Hoppa till innehåll

Fruktnystan

Medlem
  • Antal innehåll

    4228
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av Fruktnystan

  1. Jag har av någon outgrundlig anledning besökt det här forumet för första gången på flera år. Gillar den nya designen, även om den kanske inte ens är särskilt ny. Nostalgitripp oavsett, overkligt att se folk från forna tider fortfarande aktiva.

     

    Jag gjorde en jävla god omelett också.

    • Gilla 1
  2. Jag är sjukt taggad på Human Revolution, får se till att skaffa det snart. Men vad är det som föregångarna gör bättre menar du?

    Egentligen stör jag mig mest på det faktum att det finns ohyggligt få sidouppdrag (två, tre stycken vid varje hub-område är INTE okej), och att de med några få undantag är ganska tråkiga och oinspirerade. Visst är dock själva områdena större, med fler ventilationstrummor och saker att hacka än tidigare, men det är ganska sällan man stöter på någonting riktigt spännande. Lite easter eggs hade inte skadat, liksom. Sen är konstigt nog spelaren nästan helt okapabel till att styra vilken riktning handlingen rör sig i. Borta är till exempel Invisible Wars helt genialt komplexa spel med fraktioner, och istället har man allt som oftast bara ett fast mål i varje uppdrag, utan möjlighet att påverka det. Istället är det vägen till målet vari valmöjligheterna ligger, men även där är de futtigt få, och valet står i princip uteslutande mellan att smyga eller att skjuta. Båda sakerna är dock tillfredsställande på sina egna vis, men spelsystemet känns inte lika innovativt som de tidigare spelen gjorde. Man kan som vanligt välja att uppgradera sina förmågor efter smak (även om man fram emot slutet av spelet formligen drunknar i uppgraderingspoäng, varpå man bara blir jävligt OP), och just där är spelet väldigt likt sina föregångare. Dock är den enda saken jag verkligen gillar med spelet de så kallade "social boss battles" (de regelrätta bosstriderna ska vi inte tala om, de är katastrofalt dåliga) man stöter på lite här och där. Att spela på en karaktärs mentala styrkor och svagheter för att få sin vilja igenom sköts på ett strålande sätt, även om det ibland blir lite väl svårt att förutse hur någon ska reagera på ett visst konversationsval. Så ja, kort och gott så är Human Revolution ett Deus Ex med färre rollspelselement och mer drivande historieberättande. Handlingen är ju trots allt en av de viktigaste sakerna i den här serien, och även om man inte kan påverka den lika mycket som förr så är den ändå bra och engagerande. Och det säger jag fast jag inte ens är helt klar med spelet ännu, så min åsikt kan komma att ändras. Vi får se.

  3. Fick L.A. Noire idag. :D

    Just nu laddar jag ner "The Naked City Vice Case and The Badage Pursuit Challenges" förhandsboknings DLC'n.

    Sen ska jag nog installera alla 3 skivor som man får med, sen blir det att spela. :D

    Är det fler än en skiva brukar det inte vara en särskilt bra idé att installera dem till hårddisken,

    då buggar har en tendens att uppkomma då, av någon jävla anledning.

  4. Vilken idiot som helst kan se att skolsystemet håller på att gå käpprätt åt helvete, och med Jan Björklund

    som utbildningsminister så lär det väl inte bli någon ändring på den saken. Det finns alldeles för många

    lärare som egentligen inte är lämpade att vara lärare, och som du säger så är det ofta svårt för den enskilda

    individen, speciellt om man inte är vansinnigt social, att visa vad den kan. Detta mycket eftersom hela skolsystemet

    verkar bestämt sig för att totalt skita i att försöka se till varje elevs personliga behov gällande inlärning, och anta att grupparbeten, diskussioner i grupp och ofta onödigt långdragen repetition av ämnesdelar fungerar för alla.

    Det gör det absolut inte, och var en starkt bidragande faktor till att jag efter ett tag bestämde mig för att nog

    fick vara nog, och hoppade av gymnasiet.

     

    Problemet skolan har i nuläget är just det, att den inte har resurser till att bemöta varje elevs behov. Folk är olika, men det är något de tydligen blint vägrar att acceptera. När det sen kommer till betygsättning så är ju det oftast ganska rättvist, även om vissa lärare har lite konstiga värderingar på vad man faktiskt bör kunna. Jag har till exempel märkt (whinewhine, jag vet, men det här är viktigt) att somliga lärare ger elever som ställer frågor plus i kanten, medan vi som bara sitter där och inte behöver ställa några inte får något dylikt. Det har kanske inte jättemycket relevans i just den här frågan, men i alla fall.

     

    I din situation verkar det vara precis som i varenda jävla klass nu för tiden; fjortisar och idioter. Det har blivit normen för högstadiet och till viss del gymnasiet, och det är ärligt talat rent patetiskt att vi som får nervsammanbrott av att behöva lyssna på, konversera med och framför allt överrösta ändå tvingas till det. Därmed återkommer problemet med att skolan alltför ofta inte kan anpassa sig efter elever som inte är som alla andra (på ett positivt eller negativt sätt). Jag kan ärligt talat inte ge dig några råd, förutom att snacka lite vett i din lärare, eller ta upp problemet med någon annan vuxen på skolan. För det är såhär det är och förblir inom utbildningens värld, och så länge det inte förändras så klarar jag mig alldeles utmärkt utan deras nonsens. En annan anledning till att jag hoppade av skiten är att jag redan kan det mesta som jag skulle komma att lära mig under min gymnasietid, vilket är varför jag låter så jävla pretto här, om nån undrade.

     

    /vent

×
  • Skapa ny...