Hoppa till innehåll

Skurken

Medlem
  • Antal innehåll

    1690
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av Skurken

  1. Tidigare i tråden tog någon upp att nationaliteten Svensk var något som var påhittat av oss. Du nämner nationaliteten kurd, hur stället du dig till faktumet om jag säger att det är påhittat att vara Kurd?

    Det är det. Precis som svenskar så har kurderna en kultur som är deras, och den folkgruppen kallas kurder eftersom dom har den kulturen som kurder har. Hoppas du förstår. Själva namnet är ju ett uttryck som är påhittat, men det återspeglar ju en kultur som i allra högsta grad finns och frodas. Öppna gränser är absolut inget jag skulle vilja ha. Fattar inte hur det skulle fungerat.
  2. Nepp. Köpte en moppe för 750 kr halvåret innan och körde. när jag blev femton tog jag kortet, sålde samma moppe för 4k plus en annan moppe, som jag fixade till. Trimmade den och sen sålde jag även den för 4k. Köpte sen två moppar för 3k, sålde dom för 5k. sen tog jag bilkörkort. Det är skitkul att hålla på med mopeder! :) Men nu är jag på min tredje Saab efter jag tog lappen i mars. ;) om man har lite furnuft och rätt inställning förlorar man inte på att köra moppe, snarare en marknad man kan tjäna på om man är listig.

  3. Spela efter metronom, det är en skitbra grej, så man lär sig hålla takten. Andas inte ut orden utan sjung ut dom som om du fick betalt för det. Nä men ta en ton och öka styrkan s mycket du kan, volymen alltså, och ta en högre ton och gör samma sak. Det var bra, du kan definitivt sjunga, det var inte falskt och jag tror du har en bra röst om du låter den blomma ut mer. Det syntes tydligt att du kollade på texten, särskilt när du slutade spela och skrollade ner. Krångla inte till allt med barré ackord. Basgreppen fungerar oftast mycket bättre när det är akustiskt, och det är lättare att få till groove och sväng.

     

    My 2 cents.

  4. Först och främst; har du bara lyssnat på det som ligger här i tråden, eller har du kollat hela min youtube-kanal?

     

    Jag vet att ljudkvaliteten är kass, därför har jag inte spelat in mycket på datorn och kommer förmodligen inte spela in nåt mer heller. Om 17 dagar börjar även jag på musikgymnasium, då (eller ja, så småningom) kommer tillgång till studios och grejer lösa det problemet. Samma med röstträning och sånt, jag planerar att utvecklas en del. :P

    Tack för svaret i alla fall.

    Jag utgick från att det du la upp var representativt för det du har spelat in. Musikgymnasium äger, keep on rockin'.
  5. Ljudkortet i datorn suger troligtvis, därav dålig kvalle. Det bästa är ju att använda ett externt ljudkort, tillsammans med exempelvis koolpro som är gratis.( Ett musikediteringsprogram. ) använder själv ProTools men jag går musikproduction på gymnasiet så får det av skolan. :) Annars är det dyrt. Där kan man börja.

     

    Är själv gitarrist/sångare så angående ditt performance kan jag ge lite tips. Spela efter metronom mycket, det är skitbra övning för att hålla tempot, som du trappar upp, men det vet du säkert själv. Rösten är rätt tunn men vad jag vet så är du bara 14 än sålänge. Jag är 18 så kan inte jämföras riktigt, jag har troligtvis vart i målbrottet några år längre än dig osv, och jag är ingen sångpedagog. Kan inget om tekniker osv, utom att det bästa är att sjunga så mycket som möjligt för att utvecklas och hålla rösten i trim. Du kanske ser dig själv som veteran inom musiken/blir sur men ta det som konstruktiv kritik! Försöker inte vara elak.

  6. Tycker det känns lite löjligt att dölja sin ålder, mest för att ingen egentligen bryr sig om hur gammal man är, utan man går förmodligen mer på vilka som är sköna snubbar att prata med.

