Hoppa till innehåll

NeedforSpeed

Medlem
  • Antal innehåll

    396
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Ort
    Stockholm

Senaste profilbesökare

5993 profil visningar

NeedforSpeed's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community anseende

  1. Jag vill inte dra en slutsats men däremot en teori. Jag vet att ett frö växer snabbare utan fröskal och vill använda det som teori i min rapport och undrar därför hur den biologiska processen ser ut. Jag har sökt runt på internet i bokstavligt talat flera timmar men har inte hittat någonting.
  2. Det beror på hur sur miljön är. Är den tillräckligt sur kan man dra en slutsats, men inte generellt. Jag var lite ivrig när jag skapade min tråd, men jag pratar alltså om ett PH-värde mellan 2 och 3. Sedan så ska jag inte dra en slutsats, utan en teori om varför fröt växte snabbare. Därför grundade jag detta på att jag sådde fröt i en jord med svavelsyra och att det var orsaken, såklart 2-3, använde svavelsyra
  3. Tja, fröskalet fräts sönder vid låga PH-värden vilket gör att fröt växer snabbare. Dock vill jag ha en mer ingående förklaring på den biologiska processen inuti fröet. Vilka delar påverkas av stressen, och varför det påverkar.
  4. Hej, hur kommer det sig att ett frö växer snabbare utan fröskal än ett frö med ett fröskal? När jag planterade ett frö i en sur miljö växte det snabbare än det frö jag planterade i en naturlig miljö. Vad beror det på?
  5. Hej, jag har en fråga angående reaktionen Om man vill räkna ut hur mycket energi som behövs tillföras på högerled räcker det med att räkna ut bindningsenergin vilket i detta fall är 1370 KJ? En annan fråga, om vill räkna ut hur mycket energi som används totalt, tar man då 1370 KJ från högerled adderat med 1856 KJ från vänsterled? 2H2 + O2 -> 2H2O Vid bildninsentalpi, varför bildas det lika mycket energi vid tillförning och frigörning av energi och när man räknar vid bindninsenergier blir det olika? Exempelivs deltaH för H2== 468 men om man bryter 2H2 + O2 blir det 1370 KJ vilket inte är lika mycket som 1856 KJ som bildas då man bryter vattenmolekylen.
  6. Efter ett gympass är återhämtningsdryck ett bra alternativ. Min fråga är då om ökad proteininnehåll leder till bätte resultat med tanke på att kroppen inte kan ta upp hur mycket protein som helst. Om jag har ätit mycket proteinrik mat innan gympasset t ex, bör jag undvika det så att en större mängd proteiner kan tas tillvara vid återhämtningen? Hur mycket protein kan min kropp ungefär ta upp? Är 16 år, väger 70 kg och är 181 cm lång.
  7. Hej mitt förra problem verkade lösa sig genom uppdatering av grafikrutiner. Iallafall kommer en ganska korkad fråga. Förut så försökte jag avinstallera spelet. Men 'avinstalleringen'' buggade sig och jag körde ctrl+alt+delete. sedan så tog ja bort alla diablo mapar launchers etc. gick in på kontrollpanelen och hittade ej diablo där. men nu så när ja går in på ''download client'' på battlenet så kommer diablo upp som om jag redan har installerat det. det kanske låter bra tänker ni men hittar varken diablo launchern eller mappen. den existerar alltså inte. min fråga: spelar det någon roll? finns datan kvar i datorn eller är det något bugg och jag är körd??
  8. Jo det låter rimligt, håller på att uppdatera nu. Hoppas bara det kommer funka!
  9. HEJ! köpte Diablo 3 idag och får hela tiden en bunt av errors hela tiden! först när jag skulle nadda ner spelet stod det att det inte kunde kopieras till c:drive. sedan testa jag igen då funkade det men då kom ett erro upp där det stod att mitt grafikkort är för gammalt. Sedan testa jag igen, kom in på spelet, men frös ner och sedan stängdes allt ner. Täänkte att de hade med att nerladdningen fortfarande pågick men under nerladdningen kom ett meddelande upp att jag skulle stänga av antivirusskyddet (vilket jag sedan gjorde men skiten kom upp igen). vafan ska jag göra?
  10. vi har inte gått igenom antimateria
  11. eller ska man ta mass skillnaden och utföra einsteins formel på dne för att få fram strålnings energin? okej, jag går i nian och vi har inte alls gått igenom detta, men har prov imorrn och på kriteriet stod det ''kunna utföra beräkningar med einsteins formel'' och jag vet inte alls hur långt jag ska fördjupa mig
  12. Hej, har en fråga. Jag ska räkna ut en atom men massan x säger vi. Denna atom är radiaktiv och utsöndrar en strålning. Jag ska nu räkna ut energin som frigörs. Är osäker men ska jag först räkna ut joul i atom dvs E=m*c (i kvadrat) och sen ta de energin genom c i kvadrat? kan man göra så?
  13. Var otydlig, men vill ha hjälp med formlerna för klyvning och sammansättning.
  14. Kan någon hjälpa med beräkningarna av fusion och fission? Det enda jag vet med fusion är att man t ex kan slå ihop lätta atomkärnor men ingenting mer.. tacksam för svar :)
×
  • Skapa ny...