Hoppa till innehåll

Coola Tecken


simsocheat
 Dela

Rekommendera inlägg

här är alla jag har:

-♫ -♪ -☑ -㋡ -ღ -✌ -♡ -§ -♣ -♥ -╝ -♛ -۞ -☣ -• -☆

 

 

posta gärna andra tecken och stuffs! inte typ som:ü €$£@[]}\!"¤%%&/())=?`**ï&ëöÿ och annat enkelt. ;)

 

jag skulle gärna vilja se lite kinesiska tecken tex. nedanför som betyder ninjutsu.

 

Vad betyder “Nin”-tecknet i Ninjutsu?

 

Orden som beskriver den mystiska skuggkrigar-konsten kan inte direkt översättas till ett språk som inte är besläktat med japanska. “Nin” som ingår i “ninjutsu” och “ninja” är ett enkelt ljud på japanska och kräver en omfattande beskrivning på andra språk. På den lägsta nivån kan “nin” (uttalas även som “shinobi”, japanska ord kan ha flera uttal, vår anm.) betyda “varaktighet”, “tålamod” och “ståndaktighet” i både kroppslig och själslig mening. “Nin” kan också ha en annan betydelse: “smygande”, “hemlig” och “dold”.

Det japanska tecknet “nin” är komponerat av två enklare tecken, den övre delen står för “klinga” (på ett svärd) och nedre delen står för “hjärta”. Kompositionen av tecknen har meningen att “hjärtat” eller viljan leds och styrs i vägar som gör “klingan” (svärdet) till ett verktyg att uppnå sitt mål med. I en bredare betydelse står “nin” för kontroll av kroppen och det har blivit populärt i västvärlden att diskutera sina skyldigheter när det gäller att kontrollera sin kropp och sina känslor, men att kontrollera sin uppfattning om vad som är rätt och fel är mycket svårare. Att ha kontroll över sin uppfattning om rätt och fel, att kunna lita på sitt sjätte sinne och att ha kunskaper att styra sina undermedvetna tankar, en bred uppfattning om verkligheten baserad på sitt eget unika sätt, var det som skilde ninjan från den andra militära taktikerna i det forna feodala Japan.

Ninjas bär sanningen i sitt hjärta även om hans/hennes syften inte uppfattas av andra. Hans/hennes mål står fast även om andra inte begriper vad det innebär. Därför är ninjan totalt ärlig mot sig själv på alla nivåer, kan vandra ut och in i falskhet och sanning utan att förlora sig själv eller sin själ. Han/hon kan villigt vandra in i det kalla mörkret väl medveten om hans/hennes styrka att skapa sin egen eld från ljuset i sitt eget hjärta.”

:student:

post-79006-1284666228_thumb.gif

Redigerat av simsocheat
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Dela

×
  • Skapa ny...