     

    I dunno.

    Tror precis tvärtom. Nu är du 20 och jag är 18 så vi är förhoppningsvis såpass mogna att det inte spelar nån roll för oss hur gammal den personen vi snackar med är, men det är ju runt 16 år som man tror sig vara vuxen och är full med fördomar. Jag vet iaf att jag själv gärna hackade ner på 14 och neråt under mina mellan-tonår. I själva verket var det man själv som var omogen. Så jag tror att det hjälper en hel del att dölja sin ålder på nätet om man inte vill ha dom fördomarna.

     

    Jag gör som Joslol och lägger även jag in en liten snutt.

     

  7. Nu var det dock menat som ett skämt med allvarlig underton och så var det kalla kriget jag syftade på ;)

    Jag skulle dock inte vilja se Sverige som det såg ut under stormaktstiden dock Sverige sammanslaget med Norge hade varit en dröm. Jag trivs bra med att Sverige är ett litet glesbefolkat land i norr.

     

    Jag varken tror eller hoppas att stormaktstiden upprepas men jag tycker ändå att Sverige är ett av dom bästa länderna i världen och att vi skall vara stolta över vad vi uppnått.

     

    Sabatons låtar är dock grymt bra,men deras nya skiva är knappast någon hyllning snarare en historiebeskrivning som deras andra låtar.

    Antar att du menar Vinterkriget mellan Ryssland och Finland, inte kalla kriget, för där var vi knappast inblandade. Jag gillar också Sabaton, så ta det inte fel.

     

    Sverige är världens största vapenexportör, och under andra världskriget exporterades extrema mängder vapen. Saab grundades 1937, precis i tid till andra världskriget. Tyskland vågade inte bomba, och Sverige gjorde allt för att inte bli inblandad i kriget men vinna så mycket som möjligt på det. Man sålde till Tyskland, USA, Ryssland, Italien och praktiskt talet alla länder i hela kriget och röstade ner alla förslag som kunde ändra på detta. Sverige var inget rikt land innan andra världskriget, om vi hade gått med i kriget tror jag det hade sett extremt annorlunda ut idag. Det var ju rätt för folkets skulle, och senare generationer. Man tog in 120 000 invandrare efter kriget, alla från Norden och Baltikum.

  8. 20,0 i snitt ftwwwww

    Fuck. Grymt!

     

    Eng B: MVG

    Digitala Ljudutrustningar A: MVG

    Historia A: VG

    Idrott & Hälsa A: G

    Ma B: IG

    Ensemble B: VG

    Instrument & Sång nivå 2: VG

    Gehörs & Musiklära: VG

    Arrangemang & Komposition: VG

    Ljudteknik B: VG

    Musik och Kommunikation: VG

    Naturkunskap A: MVG

    Religion A: MVG

    Svenska B: VG

     

    Som ni ser, helt okej men saknar allt som oftast den sista motiavtionen till ett MVG, och jag suger getpung på matte. Idrott kunde jag höjt men är inte intresserad så.

     

  9. Var på Sweden Rock igår, lite trevliga överraskningar och några tråkiga.

     

    Kollade på Goda Grannar, ett coverband med 7 medlemmar som spelade rockklassiker. Riktigt kul att se, skickligt att lira hårdrock med trummor sång, tre gitarrer, kontrabas och dragspel! Otroligt bra sångare dessutom! Dom spelade Highway to Hell av AC/DC, sen vidare till Don't Stop Beliveing av Journey, Paradise City av Guns N' Roses och Hallowed Be Thy Name av Iron Maiden.

     

    Vidare blev det Girlschool, som sög.

