Hoppa till innehåll

SURF

Medlem
  • Antal innehåll

    501
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av SURF

  1. Forumdöden känns rätt extrem, och då menar jag rent generellt och inte bara här på Fuska.se. Hade varit skönt med ett mellanting mellan personliga sociala nätverk som Facebook/Instagram och något helt opersonligt som reddit, men det verkar inte finnas mycket plats för det idag. Använt reddit daligen sedan säkert för tio år sedan och kommer knappt ihåg en enda specifik användare, men kan (kanske lite tragiskt...) fortfarande räkna upp gott om användarnamn från Fuskas glansdagar. 

     

    Kombinera forumdöden med en värld med allt färre (åtminstone "tillåtna") spelfusk så är det ju inte direkt svårt att förstå varför det rullar på långsamt här numera. Fd. powerusers närmar sig väl 30 eller 40, dessutom. Det gör i alla fall undertecknad. 

     

    Min feedback då? Nästan betryggande att allt är sig likt, om än dött, när jag öppnar Fuska.se varje halvår eller så. Om jag kan skriva ett litet hello world-inlägg eller inte spelar egentligen ingen större roll. 

    • Gilla 1
  2.  

    Åker iväg till "vilda västern" i Kina på söndag och ska forska om så kallad underground banking i tre månader. Jag har flängt runt så mycket på sista tiden att jag måste erkänna att det skulle vara skönt att skriva på ett anställningskontrakt och stanna på ett och samma ställe ett par-tre år nu.

  3. Hastigt och lustigt så ska jag tydligen börja som industrimålare på måndag. Blir utlånad "ett tag" till en industri från företaget jag jobbar på.

    Känner mig nervös redan nu.. Men samtidigt jäkligt taggad på att få testa något nytt och få in en fot på en arbetsmarknad det är sjukt svårt att komma in på utan erfarenhet, så en gratischans, jag tackar och tar emot!

    Stort grattis!

  4. Mandarin, det måste vara fruktansvärt svårt!

    Det har varit en jäkla resa, och för att göra en komplicerad historia kort så tyckte jag att mandarin var riktigt svårt till att börja med. Efter att ha pluggat ett tag började vissa grejer falla på plats. Tecken var inte galna hieroglyfer längre, och jag började känna mig bekvämare med att tala med toner. Det kändes som om koden var knäckt, och att det kanske inte är så svårt egentligen. Sen kom grammatiken. Skitsvårt igen. Nu har jag knäckt grammatiken, men nu brister ordförrådet istället. Svårt igen. Jobbar på det. Samtidigt lär jag mig grammatik för skriven, mer formell kinesiska, vilket skiljer sig mycket från grammatiken i talad kinesiska. Ju mer jag pluggar desto uppenbarare blir det hur svårt språk det faktiskt är. 

     

    Idag kan jag läsa ett magasin och tillgodogöra mig nästan allt, och det finns egentligen inga situationer i vardagen jag fruktar att min kinesiska inte är tillräckligt bra för längre. För ett år sedan hade jag betraktat någon på min nuvarande nivå i kinesiska som gud, men väl här så känner jag mig fortfarande som en nybörjare, och upptäcker varje dag nya grejer som jag inte kan. 

  5. jävlar!

    jag hade för mig att du kom och gick ibland.

    Haha, ska man vara petig så var jag hemma i 3 veckor i februari förra året i samband med min farmors bortgång, men mer än så har det inte blivit.

     

    Har jag missat helt och hållet. Vart befinner du dig?

    Just nu pluggar jag min sista termin i mandarin i Taipei.

  6. Hej SURF!!!

    Är du tillbaka till hemtrakterna igen?

    Nix, fortfarande i fjärran östern. Om exakt en månad landar jag dock på Arlanda efter mer än 2 år på främmande mark.

  7. Tanken är att de skall behållas ja.

     

    Gruppforumen kommer inte tillbaka nu. Och om/när de kommer tillbaka så lär de inte fungera som tidigare i så fall.

     

    Dead Oztown walking?

     

    Eftersom vi inte kan lägga till/ta bort medlemmar så ser det ut som om vi som fortfarande har åtkomst till Oztown blir dess sista medlemmar. Någonsin.

     

    It's been a good run.

  8. Den här tråden behöver en bump över 30-dagarsgränsen. 

     

    Today is a good day. 

     

    Träffade en riktigt trevlig tjej som även råkar ha löjligt bra utseende i onsdags, och hon verkar klart intresserad av att träffas igen. Många här brukar ha väldigt trevligt utseende, men få av dem talar duglig engelska och är sällan speciellt välutbildade, men den här flickan är juridikstuderande på landets mest prestigefulla universitet och har utmärkt engelska. Stort plus. 

     

    Ikväll ska jag på vad som ser ut att bli en riktigt bra konsert tillsammans med goda vänner och en tjej jag dejtat ett tag. Smart och trevlig och som, till min stora förvåning, insisterar på en väldigt casual och öppen "relation". Vi ses lite sporadiskt, alltid trevligt och aldrig någon press. 

     

    Ska snart hoppa in i en taxi till Ikea för att göra lite matvaruinköp för en "internationell middag"/födelsedagskalas imorgon där alla lagar typisk mat från hemlandet. Trevligt med omväxling från det asiatiska. Hoppas att scorea lite lingonsylt och brunsås för mina hemlagade köttbullar... 

     

    Finns mycket annat glädjande att skriva om, men vill inte bli för långrandig. Today is a good day. 

  9. Gjorde bort min idag också, trevligt med pengar men det man iprincip gör är att kontrollera så alla siffror stämmer

    Kan man ju tycka att skatteverket(?) ska ha koll på

    Lite jobbigare om man har kapitalvinster o dyl. I vissa fall har jag varit tvungen att rota fram 15 år gamla avräkningsnotor för att räkna ut vinst/förlust, och då har det ofta skett flertalet splittar man måste ta med i räkningen också. 

    • Gilla 1
×
  • Skapa ny...