Hoppa till innehåll

Datorn Fryser Sig, Överhettning(?)


Xagez
 Dela

Rekommendera inlägg

Tjena, jag har haft min stationära dator i 1-2 år nu och igår började den krångla som in i helvete, jag satt och körde Garry's Mod och hela skärmen blir svart och jag kunde inte göra ett skit, jag kunde inte tabba ner eller stänga ner processen, datorn var helt fryst. Jag kunde däremot fortsätta prata på Skype fast allt hade hängt sig, startade om datorn och när jag startade Gmod igen hände samma sak, jag sket i spelet och spelade lite SA:MP och sedan gick jag och la mig, inga problem med det.

 

Idag dåra satt jag mig vid datorn vid runt nio, körde Minecraft tills den var runt ett och då hörde man bara ett pooof och allt ljud hängde sig inklusive bilden, väntade jag ett tag kunde jag röra lite på musen men sedan var det igång igen. Startade om datorn och fortsatte köra Minecraft, tyckte det var lite konstigt men tänkte inte mer på det tills det hände en gång till en halvtimme senare, nu började jag undra så jag drog ur datorn och blåste ur skiten på damm, satte igång den igen när jag var klar och satt mig vid Minecraft återligen, efter ett tag händer samma sak IGEN. För att ni ska förstå hur det är filmade jag skiten, varsågod

 

 

Jag startade om datorn igen, satte igång speedfan och kollade temperaturen 77C, och det här är i idle, när jag spelar går den upp till runt 84, jag drog igång fläktarna till hundra procent och fick ner temperaturen från 77 till 63 och då krashade det igen, nu blev jag förbannad och sket i datorhelvetet och kopplade in min bärbara dator istället.

 

Allt annat (enligt speedfan) ligger på <40 grader, grafikkortet är ett NVIDIA GeForce 9800 GT och datorn i fråga är en HP Pavilion Elite M9462.

 

Så nu undrar jag om det här tyder på överhettning eller något helt annat, vad jag ska göra för att få ner temperaturen till en mer.. normal nivå, annan trevlig information välkomnas med.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 29
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Artifacts! Har bara sett det här när jag överklockade ett grafikkort lite för mycket, lär vara grafikkortet som är problemet.

 

Blås ur grafikkortet med tryckluft och se ifall det blir bättre kan vara en bra början.

Redigerat av Collez
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ställ in temperaturlarm i ditt BIOS på 70 C, om det har funktion för det.

 

Rekommenderar även att du öppnar datorn, blåser med tryckluft, kollar glapp vid grafikkortet, kollar fläktar och byter kylpasta på processorn. Vet du inte hur man gör detta på rätt sätt rekommenderar jag dig att lämna in datorn till någon verksdad eller prata med någon kompis som kan det, annars kanske du bara förvärrar problemet.

 

lär vara grafikkortet som är problemet.

 

Blås ur grafikkortet med tryckluft och se ifall det blir bättre kan vara en bra början.

Redigerat av Vitdom
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Grafikkort klarar egentligen temperaturpeaks runt 100C, men om ditt grafikkort vart fullt med damm och legat på 70-80+ C när du spelat kan det ha tagit skada i längden. Finns ett sätt som brukar kunna laga grafikkort som blivit dåliga, men som sagt försök få bort damm och annat först.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Blev så med mitt 6800GT från Nvidia ett antal år sedan, fanns inget alternativ än att bara slänga den..

Problemet var att dam hade nästan strypt grafikkortets fläkt helt.

 

Du kan ju prova ugnsbaka den som Kalphi sa, har aldrig dock testat det.. Men har sett positiva resultat utifrån andra människor.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Alright, är tillbaka från att ha sprayat grafikkortet med tryckluft, satte igång datorn och möttes av artefakter över hela skärmen, kände inte för att mäta tempen på grafikkortshelvetet eller andvända datorn över huvudtaget, så stängde bara av skiten.

 

http://dl.dropbox.com/u/6771232/grillad.JPG

 

Nu ponerar jag att grafikkortet är välgrillat, eller vad säger ni?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...