Hoppa till innehåll

Randomizer

Medlem
  • Antal innehåll

    47
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Inlägg skrivet av Randomizer

  1. Jag gör här ett vågat antagande att du inte alls frågar efter min åsikt om personen Ayn Rand utom snarare om Obejktivismen som hon formulerade. Om det var fel kan jag snabbt säga att jag bryr mig föga lite om en död person men att jag försöker att inte göra någon skillnad mellan olika människor. Sen kan de ha kunskaper eller åsikter som är mer eller mindre användbara.

     

    Efter att ha läst wikipedias svenska artikel om Objektivismen (eftersom jag inte var familjär med varken Objektivismen eller Ayn Rand förut) kan jag säga att jag håller med om en del saker. En del saker var väldigt flummigt definierade och beskrivna och mycket brister på att det görs en tydlig uppdelning mellan "rätt" och "fel". Jag ser det mer som handling och konsekvens, utan att blanda in subjektiva bedömningar. Som jag förstår det så verkar tillvarons företräde, identitetslagen, medvetandets axiom och kausalitetslagen stämma, även om tillvarons företräde inte går att bevisa eftersom vi alla är människor och får mig osökt att tänka på Schrödingers katt. Kausalitetslagen var också lite flummigt beskriven. Vad som menas med någots "natur" var otydligt, även om jag tolkar det som att alla objekt följer naturlagarna (vilket säkert inte är den "egentliga" betydelsen).

     

    Jag ser det inte heller som att någon människa är förnuftig eller rationell. Ingen person ser sig själv som irrationell, och det känns som ett tydligt tecken på att rationalitet är ytterst subjektivt och att tänka logiskt betyder förenklat "tänk som jag". som jag ser det så är all materia och energi utsatta för naturlagar och -krafter, och allt som ändrar sig gör det till följd av yttre påverkan, i enighet med Newtons första lag, även om just den bara beskriver det hela för fysikaliska krafter. Människor kan således inte "resonera". De kan på sin höjd kombinera gammal information från andra källor med ny som kommer som feedback från omgivningen. Människor (och liv överhuvudtaget) är på sätt behållare för information och även reaktionskärl, men kan inte spontant skapa information inom sig. Ingen satt och tänkte ut kameran eller någon annan uppfinning ur tomma luften. Det är en fruktansvärt lång process av "tankeevolution" där kunskap för vidare från en "informationsbehållare" till en annan i tusentals år.

     

    Egoismen som objektivismen pratar finns det inte mycket mer att tillägga om. Objektivismen pratar om hur egoism är moraliskt rätt, vilket för mig är ett nonsensbegrepp som saknar mening då inget är rätt eller fel så som jag ser det. Således finns det ingen moral. Eftersom jag också ser människor som bärare av gammal information, kryddad med ny från sin omgivning (alltså kultur i princip), Försöker jag undvika begrepp som ansvar eftersom vi ändå bara är en konsekvens av de yttre naturlagar som verkar på oss. Med detta medföljer också slutsatsen att det inte finns något som en människas "själ", och "jaget" är därmed ett nonsensbegrepp det med om man ska vara riktigt strikt. Däremot ser jag en ytterst bra poäng med att utnyttja illusionen av ett "jag", vilket antagligen drivs av överlevnadsinstinkten. Jag skulle kunna sitta ner på stol och inte göra något eftersom jag vet att jag bara är en själlös klump av atomer, styrd av yttre naturlagar, men illusionen av ett "jag" och överlevnadsinstinkten får mig att agera och göra tillsynes "val", vilket givetvis i botten är promoterat av evolutionen. Därav failar objektivismens "rationella egenintresse" då orden, "rationellt", "egen" och "egenintresse" inte finns så långt som jag förstår verkligheten.

     

    Som du säkert vet är jag ingen förkämpe för det monetära systemet, om det så är åt det kapitalistiska eller kommunistiska hållet. Många, och kanske däribland du, har kanske fått uppfattningen att jag skulle vara vänsterorienterad pga av mitt tjat om att dela på jordens resurser, eradikera klasskillnader etc. Men man skulle lika gärna kunna vinkla det som att jag är delvis pro-kapitalism. Jag ser helst ett totalt borttagande av staten visserligen, men jag kan stämma in på många kapitalisters uttalanden om att staten inte ska bestämma över individen. Sen är visserligen samhället så komplicerat att det är svårt att säga om en nattväktarstat är att föredra, även om det till en första glimt verkar lovande. Jag tror inte att ett monetärt system med en väldigt liten stat är så där väldigt bra, eftersom det börjar bli så ont om jobb och den trenden kommer fortsätta i och med teknologisk utveckling. En fungerande kapitalism kräver att det är sådan brist på arbetskraft att konsumenterna och arbetstagarna kan styra marknaden, vilket inte är fallet i dagens läge. Hade man befunnit sig i ett sådant läge hade en nattväktarstat varit förträfflig, och det är mer eller mindre det som rådde i USA under slutet av 1700-talet och under 1800-talet, och är en av de största anledningarna till att USA kom upp sig så fruktansvärt. Men i nuläget och i framtiden kommer det bara vara förödande och en någorlunda stark stat krävs för att hålla företagen i schack, även om de kanske börjar växa till sig lite väl mycket i länder som Storbritannien och USA nu.

    Ringfingret, det använder man minst. Det är därför det följer med lillfingret eller långfingret när man böjer dem. Ringfingret är dåligt stretchat med andra ord.

    Skriv en bok.

     

    Varför skriver du inte en bok?

  2. Det här proxy skyddet är rent ut sagt bara irriterande.

     

    Jag förstår varför det finns, för att hålla bort bannade avskum, yeah right. De hittar ändå sätt att komma tillbaks, men vi som sitter på olika VPNer för att skydda oss från otrevliga myndigheter får all skit.

