Hoppa till innehåll

splintercell987

Medlem
  • Antal innehåll

    541
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av splintercell987

  1. Jag vet inte riktigt vart denna tråd ska vara; skola, media, eller politik?? flytta gärna om den är i fel forum.

     

    Vi fick precis vår skolkatalog och till min stora fasa är jag med på en stor bild med två kompisar på framsidan. på bilden står jag och ler lite oseriöst och fånigt, då det var en (trodde vi) oseriös bild. bilden tos av fotografen som tidigare tagit skolfoto på all i skolan och var på väg hem då hon såg oss och frågade om hon inte kunde få ta ett foto av oss, hon nämnde ingenting om skolkatalogen.

     

    I vår skola går det ca 600 elever och vi ska då vara på framsidan av denna skolkatalog som alla får hem i brevlådan. Jag är väldigt "Bild-på-mig-själv-kritisk" ,alltså så tycker jag inte om någon bild på mig själv. alltså skäms jag väldigt över denna bild.

     

    så jag gick till min mentor som skrattar och säger att han bara är stolt om fick sina elever på framsidan. jag går förbannad därifrån och går till rektorn som valt bilderna till framsidan.

    När jag frågar om det inte hade vart bra om jag hade fått veta detta innan eller kanske dom kunde fråga mig innan dom gjorde så.

    Rektorn säger lite ifrånskyllande att hon tyckde den var så fin och säger inte så mycket mer.

     

    Nu till själva frågan: Det måste ju finnas en lag som säger att man inte får publicera bilder utan tillåtelse från bilden den föreställer eller något??

    Är det någon som vet något om någon sån lag eller har nån komentar?

    jodå, lagen heter PUL= PersonUppgifts Lagen
  2. Asså min data bara blev segstartad en dag å den segar när man ska starta program å sånt, jag har inte installerat något nytt på den så vad kan dt vara?

     

    Gör allt det här så fungerar datorn nog:

    Kolla hur mycket du har på hårddisken, radera temporära internet filer och cookies, ha färre ikoner på skrivbordet, ta bort alla program på autostart och gör diskrensning. :student:

  3. Du har troligen fått vad jag kallar "fjortisvirus". Det är adware och spyware skit (ofta även keyloggers och annat) som man får via vissa chattsidor och liknande på nätet. Starta datorn i felsäkert läge, scanna den med adaware och Norton, sen tror jag du kan stänga av inkonsekvens grejen i Bios.

     

    Japp, det var det. Jag hade 67 spyware filer på datorn. Tack för tipset. :cool:

×
  • Skapa ny...