Hoppa till innehåll

Sawny

Medlem
  • Antal innehåll

    263
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av Sawny

  1. Otroligt hur denna tråd fortfarande är så högt upp, dött forum? :P

     

    Egentligen "stylas" text med <span class=""></span>, men ok ;) <p> använder du för att göra text-stycken.

    Hela text stycken stylas med <p></p>. Delar i texten kan stylas med <span></span>.

     

    Just den där sidan, det är ju massa små pixlar i bakgrunden. Gör så att min nya Benq skärm flimmrar när man scrollar. Vet någon varför? Är det fel på min tv??

    Synvilla.

  2.  

    Menar du Visual Web Developer 2010? :D

    Det finns mycket bättre program för det ändamålet som t.ex Notepad++. En fördel är att det är lätt för nybörjare då man bara behöver dra och släppa komponenter för att placera dom där man vill ha dem. Jag har inte programmet men jag har för mig att det bara stödjer webbprogrammering i ASP.NET?

    Dra-och-släpp är inte att programmera.

     

    Btw håller på med en ny version till sidan, ska få guiden mer lätt läslig då. :)

  3. Wikileaks får gärna läcka gamla hemligheter, tex för att avslöja felaktigheter som tidigare har begåtts i krig. Dock bör de inte avslöja sådant som fortfarande är "relevant". Wikileaks börjar även framstå som en skvallerblogg lite då och då. "Hi hi någon sa att Frankrikes president var tjock :) ", vilket är nog något de bör undvika.

     

    Jag hoppas att Julian Assange inser att det är helt vanliga människors liv han riskerar att förstöra bara för att han skall få springa runt och leka rebell. Han har ju hotat att avslöja dokument som skall få flera storbanker att stänga. Vilket såklart leder till att tusentals människor blir av med sina jobb och sina besparingar.

     

    Ok, för att vissa stora banker säkert har gjort dumheter, men varför fan skall alla bankens kunder och anställda straffas? Fruktansvärt oansvarigt av Assange.

     

    Ok för att man vill avslöja felaktigheter hos världens ledare, men nu är det helt vanliga människor som kan råka illa ut när banker går omkull eller militära operationer avslöjas i förtid.

    Om dokumenten får banker att stängas så har ju bankerna uppenbarligen gjort grova fel?

    Och banker har insättnings garanti osv, så dem lär betala ut folks pengar.

     

    "Jag har ett företag som framställer massa kvicksilver som vi tänker släppa ut i avloppsvattnet. Men vi har massor av anställda. Och ingen vet vad vi gör egentligen, fast nu är vi rädda för wikileaks kommer avslöja detta och då åker vi fast".

    Övertydligt exempel. Detta företag vill skada människor men det vet ingen, förutom dem och wikileaks. Är det fel då av wikileaks att avslöja detta? Då förlorar ju massa människor sitt jobb.

     

  4. Reagerar på att du kombinerar svenska och engelska i dina id:n och classer. "Ram" kan du gott och väl kalla för wrapper ist. :>

     

    "<div id="footer_text">"

     

    Text skrivs i <p>, inte <div>. kör en #footer p {kod} ist (då slipper du dessutom tilldela boxen ett id).

     

    och slutligen, tänk på särskrivningar. Och så är det ganska drygt att du kör en radbrytning efter varje punkt...

    Tack för tipsen!

    Numera kör jag #fotter p osv. Vet inte om jag ska uppdatera det.

    Vet att jag skriver mycket mer särskrivning, svenskan är dum som skahaallaordiettendaord. :(

     

    Personligen stör jag mig mycket på hur guiden är skriven. Tycker att dåligt formulerade meningar, särskrivningar, underliga radbyten och förkortningar som t ex "å" och "drf" förstör en i övrigt ganska bra guide. Man behöver inte skriva strikt och perfekt svenska men skrivstilen du valt får det hela att verka väldigt amatörmässigt.

    Kan även passa på att hålla med ovanstående talare. Tycker att man ska hålla sig till engelska när man namnger div-element i CSS och definitivt inte byta mellan två olika språk.

    Fixade å och drf samt endel radbrytningar.

     

    Tack för att du gillade guiden annars!

×
  • Skapa ny...