Hoppa till innehåll

Water Temple Hjälp!


majora
 Dela

Rekommendera inlägg

Hoppa ner i vattnet och simma jäms med den högra väggen. Ta på Dig Dina Iron Boots för att sjunka ner till botten. Leta upp och gå in genom tunneln som har två facklor vid sidan om ingången. Här inne kommer Du att möta Ruto. Gå till mitten av rummet när hon har lämnat Dig och ta av Dig Dina Iron Boots för att flyta upp efter henne. Spela Zelda's Lullaby framför Trefaldighetssymbolen för att sänka vattennivån. Gå in genom dörren som finns här, och Du kommer att få kartan. Hoppa ner så kommer Du att hamna i ett rum med 2 släckta facklor och en som är tänd. Tänd de två släckta genom att skjuta pil på dem genom den som är tänd eller genom att använda Din's Fire. Tänk på att Du måste tända båda ganska snabbt efter varandra, annars slocknar den Du tände innan. Gå in genom dörren.

 

Döda musslorna genom att Z-target dem och vänta sedan tills de har öppnat munnen och skjut dem med Din HookShot. Gå sedan tillbaka till huuvdrummet. Följ den vänstra väggen. Strunta i den första tunneln Du ser och fortsätt till tunneln som har ett block framför. Knuffa blocket framåt tills det ramlar ner och hoppa efter det. Följ passagen och gå upp på nästa sida. Slå till på den diamantliknande switchen och hoppa över till den lilla luftströmmen som kommer att skjuta upp Dig, så Du kan hoppa över till andra sidan. Om Du skulle ramla ner, så finns det en HookShot tavla som Du kan skjuta på för att ta Dig upp igen. Nu kommer Du att befinna Dig i ett rum med en stor vattenvirvel. Ta på Dig Dina Iron Boots för att kunna sjunka ner till botten av den. Ställ Dig lite till höger om det stora stenhuvudet. Kolla med Din HookShot, så Du från samma ställe når både switchen i stenhuvudets mun och måltavlan som finns uppe i den lilla avsatsen. Skjut sedan först med Din HookSHot på switchen och vänd sedan snabbt om och skjut på måltavlan för att komma upp till avsatsen och snabbt vidare innan grinden faller ner. Gå in genom passagen. Ta av Dig Dina Iron Boots för att flyta upp för att flyta upp och kunna ta nyckeln. Aktivera sedan switchen här inne för att kunna öppna upp och använd Dina Iron Boots för att ta Dig ner igen. Ta av Dig Dina Iron Boots för att flyta upp ur vattenvirveln igen och ta Dig sedan tillbaka till huvudrummet igen.

 

Du kommer att behöva använda Din HookShot för att kunna ta Dig upp ur tunneln. Nu borde Du ha 2 nycklar. Ta Dig till mitten av rummet till det lilla tornet. Det finns en låst dör här som Du ska ta Dig in i. Använd Din HooksHot för att kunna ta Dig upp till avsatsen över Dig och spela Zelda's Lullaby framför Trefaldighetssymbolen för att höja vattennivån. Ta på Dig Dina Iron Boots för att sjunka ner till bottnen. Där tidigare blocket var finns nu ett hål som Du ska ta Dig ner i. Fortsätt fram i korridoren här nere, så kommer Du fram till en switch. Se till att Du står en bit ifrån switchen och aktivera den sedan med Din HookShot. Det kommer att ramla ner ett gäng fiender från taket som Du ska döda. När Du har dödat dem kommer en grind i taket att öppna sig. Flyt upp genom det hålet för att få tag på ännu en nyckel. Gå tillbaka till tornrummet och ut genom den översta dörren. Gå runt tills Du ser en tunnel med två krukor framför och gå in i den. Följ passagen och använd Din HookShot för att ta Dig över spikarna. Använd också HookSHoten för att ta Dig upp med hjälp av taket. Ställ Dig precis framför kistan och sktivera sedan switchen för att kunna öppna den och få kompassen. Gå tillbaka till huuvdrummet igen. Hoppa ner i vattnet och ta på Dig Dina Iron Boots. Sjunk ner till bottnen och ta Dig in till rummet där Du i början träffade Ruto, det med två facklor utanför.

 

Flyt sedan upp igen. Spräng ett hål i väggen där det finns en spricka för att komma åt ännu en nyckel. Gå tillbaka till huvudrummet. Ta av Dig Dina Iron Boots och simma till vänster jäms med väggen. Gå in genom den första låsta dörr Du ser. Ställ Dig i luftvirveln och aktivera switchen så att Du skjuts upp till nästa rum. Gå vidare in genom dörren och spela Zelda's Lullaby vid Trefaldighetssymbolen för att få vattnet att stiga. Hoppa i vattnet och simma vänster till en låst dörr. Gå in genom den. Hoppa ner två plattformar, så befinner Du Dig på en som rör på sig. När den är nere på sitt lägsta läge, ska Du hoppa över till plattformen till höger om Dig som är fast. Använd Din HookShot på plattformarna som rör sig för att stegvis kunna ta Dig hela vägen upp. (Om Du skulle ramla ner kan Du ta på Dig Dina Iron Boots och sjunka ner till bottnen. Aktivera switchen med HookShoten, och börja om från början i rummet.)

