Hoppa till innehåll

Gymnasium, Fråga.


A7X
 Dela

Rekommendera inlägg

Finns specialutformade Samhälle/Naturprogram med inriktning musik, vet dock inte om det kommer fungera

till nästa termin då ett helt nytt system drar igång.

 

Kör på ett annat program än estet, ta en enstaka musikkurser i det individuella-valet som alla gymnasiestudenter får och lär dig det övriga på fritiden. Vill bara varna dig, om du inte brinner för musik t.ex att du inte spelar piano på fritiden är estet inget för dig, ifall musik är det du letar efter.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Förhoppningsvis har inte har inte ts stuckit från fronten än så länge. För att besvara frågan: Du får ett program att läsa endast en gång på gymnasiet. Vad man sedan brukar göra om man kanske vill utbilda sig till annat eller slarvade med betyget är att läsa på komvux alt. folkhögskolan. Du kommer redan ha ett grundbetyg från skolan så alla kärnämnen är klara. Du behöver endast plugga in ämnen som intresserar dig eller i det här fallet existerade i ett annat program.

 

Som Ryssfemma sa startar även ett nytt system till hösten. Kan inte heller mycket om det men det ska bli svårare att ångra en utbildning om man redan har ett fullmäktigt betyg.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Att läsa in ngt på komvux om du är 19 ger dig en dumhetsstämpel. Dessutom hamnar man i en mindre urvalsgrupp när man söker vidareutbildningar som KY/högskola/dylikt.

Eller så visar det att man mogen och motiverad istället för att sticka till Australien i 2 år och "glädjeluffa" som desto mer tenderar att göra.

 

Anyway OT - Hos större del av "vidareutbildningarna" har du chans till ett intagningsprov. Är du redo att plocka ett ska du inte ha några problem att komma in i framtiden. Komvux specifikt prioriterar dock personer som inte hunnit klart gymnasiet (enligt gamla systemet alla fall).

 

Edit - Rättning.

Redigerat av saverty
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...