus kan man ha half-op, voice m.fl.
Travians irc servers använder sig av botar som sköter vilka som får operatörstatus m,m
Källa: Wikipedia

Vad är mIRC
Mirc är ett datorprogram skapat av Khaled Mardam-Bey och är en av de mest populära klienterna för chattprotokollet IRC för Windows. Programmets ställning är så dominerande att begreppen Mirc och IRC ibland förväxlas.

I sin barndom var programmet mycket impopulärt bland användare av andra klienter, eftersom Mirc självsvådligt introducerade ett sätt att skicka text med olika färg och attribut som fet text och/eller understruken text, vilket på andra klienter bara såg ut som en konstig teckenkod. Numera har dock de flesta andra klienter tvingats anpassa sig på grund av Mircs dominans och teckenkoderna ses numera nästan som en standard på IRC.

En av orsakerna till att Mirc har blivit så populärt är dess skriptspråk som tillåter användarna att skriva egna skript, dessa skript lägger till funtioner eller ändrar mIRCs utseende. Numera finns en mängd avancerade funktioner i skriptspråket vilket ger användaren möjlighet att använda DLL-filer, sockets, COM-objekt, hash-tabeller och mycket mer.

Mirc ges ut under en 30 dagars shareware-licens, men är fortfarande fullt funktionellt efter prövotiden.
Källa: Wikipedia

Hur kommer jag igång?
Först måste vi ladda ner mIRC. Nyaste versionen går att finna på mIRC.com. När vi nu har laddat ner filen så måste vi installera. Men det vet vi väl hur det går till va? wink.gif

När vi nu för första gången startar mIRC så kommer denna ruta upp

Där måste vi fylla i ett par saker.

Full name: Ditt riktiga namn
Email adress: Din mail (ex. [email protected])
Nickname: Ditt nick du vill använda dig av när du chattar
Alternative: Ditt alternativa nick, om ditt första nick är upptaget
Glöm inte bort att dessa inställningar när som helst går att ändra, och du behöver givetvis INTE uppge ditt riktiga namn och mail.

Till vänster ser du en meny, där kan du gå in och ändra massvis med inställningar. Och under 'Servers' kan du välja vilket nät/server du vill gå in på. Finns massor att välja mellan där, mer kända som mindre kända. Men givetvis finns det riktigt många servrar utöver dom där att komma in på. Om vi t.ex. vill komma in på Travians IRC server så måste vi först lägga till den i listan, eftersom den inte finns där sedan tidigare. I samma fönster trycker vi på 'Add', då får vi upp denna ruta


Description: Här skriver vi in en kort förklaring om servern (ex. Travian)
IRC Server: Adressen till IRC servern vi vill connecta till, där skriver du irc.travian.se
Port: Behövs oftast inte skrivas in då det går med '6667' på dom flesta servrar
Group: Vilken grupp ni vill lägga in den i. Exempelvis nätverkets namn (ex. Travian)
Password: I stort sett aldrig nödvändigt. Endast om ni ska connecta till en server som kräver lösenord
Efter det är det bara att trycka på 'Add' i den lilla rutan, sen bör ni hitta servern i den lite större rutan som gömmer sig bakom den lilla. Om ni följde mitt exempel och skrev in på det viset, så leta upp 'Travian' under 'IRC Network' och 'Travian' under 'IRC Servers' och tryck sedan på 'Connect to server', väntar några sekunder och sen ser vi en ny ruta framför oss. I den skriver vi in kanalen vi vill in på. Om vi nu vill in på t.ex. Travians Svenska kanal så skriver vi in #travian.se i rutan och trycker på 'Join'. Nu är det bara att chatta loss wink.gif

Användbara kommandon
/j <#kanal> - Joinar #kanal
/part - Lämnar aktiv kanal
/part <#kanal> - Lämnar #kanal
/whois nick - Visar info om nick
/server -m irc.server.com - Skapar en ny anslutning till irc.server.com utan att koppla bort den du är på. Notera att -m är viktigt här. Utan -m går du in på en ny server och kopplar bort den gamla
/ignore <nick> - Ignorerar nick
/ignore -r <nick> - Tar bort ignore på nick
/msg <nick> <meddelande> - Skickar meddelande till nick
/list <sökord> - Söker efter kanaler som innehåller sökord
/notice <nick> - Skickar en notis till nick
/notice <#kanal > <meddelande> - Skickar en notis till en #kanal
Notera att allt skrivs UTAN < och >.

Till sist så uppmanar jag er att komma in i Travians Svenska IRC kanal.
IRC Server: irc.travian.se
Kanaler:
#travian.se för att chatta med övriga spelare.
#traviansupport.se för att prata med supporten.Eller om ni redan har mIRC installerat kan ni bara klicka på denna länk för att komma in direkt i kanalen.

#4 Nerd

Nerd

  #4 Medlem

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 104 inlägg

Postad 09 mars 2008 - 15:13:33

Det där var bara 50% reklam. Snälla.
Jepp, I admit it, I am surrounded by geeks.

#5 Gäst_TheWho_*

Gäst_TheWho_*
 • Gäster

Postad 23 mars 2008 - 11:22:06

Bra guide.

#6 Gäst_Mangekyoucake_*

Gäst_Mangekyoucake_*
 • Gäster

Postad 23 augusti 2008 - 13:10:32

bra guide!

#7 Boffaroffe

Boffaroffe

  #11 Fuskgalen

 • FuskaVIP
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7 709 inlägg

Postad 05 september 2008 - 18:24:36

Ignorera mitt inlägg. Jag fixar en sak.

Jag har slagit ihop 2 guider i en tråd nu, så om en av guiderna inte skulle funka så pröva nästa.
 Power is nothing without control.

#8 knark

knark

  Knark

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3 603 inlägg

Postad 30 december 2008 - 16:32:12

Bra guide!

knark


#9 knark

knark

  Knark

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3 603 inlägg

Postad 05 mars 2009 - 15:29:48

Har inte fuska nån ventrilo ?

knark


#10 Gäst_Plankstek_*

Gäst_Plankstek_*
 • Gäster

Postad 02 maj 2009 - 16:17:31

Det tror jag inte

#11 Guggo

Guggo

  #11 Fuskgalen

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7 354 inlägg

Postad 24 juli 2009 - 23:45:08

Jo. Hur man hittar dit vet jag dock inte.
Roger Dodger, you ol' codger.

#12 Mezox

Mezox

  #10 Forumkändis

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5 612 inlägg

Postad 29 januari 2011 - 22:05:54

1½ år sen sist någon skrev i denna klistrade tråd. ohmy.gif


Logga in för att kunna skriva inlägg