 

I rummet Du kommer in i ska Du aktivera switchen i mitten av rummet och sedan använda Din HookShot för att komma över till statyn närmast Dig. Aktivera sedan switchen igen och gå ner till hörnan och skjut Dig med switchen till måltavlan i hörnan. Klättra över statyn och gå bort till kanten av plattformen och aktivera switchen igen. Skjut Dig till nästa staty. Aktivera switchen igen och ställ Dig på statyns huvud. Aktivera switchen igen för att bli upphöjd till nästa nivå. Döda spindeln och skjut pilar på Sköld-ätaren för att den också ska dö. Använd HookShot tavlan i taket för att komma över spikarna. Gå ut genom dörren. Nu befinner Dig i en stor sjö med en liten ö med ett dött träd i mitten och pelare med en dörr på motsatta sidan. Gå över till pelarna, Di kan inte gå in genom dörren här ännu. Vänd Dig om, och Du kommer att möta Dig själv i formen av Dark Link. Ställ Dig på den lilla ön i mitten av sjön och se till att Dark Link också gör det. Slå honom med Din hammare. Om han blockerar kan Du försöka slå honom med Ditt svärd istället.

 

När han sedan är sårbar ska Du passa på att slå honom med hammaren. Fortsätt så tills Du har dödat honom. Då kommer sjön att försvinna och Du kommer befinna Dig i ett stort rum. Gå vidare genom dörren och öppna kistan för att få LongShoten. Bredvid kistan finns det ett block med Temple of Time symbolen. Spela Song of Time för att få bort den och hoppa sedan ner i hålet som blir. Nu befinner Du Dig vid en flodmynning. Simma nerför floden och ta på Dig Dina Iron Boots när Du närmar Dig en vattenvirvel och vada förbi den istället. Ta Dig vidare till en liten plattform till vänster av floden, precis innan en väldigt stark virvel. Använd en pil och skjut på guldögat på väggen framför Dig för att öppna grinden som har stängt in en kista. Använd HookShoten på kistan för att snabbt ta Dig dit. I kistan hittar Du en nyckel. Gå nerför hallen tills Du kommer till den virveln där Du tidigare fick en nyckel. Ta Dig tillbaka till huvudrummet. Ta på Dig Dina Iron Boots och sjunk ner till bottnen. Gå in i öppningen med krukorna utanför och flyt sedan upp när Du är i mitten av rummet. Spela Zelda's Lullaby för att ändra vattennivån. Hoppa ner och ta Dig tillbaka till huvudrummet.

 

Gå in i tornet och spela Zelda's Lullaby igen för att ändra vattennivån. Gå ut ur tornet och runt på baksidan. Framför Dig ska Du se en grind med ett guldöga över. Skjut en pil på ögat och använd sedan Din HookShot för att snabbt ta Dig över dit. Följ passagen fram till ett flyttbart block. Knuffa det framåt och sväng sedan vänster för att ta nyckeln. Gå tillbaka den andra vägen. Använd HookShoten för att ta Dig upp ur hålet i taket. Gå igenom passagen och hoppa ner i huvudrummet igen. Sjunk ner till bottnen och gå in i rummet med krukorna utanför. Flyt upp på andra sidan och använd Din HookShot för att komma över spikarna och sedan vidare in genom den låsta dörren. I det här rummet ska Du döda så många av de "spindelliknande" fienderna som Du kan och sedan ta på Dig Iron Bootsen och vada i mitten av vattnet och undvika vattenvirvlarna. Flyt upp på andra sidan och in genom dörren. Hoppa ner på den närmaste avsatsen och spräng sprickan i väggen, men gå inte in där ännu. Simma istället över till den vänstra avsatsen och bomba där.

 

Gå in genom denna och knuffa det flyttbara blocket så långt framåt som möjligt. Vänd tillbaka till det första hålet Du sprängde och gå in där och knuffa blocket här inne så långt Du kan. Vänd om igen och knuffa det, så det hamnar på switchen som ligger under vattnet. Nu kommer vattennivån att höjas. Flyt upp och gå ut genom dörren som har fotsteg framför. Aktivera switchen genom att ställa Dig på den och skynda Dig sedan att ta Dig över till andra sidan med hjälp av luftströmmarna. Gå in genom dörren och undvik bumlingarna och gå till höger, uppströms. Använd Dina Iron Boots för att sjunka ner i det djupa vattnet. Följ passagen och flyt upp på andra sidan och in genom dörren. Ta boss-nyckeln ur kistan. Ta Dig sedan tillbaka samma väg tills Du är i huvudrummet igen. Flyt upp till ytan och gå in genom dörren med det flytande blocket framför och höj vattennivån till det högsta. Titta efter en staty som Du kan haka fast Dig i med Din HookShot. Bredvid den statyn finns det en dörr som Du ska gå in genom. Gå uppför rampen och undvik de faror som finns här. Fortsätt upp till dörren som leder Dig in till bossen...

 

Morhpa

Håll Dig ur vägen för den här bossen och stå en bit ifrån när Du bekämpar den. Du kan använda Z-target för att låsa den lilla röda spinnande saken. När den sedan slutat spinna kan Du använda HookShoten för att dra den till Dig. Slå den då ordentligt med svärdet. Efter ett tag kommer det att vara två tentakler att bekämpa på samma gång och då blir det lite värre. Men håll huvudet kallt och fortsätt att dra till Dig den röda lilla saken och slå den med svärdet tills Du har bekämpat denna boss. När den är död ska Du ta hjärtat och sedan stiga in i det blå skenet.

 

 

LYCKA TILL!!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 Dela

×
  • Skapa ny...