     

    Efter det kollade man Bonafid, riktigt trevlig överraskning! Aldrig lyssnat på dom, riktigt feelgood band. Gitarristen/Sångaren sprang ut i publiken och härjade vid ett tillfälle, sedan spelade dom några ytterligare låtar och så avslutade dom med att typ 40 pers ur publiken kom upp på scenen och härjade loss till "Fill your head with rock", som förövrigt är Sweden Rock Festivals slogan. En av brudarna drog av sig klänningen och visade tuttarna också, så hade hon snurror på sina nipples. Det var kul.

     

    Sen var det Bad Company. extremt bra. Paul Rodgers kommer ut och äger scenen och gör sin grej. Sjunger som en gud, snackar med publiken osv. Dom öppnade med Can't Get Enough som är en favorit. Sen fortsatte dom med grymma grejjer, såsom Run with the Pack, Simple Man, Shooting Star, och avslutade med Ready For Love och sist Bad Company <3. Detta är inte alla låtar men dom spelade en och en halv timme så blev en del. Detta var det bästa på hela konserten. Helgrymt.

     

    Sen var det Lynyrd Skynyrd, också dom skitbra. Dom såg ut att ha riktigt kul och det var tajt som fan. Spelade dom vanliga, Three Steps Back, Needle and the Spoon, Sweet Home Alabama osv. Saknade Working at the MCA. Dom avslutade med Freebird som extranummer, det var mäktigt som satan.

     

    Slade tittade jag på också men det var tyvärr rätt dåligt. Gitarristen var rolig, han var skitliten och sprang omkring som fan. Spelade klassiker som Far Far Away, Everyday, C'mon feel the Noise osv.

     

    Sen kom ju då Mötley Crue. Kollade att antal låtar(Omöjligt att avgöra hur många) innan jag drog. Riktigt horribelt. Skitkasst. Kunde inte urskilja en enda låt av dom cirka 5 jag kollade på. Möjligtvis så öppnade dom med Wild Side, men det fattade jag bara på grund av körerna i bakgrunden. Vince Neil lät som en bebis som står och skriker, musiken hade inte en enda fast punkt och det var bara dåligt.

     

    Ja, om någon mer var där får ni gärna lägga upp rapporter!! Ser fram emot rapporter från Metaltown också eftersom jag inte kommer vara där i år!

  10. Patriotism behövs för att hålla samman landet och skapa trygghet och gemenskap.

     

    Tänk dig när ryssen rullar in över finska gränsen och landsätter trupp med fallskärm över resten av landet och vi svenskar står sida vid sida med fanan i topp och skriker hit men inte längre era röda svin!

    Haha, detta är kanon. Låter som att du är fast i tidigt 1700-tal tillsammans med Sabaton.

     

    Jag är kluven angående patriotism. Förstår varför folk tycker det är korkat och varför folk gillar det. Jag värderar Sveriges historia högt, men inser också att det är historia. Vart skulle Sverige vara idag utan den gamla patriotismen? Antagligen inte ens på kartan. Jag föredrar att hylla Sveriges historia istället för att inbilla mig att den kommer upprepas.

  11. Wishing Well - Blind Melon

     

    When you fall back down

    And you lost your crown

    Get back up, walk around

    Turn that frown upside down

     

    Take my hand once again

    We will all understand

    Help you find a new plan

     

    Whoooooa

    It's time to help you

    Get you back on your feet and on your way

    If the tables were turned around

    I know you'd be there for me

    It all works out

     

    Don't get lost and forget

    Turn the lights off and rest

    Don't you worry no more

    Heal your pain and your sores

    We'll be there when you wake

    No more sweat or the shakes

    Feel the love if you can

    Lost your mind, feel insane

     

    Whoooooa

    You're feeling hopeless

    And all your dreams have gone away

    Take the time to heal your sorrows

    And disappear from the world

    Live for tomorrow

     

    Hope you changed your ways

    There's not much more to say

    When the dark turns to gray

    Broken hearts fade away

     

    Whoooooa

    It's time to help you

    And get you back on your feet and on your way

    If the tables were turned around

    I know you'd be there for me

    It all works out

     

    And i hope that it all works out

  12. Jag är inte ens säker på den punkten... :D

     

    Men ja, du har rätt. Visst är Sverige ett ok land, men det suger ändå getpung. Det vill ju bara bli som storebrodern USA.

