Frågan är hur många som är medvetna om att Big Bang är en teori, dock en universiellt accepterad sådan. Dessutom är det sannerligen inte bara en teori, det är inte det mest kontroversiella, utan vad som gör det hela lite mer spännande är att det är en teori framlagd utav en belgisk katolsk präst, Georges Lemaitre. Vad då "Hubble" gjorde var praktiskt taget att publicera Lemaitres teori.
Och vem vågar påstå att religion är en simpel förklarning på komplicerade frågor?, denne är tydligen inte medveten om vilken djup mysticism och symbolism en religion har - när man blir invigd i denne - till exempel Katolicismen. Man kan ju självklart också studera.
Strider mot alla fysiska lagar?, det har företaget CERN (www.cern.ch) i Schweiz, samma företag som i samarbete med andra framställde internet, redan gjort, antagligen flera gånger. De har lyckats skapa materia ifrån ingenting genom att använda deras LHC. Vad säger då fysikens lagar om detta?, jo, nämnligen att materia absolut inte kan uppstå ifrån ingenting, inte bara är det grundläggande fysik, det är också grundläggande logik, men nu är det så ;) Och nu mina vänner för en djupare slutsats, detta STÖDJER första mosebokens sägande "Varde ljus" - och så upkom jorden, ett av de främsta mot-argumenten för detta är nämnligen, fysikens "materia kan ej uppstå ifrån ingenting". Ett trevligt sätt att påpeka hur lite vi människor vet. CERN använder deras LHC för att öppna upp och peta på naturens minsta byggstenar.
Det är också trevligt att trava iväg i följande tankesätt, Gud skapade allting i symmetri, dubbelhet, ljus och mörker, himmel och h*lvete. Det är likaså ett naturvetenskapligt faktum, protoner har elektroner, uppkvarkar har nedkvarkar, det ger balans åt den fysiska ekvationen. materia och antimateria.
"Naturvetenskap och religion står inte i motsats till varandra. Naturvetenskapen är bara för ung för att förstå"
- Änglar och Demoner, Dan Brown