Hoppa till innehåll

burnedBanana

Medlem
  • Antal innehåll

    288
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av burnedBanana

  1. Jag menade om det var på riktigt ett företag. Om det är det måste ni registrera ert företag hos bolagsverket. Ni måste också betala obligatoriska företagsskatter för t.ex. anställda och inkomst. Jag rekommenderar i sådana fall att ni registrerar er som en enskild firma.

     

    Ni måste också se till att det är en myndig person som står som ansvarig för företagets verksamhet. Annars får ni varken starta eller bedriva ett företag tillsammans. Denna är en av era föräldrar/förmyndare och denne måste godkännas av kommunen.

     

    http://www.bolagsverket.se/foretag/enskild_naringsidkare/

     

    Det är också mycket aktuellt för er att teckna en försäkring på ert företag. Ni kan också bli skyldiga mycket pengar om ni är slarviga.

     

    Som sagt kan inte inte säga till era kunder att ni är ett företag om ni inte är registrerade, då ni kan fällas för bedrägeri p.g.a. att det gäller andra regler både för er och för era kunder då.

    det är ett skolämne... så man behöver inte registrera sig.

  2. Du menar ett riktigt företag eller bara på låtsas? Gissar att det är på låtsas. När ni sen säljer era produkter kan ni inte säga att ni är ett företag då ni kan anmälas för vilseledande bedrägeri. (p.g.a. andra regler och lagar gäller angående köp- och kundrelationer för företag än för privatpersoner)

     

    Ni ska alltså sälja en eller flera produkter. Nu uppfattade jag inte som att man var tvungen att själv producera produkterna? I så fall är väl en av de bättre idéerna att beställa kanske 50 eller några ex. av något ifrån en tillverkare och sedan försöka sälja vidare.

     

    Se dig också om efter vad ni har för resurser att utföra/producera något. De flesta har inte resurser att själv producera t.ex. korköppnare. T.ex. om några fotograferar/målar kan ni ju alltid sälja verken(även om det är till ett företag).

     

    Trixet är att sälja sådant som andra vill ha. (d.v.s. bl.a. saker av bra kvalité)

    det är på riktigt med riktiga pengar. man ska sköta det själv med sina kompisar och man måste själv bidra till startbudget.

  3. Det var ett mycket dåligt förslag. Kortet är så gammalt så det inte säljs längre och om det gjort det så kan jag tänka mig att ett modernt kort för samma pris skulle vara starkare ensamt.

    1-0 till wasd :) tänkte inte på det...

     

    vad har du för övriga komponenter?

  4. läste att det behövs 2 580 för att maxxa bf3 med allting på fullt. men vad har du för budget? kan ju alltid köpa 560ti, 570, 580, 560ti sli...

     

    eller så köper du ett till likadant som du har nu och kör sli/crossfire

  5. jag går i 9:an nu och ska börja nian, man får välja 3 tllvalsämnen så ett av dom blev handelsämne, alltså att du ska driva ett företag med 2-6 personer och försöka få produkten såld. i slutet av 9:an får man dela upp vinsten mellan medlemmarna.

     

    så jag tänkte fråga om någon här har något bra tips på saker man kan tillverka själv och få såld så kom med förslag.

     

     

    t.ex.:

     

    vinflaskhållare, korköppnare, myckelringar, olika handarbeten och sånt

     

    det är på riktigt med riktiga pengar. man ska sköta det själv med sina kompisar och man måste själv bidra till startbudget.

  6. Precis, Detta kallas custom vattenkyllning alltså här behöver du en radiator med fläktar, pump, reservoar slang osv. såvidare du inte tänker kyla hela ditt system detta vore det inte klokt att fixa detta bara för ett grafikkort.

     

    ska inte köpa det, men surfade lite på inet och såg det där, så jag måste fråga

×
  • Skapa ny...