    Förklara gärna hur Sverige strävar efter att vara som USA. Jag kan komma på saker som är likt, men kan verkligen inte se hur vi försöker efterlikna USA.

     

    Vi ska tacka vår historia för att vi idag lever i demokrati och i frihet. Det är sällsyntare än man tror. Man får tycka att Sverige suger, men vart skulle vara bättre?

     

    "Freedom is so important that we take it for granted. And it shouldn't be taken for granted." - Richard Winters

  13. Riktigt nice. Läser väldigt mycket musiklära på gymnasiet, så det blir en hel jävla del noter. Detta är helnice för plugg osv. Även för en snabb skiss av en låt är det ju kanon. Hitta rätt tempo, taktart osv.

  14. Aldrig, endast tack vare fördomar. & att bo i tält, usch..

    Haha, alla är festivalmänniskor, bara det att inte alla kommit på det än. Tält is the shiet!! Ser fram emot Peace and Love så hårt asså. Vi är 4 gubbar som bara är där för att ha så jävla kul man kan i en vecka. Ska köpa cigarrer, massor av öl och lyssna på musik och lira gura. Gav en av mina guror till en polare som ska med på villkoret att han måste ha med den till P&L. Kommer bli helsoft, dra dit och häng med oss! ;)
  15. Haha, det är så det är på festival, den sköna och vänskapliga atmosfären får folk att ta sig nya friheter. :D

     

    Det, plus alkoholen och drogerna.

     

    Jag stod och kollade på ett band när en snubbe plötsligt kommer fram och drar handen genom mitt hår, kollar mig i ögonen och säger "Du har så vacker hårfärg", innan han brister ut i fuldans. Rätt skoj tyckte jag. :)

    Haha klockrent. Det var även en snubbe som stod längst fram med oss på A7X som hade blå kropsstrumpa på sig och gick runt bakom folk och tog dom på huvet. Det var kul för han gav sig på en särskild precis bredvid oss som blev rätt sur efter ett tag.
  16. Mja, jag jämförde med ett par tidigare år och det är väl lite svag lineup i år... men vafan jag har aldrig vart på festival, whatever! :D

    Du kommer älska det! Metaltown är riktigt schysst! Det är så otroligt många olika folk där, punkare, hippsters, hippies, nördar, whatever. Alla är bara där för musiken, det är helfett. Det är skitmånga i moshpitsen, men ramlar man så är det 10 pers där direkt och drar upp dig, det är skithärligt! Bara att härja!

     

    Men det är en del skumma personer där också. Jag och min polare delade en popcorn förra året, så när vi är färdiga kommer en helt random snubbe upp och stoppar ner sin hand i kartongen, drar upp den och ser på oss båda: -"Den är ju slut." och går.

  17. Gå en studieförberedande linje som handlar om något du tycker är kul, till exempel en musiklinje. Jag går musikproduktion på gymnasiet, men skulle aldrig vilja jobba med det när jag blir äldre. Jag planerar att läsa vidare på Chalmers, antingen Civilingengör eller lärare av något slag.

     

    Du kan alltid få jobb oavsett vad du jobbar med, men det krävs olika mycket arbete för att ta sig dit.

  18. Fan då, stod mellan Hultsfred och Roskilde och blev Peace and Love för 3dje året irad, persoligen tycker jag att pl har tappat, men vafan. Wolfmother made me do it.

    Det är ju 5 dagar i år också, fett som fan. Sen kommer ju Rihanna!!!!@"OMG!!11!!@2@4#¤34"!!!!2@@@@!!!!!111!

     

     

×
  • Skapa ny...