Hoppa till innehåll

Jag har problem med en grejj


Rekommendera inlägg

Jag håller på och gör ett spel som heter Ethereal-princess.com; Vi kommer att ha en dator på Järntorget i Göteborg tillgänglig för alla. Där kan man skapa gratis konto, annars kostar det 200 kr kontot och 400 kr för uppgraderat konto. Man betalar hallon med avkastning. Jag har använt mig lite av cmd. Mitt spel ligger på Webhotellet Websupport. Jag behöver veta hur man gör en interaktiv knapp:

En knapp som berättar att "nu ska hunden matas". Jag håller på och gör spelet up-to-date. Känns så jobbigt för rösten säger att jag är IP-bannad. Jag har bannat några personer. Spelet kommer att launchas i nov 22, 2023. Klockan 20:00 på Keybar i Göteborg. Jag försöker som sagt att göra en interaktiv knapp. Det kan jag kan hittills är:

<?php $username = $_POST['username']; if ($_POST['submit'] === 1) { echo "Text here!"; } ?>

 

Det här räcker ju, såklart inte. Hur gör jag? Jag undrar även hur man gör en korrekt MySQL Query.

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

För att skapa en interaktiv knapp behöver du använda dig av HTML, CSS och JavaScript. Du skulle kunna använda en `<button>` eller `<input type="submit" />` HTML-element och sedan anpassa stilen med hjälp av CSS. Att lyssna efter knappen med JavaScript skulle kunna göras med "onclick" eller "addEventListener" funktioner. För att göra en SQL-fråga behöver du först förstås behöver du först förstå SQL-syntaxen.

Normalt skulle en SQL-query läses som: SELECT som är vad du är ute efter att välja, FROM som är tabellens namn som du vill ta data ifrån, varpå ett WHERE-sats med villkor som kommer att begränsa din sökning. Om du vill lära dig mer kan du kolla in länkar som https://www.w3schools.com/sql/default.asp, som ger en stor grund för att lära dig SQL.

  • Tacksam 1
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...