Hoppa till innehåll

Symptom

Medlem
  • Antal innehåll

    901
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av Symptom

  1. Är du seriös?

     

    Om de skulle låta tågen vara målade förstår väl vem som helst att SJ (du menar väl SJ?) och alla tågbolag och myndigheter skulle bli fullkomligt sönderbombade av sura brev från tanter, gubbar och såna som jag som faktiskt inte vill ha kladd som täcker tågrutorna och gör vagnarna alldeles mörka.

     

    Graffiti tillhör fortfarande subkulturen och dessutom så tar, som jag skrev innan, målarna inte hänsyn till tågens utseende och funktion när de blaskar på med färg. Om de hade velat pryda tågen kunde de ju undvikit att täcka rutorna med färg samt rita något annat än sina taggs?

     

    Nu använder de bara tågen som någon sorts mobila klotterplank/reklamskyltar, vilket de faktiskt inte är. Det är någon som har suttit och tänkt ut designen på pendeltåg (vilket gör att man kan se tågens originalmålning som konst också...), till skillnad från ett plank eller en betongvägg där graffiti faktiskt förgyller.

    nej jag menar SL! tvekar inte en sekund på att gnällspikarna skulle skriva men det gör de redan nu i vilket fall. rent ekonomiskt tror jag det gynnat tågbolagen att strunta i att sanera tågen. de lägger stora summor på vaktbolag, sanering etc förgäves. inte för att jag bryr mig ett helvete vad de lägger pengar på egentligen, men deras eget gnällande är ganska enerverande.

     

     

     

  2. Det verkar precis som att ni misstolkar det jag skriver med flit...

     

    Det är uppenbarligen så att allmänheten, eller åtminstone den allmänhet som reser med tåg, inte vill ha tågen graffitimålade. För i annat fall skulle inte tågbolagen behöva tvätta sina tåg. De kan ju lika gärna låta dem vara graffitimålade om deras kunder ändå föredrar dem så.

     

    MEN eftersom den stora majoriteten INTE tycker om att resa med graffitimålade tåg är de tvungna att tvätta dem.

     

    Jag har inget emot graffiti på tråkiga betongväggar eller gamla rostiga godståg, men på nya pendeltåg som någon har lagt sin själ i att designa förstör det bara tycker jag.

    tycker inte det är så uppenbart att folk har den uppfattningen. här nere målas det mycket karaktärer nu och dom uppmärksammar/uppskattar många, förmodligen för att dom fattar och kan se vad det är.

     

    tvätta tåg-mentaliteten tror jag grundar sig i hur SL började leka "krig" mot graffiti för typ 20 år sedan. vet inte hur motparten ser på det hela men om det nu funnits ett krig så borde SL se sig besegrade. policyn att sanera inom 24h har inte varit särskilt framgångsrik ur deras perspektiv.

  3. jag känner mig i högsta grad delaktig i vårt samhälle och jag tycker målade tåg är ljuset i min dunkla pendlarvardag! ingen tvingar företagen att tvätta tågen :). tror de som går och stör sig på graffiti gör det för att de inte fattar vad det är, vad det står etc. jag tyckte det var skitonödigt för några år sedan, men sen började jag läsa och uppmärksamma mer. skitgött, prova du med så kanske du ändrar inställning snart :)

  4. varför vet jag inte, men många har det (diagnosen iallafall). tror förr det har med hyperaktivitet att göra än koncentrationssvårighet eftersom man 'måste' vara ganska skärpt för att bli en lyckad tågmålare. men så finns det också olika typer av adhd.

     

    ~kass inlägg, har inga som helst underlag för att graffitimålare generellt sett har adhd förutom personliga erfarenheter. vad en lyckad tågmålare är upplever man nog olika, men för mig är det en som under en längre period målar feta tåg och undkommer lagens långa arm.

  5. Hej. Jag ska efter sommaren börja i 9an och snart är det dags för val av gymnasium och program!

    Jag vet vilket gymnasium jag ska välja och vilket program jag ska ta.

    Estetprogrammet blir mitt slutliga val. Men nu kommer jag till själva frågan!

     

    Om jag pluggar i 3 år på estetprogrammet, kan jag efter det fortsätta plugga i något annat till exempel resturang och livsmedel programmet? Så att jag alltså har 2 utbildningar. Är nämligen ute efter att jag ska ha bra kunskap i musik och något annat som leder till ett bra jobb.

    Nä :D
×
  • Skapa ny...