Sunes Party

Guide för spelet

Till:
Pc När du startar spelet ligger Sune på sin säng i sitt rum.
Börja med att först klicka på den röda boken på skrivbordet och lös pusslet. Det kommer att ge dig lettrådar om vilken musik Sofie vill ha och något som Jocke inte kan äta.
En bra idé är att skriva upp dem någonstans så att du kommer ihåg det till själva festen.
Gå sedan ut i hallen och klicka på radion. vrid sedan på hjulet genom att klicka på det och lyssna igenom surret tills du hör radiorösten. (du kan behöva lyssna igenom alla tre kanaler, dvs de vita knapparna.) Kom ihåg telefonnumret radiotalaren säger. ( 6333 eller 0997 är de variationer jag sett.)

Gå sedan in på Håkans rum ( med dödskalle på). Klicka på skåpet. I skåpet klickar du på tågvagnen och den grå "fyrkanten" med röd lampa. Stäng skåpet och sätt upp alla tre tågdelar på rälsen.
Klicka igång tåget (på grejjen du hämtade i skåpet.) och då kommer Annas Kille in. Prata med honom och få honom att gå till Leif's lek och hobby genom att välja följande pratbubblor:
" Jag trodde du använde dina pengar till moppar och blommor åt min syrra."
" På Leif's lek och hobby säljer de lok för halva priset."

Vänta sedan i rummet tills Håkan kommer in och klicka på honom. Få honom att inte vilja komma på partyt genom att välja följande pratbubblor:
" Ok, men du vet att det är på egen risk."
" Jo, Jocke kan en trollformel som gör att små pestbrorshor kissar på sig!"
Vänta sedan i rummet på Håkan igen. När han kommer in så klickar du på hockeyklubban på Håkans säng. Sedan på bananerna i kojan. (första ingrediensen till pizzorna.)

Gå sedan ner till hallen och klicka på telefonen. Ring radioprataren.
Sedan går du in i föräldrarnas sovrum (dörren bredvid telefonen.) I garderoben står ett gult paket, klicka på den så att den hamnar ute i rummet.
Klicka sedan på sakerna i rummet i följande ordning:
Lila låda (som står i bokhyllan.) gult paket, lila pallen och sen den gröna sopkorgen.
Sedan kan du klättra upp och hämta nyckeln som ligger ovanpå bokhyllan.

Efter det går du ut i vardagsrummet. I skåpet där hämtar du en kaka. Gå direkt upp till hallen på övervåningen och invänta storasyrran som kommer ut från toaletten på en stund. Prata med henne och få henne att hjälpa dig få föräldrarna på bio genom att välja följande pratbubblor:
" jag har två biobiljetter till mamma och pappa som de kan hämta ut på bion."
" Kan inte du hjälpa mig så att de kommer iväg."

Gå sedan in på badrummet och byt korvmackan (andra ingrediensen.) mot kakan du hämtade i vardagsrummet. Klicka sedan under badkaret och hämta proppen. Därefter kan du fylla badkaret med vatten och skumbad.

Sen kan du gå in på Annas rum och klicka på en av skivorna i hyllan, då får du låna den.

Gå sedan ner i vardagsrummet igen och prata med mamma. Såhär får du henne att ta badet så att du kan ringa dina gäster utan att hon tjatar om att du bara leker med telefonen:
" Att det skulle kunna vara skönt att bada, jag har hällt upp vatten."
" Jag hjälper dig."
Därefter kan du gå ut i hallen igen och ringa dina party-gäster. Alla deras nummer står i telefonboken.
Genom att välja rätt kan du t ex få Jocke att ta med sig både läsk och Andreas. (Dock inte båda samma omgång.) Och Sofie att ta med sig Sara. Det är lite för mycket pratbubblor för att jag ska orka skriva ner dem.
Kom ihåg att skriva upp alla lettrådar du får av gästerna i samtalen. Vad de inte vill ha /vill ha på pizzan osv.

Gå sen ut i köket. Klicka på skafferiet och skifta om burkarna tills du kommer åt Tomatburken underst (den tredje ingrediensen.) Sedan klickar du på kyslåpet och på mjölken. Sist klickar du på skåpet över spisen. där hämtar du flingorna och den blå burken. Burken kommer att stå på bordet och klickar du på den en gång kommer getingen som flyger runt ananasen att flyga in där, stäng sedan burken och du kan ta ananas till pizzorna (fjärde och sista ingrediensen.)
Sedan klickar du på tallriken på bordet och får Sune att äta flingor 3 gånger. då kommer han att hitta en ring som han kan ge till Sofie på festen.

Därefter klickar du på pizzakartongen på köksbänken och spelar minispelet.
Då kommer pappa att dyka upp i köket, klicka på honom och välj följande så kommer han att ge tillbaka din skiva:
" Du har väl inte glömt något?"
" Pappor glömmer visst! Var är min skiva!?"
" Du vet vad jag menar!"

Därefter kan du gå ut i vardagsrummet. strax kommer pappa att sticka in huvudet från köket och fråga efter sin tidning. den ligger under soffan, klicka på den.

Nu är det bara att vänta tills klockan blir 6, då börjar festen.

-------------------------------Här är lite andra tips:

* du kan klicka på spindeln under bokhyllan i föräldrarnas rum och ge den till Alva under festen.

* prata med Sara under festen så blir hon glad snabbare. Och så får du reda på hennes favoritmat.

* Under själva festen kan du också leka ryska posten i Sunes garderob, alla karaktärer har olika "ljud". Jag brukar göra detta sist, eftersom det tar tid att gå till övervåningen om gästerna redan är sura.

* Glöm inte att kolla telefonsvararen i hallen efter att du ringt gästerna. Där kan du få många tips om vad de gillar och inte tål.

* Lyckas du bra på festen så får du spela Sunes drömspel efteråt.

Det var allt jag kommer ihåg för stunden. Lycka till!

Mer från detta spel

Om detta fusk

Senast uppdaterat:
januari 2010

Tack till:
Tiddlywinks.

Hjälp oss!

Ser du något stavfel eller vet du om något fusk som fattas i texten? Eller kanske känner du för att snygga till sidan lite? Hjälp oss genom att skicka in en ändring av fusket.

Behöver du hjälp?

Sitter du fast i spelet och vet inte hur du kommer vidare? Eller förstår du inte hur fusket fungerar? Ställ en fråga i vårt spelforum:

Reklam i rampljuset

Behöver du låna pengar?

Då har vi på Fuska nu en sida där du snabbt och enkelt kan jämföra lån efter effektiv ränta och välja det billigaste och bästa lånet för dig.

Gå till vår sida: Låna pengar och börja jämföra lån.