Hoppa till innehåll

Rekommendera inlägg

http://www.z64central.com/images/maps/shadow.gif

 

 

det är en bild på shadow temple

 

en guide:

 

Shadow Temple

 

Det här templet är fullt av hemliga passager och osynliga fiender. Använd Lens of Truth för att se dem, men kom ihåg att det går åt magi. Håll också utkik efter svävarstövlarna, eftersom de låter dig sväva över stup du annars inte skulle kunnat ta dig över.

 

Använd Longshot för att ta dig över stupet och gå sedan rakt genom den falska väggen. Putta på statyn så att den pekar på den riktiga statyn (avslöjas med Lens of Truth). Leta efter en hemlig passage och gå genom den falska väggen till höger. Besegra alla fiender och ta kartan. Gå tillbaka och leta efter fler illusioner så stöter du till slut på en Dead Hand. Besegra den och ta svävarstövlarna. Använd svävarstövlarna för att at dig över stupet vid statyn och gå sedan igenom den vänstra väggen (undvik Beamos). Samla ihop alla silverrupees i rummet och ta nyckeln. Gå ut och genom den högra väggen, och slåss med några Gibidos. De är precis som Lurkers, de ser bara annorlunda ut. Ta kompassen och gå tillbaka till Beamos i rummet innan. Bomba mittersta väggen och lås upp dörren bakom. Besegra alla stora skulltulas och spring förbi giljotinerna tills du möter en Stalfos. Besegra honom och hoppa upp på plattformen till höger när den åker ner. När den åker upp (och du står på den) hoppar ner på avsatsen och springer och tar alla silverrupees för att öppna dörren (den sista är under Beamos). Använd Lens of Truth för att hitta det gömda blocket. Putta på det till du är säker för för båda taggarna. Dra sedan blocket vidare resten av vägen. Hoppa upp på det och vidare upp på taggarna. Sedan öppnar du kistan och tar nyckeln. Gå tillbaka ut och längs med avsatsen. Använd Lens of Truth och gå genom den låsta dörren. Ta alla silverrupees för att öppna dörren. Kasta en bombplanta ner på toppen av skallen så får du en till nyckel. Gå ut ur rummet och använd Lens of Truth och Longshot för att komma till den låsta dörren. Ta på dig järnstövlarna så att fläktarna inte blåser dig bort alltför långt. När du kommer till den sista fläkten (den närmast ögat som skjuter eld) tar du på dig svävarstövlarna och väntar på att den börjar blåsa. När den gör det springer du rakt mot väggen (en falsk sådan) mittemot fläkten. Gå in genom dörren, lägg en bomb på jordhögen och använd sedan Lens of Truth för att hitta kistan som innehåller en nyckel. Lås upp dörren och putta blocket bort till stegen så att du kan klättra upp i den. Hoppa upp på färjan och spela Zelda´s Lullaby (C-vänster, C-upp, C-höger, C-vänster, C-upp, C-höger) för att få den att börja åka. Slåss med de två Stalfos och hoppa av färjan så fort den börjar sjunka. Gå in genom dörren. Använd Lenns of Truth för att se osynliga väggar och gå in i rummen till vänster och höger. Ta kål på handen i första rummet och få en nyckel. Använd Din´s Fire i andra rummet så att trävirket som kommer mot dig och du får bossnyckeln. Gå tillbaka till rummet där färjan sjönk och skjut en pil på en av bomberna på andra sidan så att statyn välter och du kan ta dig över stupet. Lås upp dörren och använd lens of Truth och använd svävarstövlarna för att komma till nästa dörr. Gå in där och du möter bossen i Shadow Temple, Bongo Bongo. När du klarat denna boss ska du besöka Gerudo Valley.

 

 

 

Bongo Bongo

 

Bongo Bongo består av två jätte händer och någon sorts del med ett öga. Använd Z-target och skjut en pil på varje hand så att de blir blå. Ta fram Lens of Truth och ladda svärdet med magi. Släpp så snart ögat är tillräckligt nära. Slå sedan med svärdet. Upprepa.

 

(Själv tyckte jag att han var väldigt svår, innan jag kom på hur man skulle göra.). När du klarat denna boss ska du besöka Gerudo Valley.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

×
  • Skapa ny...