     

    Jag kommer inte åt hemsidan med anonine, och tack vare detta behöver jag disconnecta, vilket som gör att det tar 2 min att återfå internet.

     

    Så, om du admin har några känslor överhuvudtaget, fixar du detta.

     

    TACK!

  3. hmm, när ska ni åka dit/komma tillbaks. har inte snackat med säljaren än ;), men ska idag.

    Antingen i helgen eller nästa vecka. Vi har inte riktigt bestämt oss då vi kanske ska steka runt på stureplan några dagar innan turneringen också.
  4. Tja

    har precis börjat köra bmx, och hittade nyss denna sjuka cykel bara ett problem. Den finns i Linköping...

    Min mamma har sagt att hon kan erbjuda sig att åka dit och hämta den, Men tänkte att de e lite långt efter som att det är cs 2timmar och 30 min(efter som att jag bor i stockholm).

    Och en kompis sa att jag va retard och att jag skulle frakta den, jag frågade med vad och han ryckte på axlarna och sa posten, sen försökte han sig på en så kallad "fot jam tail-wip" och failade totalt och va nära tt få en kastrering.

     

    Så med andra ord, nån som vet vad jag ska frakta den med. Eller om det till och med e nån som har vägarna förbi och kan köra den ;)

    //Grapen

    Det är din lyckodag grabben! Jag och brorsan ska köra förbi Linköping till Stockholm för att delta i en poker turnering. För en liten slant kan vi ta oss besväret att frakta den till dig.

     

     

  5. Jag är 15 år. Grejen är den att jag har mycket lättare att snacka med vuxna/äldre ungdomar som jag inte känner än med folk i min ålder som jag inte känner. Det var ännu värre för några år sedan, då hade jag svårt att snacka med vissa i klassen till och med.

     

    Många i min ålder, när det gäller folk som inte känner mig men vet vem jag är, tror att jag är väldigt blyg. Däremot så känner jag mig inte blyg, utan grejen är den att jag som sagt inte vet vad jag ska säga. Och det problemet har jag alltså inte med äldre människor, där kan jag sitta och snacka hur mycket som helst. Samma med personer jag känner bra också såklart.

    Sådär är det för många. Jag är i samma ålder som dig och har precis samma problem.

    Men men, blir bättre och bättre ju äldre jag blir. För några år sedan vågade jag knappt prata med någon förutom mina närmaste polare.

  6. Det där var väl onödigt?

     

    OnT: Roligt expriment, får se vad som händer.

    Varför var det onödigt? Han undrade vad Dave37 gör när han inte är på fuska och jag svarade. Jag känner davve, och det där är vad han gör. Ta inte det negativt.

     

  7. Och hur många procent av dom 26 är bara rent whinande från din sida som ingen egenligen bryr sig om? :huh:

     

    Nåväl, har alla redan uppmärksammat att Dave37 och WASD kommer att försvinna TOTALT från fuska.se i en vecka???

    Vem vet, kanske kommer dom upptäcka världen under den här tiden. Jag tycker att dom båda ska redovisa dag för dag om hur deras inaktivitetsvecka från fuska.se har varit. :) Jag har t.ex. allltid undrat vad Dave37 gör på dagarna då han inte sitter vid fuska.se och letar små fel överallt.

    Kör HÅRT, grabbar!!

    Då sitter han och nötar minecraft, alt försöker tänka ut en plan över hur han ska rädda planeten.
  8. Det är väl klart att fuska.se blir mindre aktivt om 3 aktiva medlemmar slutar posta.

    Va? Det är mer troligt att fuska blir mer aktivit när 3 aktiva medlemmar slutar posta fattar du väl?

     

    Bevisar det med matte:

     

    AM-3=x/2;

    x/2=57

     

    Så, svårt var det. Gör om, gör rätt.

     

    Som sagt, lycka till med ert experiment. Much love!

  9. Visst, man kommer ju hit för att se vad andra har skrivit. Men inte bara för att se vad du och WASD har skrivit, och jag kunde inte bry mig mindre om när ni var bannade. Faktum är att fuska.se var väldigt aktivt just när ni var bannade, säkert bara en slump. Men jag säger bara att fuska.se kan vara aktivt utan er, bara ifall ni trodde att ni var viktiga på något sätt...

    De tror att de är viktiga, de är så Dave37 fungerar. Uppmärksamhetshora så sjukt hårt.

    WASD är söt däremot.

     

    Davve: De p12orna är fortfarande här för WASD jo. Alla förutom jag är här för att WASD hänger här.

     

    Men det är ändå en bra idé ni har på G grabbar. Much love, much love.

  10. Nu är det så att dem faktiskt gör det.

    Nej, det gör dem defintivt inte. Dock är det så att ifall WASD skulle lämna skulle det bli rätt oaktivt, då det hänger en massa p12or här som endast är här för att WASD är här.
  11. Hans hårdvara är inte så superbra då, men men...

    Det är förvisso helt orelevant, men min setup är awesome? Fan snackar du om? Tar BF3 på ultra, 1920x1080 med 90fps under strid med 64spelare, annars ligger den alltid över 100. Helt underbar är den.

     

    WASD: Aja, lycka till då.

  12. Chilla, vi vill bara testa något nytt utan förväntningar.

     

    Edit: En "aktivitetsvecka" kanske är något att testa i framtiden också :)

    Vad tror ni ska hända? Ni två gör inte fuska om det är vad ni har fått för er.

     

    Kommer från han som spänner sig med sin hårdvara i signaturen.
    Oj. förlåt rambo. Slå mig inte :(:(

    Jag är lite mainstream och följer trenden att visa sin hårdvara i signaturen.

×
  • Skapa ny...