Hoppa till innehåll

epaaj

Medlem
  • Antal innehåll

    2081
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Allt publicerat av epaaj

  1. Kalender, forum. Det finns hur många olika saker som helst man kan göra.
  2. epaaj

    Ny Dator - Tips

    Det ser ut att kunna funka ihop ja. Du har säkert tänkt på det men hårddisk, chassi och eventuell CD/DVD-läsare kan behövas.
  3. epaaj

    Bra Text Editor?

    Kolla om du hittar något här. Långt ner står det vilka som har stör för FTP. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_text_editors
  4. Har du provat att installera om? Låter konstigt att det ska bli problem utan att man gör något. Virus?
  5. epaaj

    Extern Hårddisk

    Ja den är säkert bra. Ska du bara ha till lagring kan du ta i princip vilken du vill som du anser prisvärd om man ser till lagringskapaciteten. Har du krav på hastigheter eller funktioner eller vill ha en som du kan lita på får du kolla på de dyrare och då kanske även från de lite mer kända tillverkarna.
  6. epaaj

    Zyxel Router

    Alla bredbandsdelare jag stött på har fungerat utmärkt utan medföljande CD. Många gånger är det bara textfiler av olika slag som följer med i alla fall.
  7. Vilken dist av Linux använder du?
  8. Filhanterare av något slag för att lära sig hantera detta. Exempel på funktioner: uppladdning/radering/flytt av filer, skapa/radera/flytta kataloger, redigera textfiler.
  9. Nej, du ska inte packa upp. Du ska bränna image-filen direkt. De flesta program har stöd för det. Finns inte just den filändelse din fil har går det ofta antingen att välja "Visa alla filer" i listan eller byta filändelse på filen.
  10. Det finns antagligen inget ledigt utrymme att lägga en partition på. Det du måste göra först är att fixa det. Är hårddisken full blir det till att rensa bort saker eller skaffa en till. Finns det plats kan du prova något program för att ändra storleken på Windows-partitionen och på så vis göra plats för en Linux-partition.
  11. epaaj

    Tid För Laptop

    Den funkar säkert.
  12. Jag tror inte det. I alla fall inte om tanken är att behålla allt som det är. Det går att bara installera om Windows och behålla resterande filer, men det blir ändå som nyinstallation. Är det inställningar och sånt du vill spara finns det nog verktyg för det, men inget jag känner till.
  13. epaaj

    Tid För Laptop

    Kolla systemkraven för det du ska köra och köp en dator som klarar dem. Ni kan antagligen komma ganska billigt undan i det här fallet. Enda som kräver mer av datorn är spel. Om det inte är högupplöst film för då kräver det lite med.
  14. Ja det kan vara fel på grafikkortet. Och ja, det kan även vara fel på någon annan komponent. Piper det nåt om datorn när den startar? Kolla om grafikkortet sitter som det ska. Ta loss det och sätt tillbaka. Prova ett annat grafikkort.
  15. Varför skulle du inte få tillgång till det trådlösa? På vissa trådlösa enheter kan man se lösenordet om man loggar in till enheten och kollar inställningarna. Men jag antar att du inte har tillgång till det heller.
  16. epaaj

    Internet? Firefox?!

    Här har ni lite resultat från tester som visar olika moment en webbläsare kan behöva klara av. http://service.futuremark.com/peacekeeper/...atistics.action
  17. Det där meddelandet kommer alltid efter att man ändrat något i msconfig. Inget att bry sig om. Det mesta utanför system32 går att klara sig utan ja, men kolla ordentligt vad det är du stänger av och avgör om du behöver ha det eller inte.
  18. epaaj

    Mitt Ljud På Datan

    Bäst är att installera drivrutiner. Kolla eventuella skivor du fått med datorn eller ladda hem från tillverkarens webbsida.
  19. epaaj

    Ny Bärbar Dator.

    För att "surfa och sånt" behöver man inte betala 7k. Det borde räcka med absolut max 5k. Men det beror förstås på vad som menas med "sånt". Kolla systemkraven för WOW om det är viktigt och välj en dator som ligger en bit över dem.
  20. Det beror på vilken funktionalitet du vill behålla. Allt som inte är från Microsoft kan du stänga av utan att operativsystemet säger något. De andra hör ju till diverse andra program. En snabb lista: NeroCheck Allt med HP Reader_sl Personal Telia används kanske för internet, men annars kan du prova att ta bort dem med.
  21. epaaj

    Dual Boot

    Vista har partitioneringsverktyg som funkar bra för NTFS. GParted funkar bra för alla andra filsystem, men jag tror inte det hanterar NTFS riktigt bra.
  22. epaaj

    Internet? Firefox?!

    Internet Explorer har länge varit nästintill värdelös. Vet inte hur mycket bättre det blivit med version 8, men jag tror inte på den. Firefox har allt jag kräver av en webbläsare. Dock känns den lite halvslö ibland, men inte i närheten av IE7 och tidigare versioner har gjort. Opera och Chrome ska båda vara ruskigt snabba. Opera har jag provat och den känns kvick, dock saknar den saker som jag anser viktiga för att snabba upp ytterligare och det är en lite mer avancerad adblockerfunktion. Chrome och IE saknar detta med vad jag vet.
  23. epaaj

    Tid För Laptop

    Den hos komplett är bättre av de där två. Intel är inte kända för att göra bra grafikkort för spelande. De håller dock på att utveckla det. Core 2 är bättre än Pentium Dual Core. Jag kan dock inte svara för hur mycket bättre eller sämre de är mot varandra utöver detta och vilka skillnader det gör.
  24. Vad gjorde du för att lösa det?
  25. Vad försöker du göra? Utan mer information kan jag bara ge rådet att starta om datorn. Funkar inte det får du gärna komma tillbaka med mer information.
×
  • Skapa ny...