Hoppa till innehåll

Vart Tog Mitt Avatar Vägen?


drmusicz
 Dela

Rekommendera inlägg

  • Svar 38
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Eftersom Heinz med största säkerhet har copyright och alla möjliga skydd på sin design så, nej. Man får använda vilket upphovsrättsskyddat material för privat bruk (privat innebär familj, släkt och närmsta vänkrets). Dock så är internet en allmän plats.

 

Så om du inte har fått tillstånd av Heinz så får du inte använda deras design/logo.

 

Fast det är klart, det är bara du som skulle få för dig att gnälla över något sådant. Eller? Någon kanske vill springa till Admin och berätta att Dave använder sig av upphovsrättsskyddat material som han inte har tillstånd till? :)

så är du ett specialfall med det lilla innanför pannbenet som du besitter) så är det ganska tragiskt då upphovsrättsmannen för bilden på Daves burk inte existerar, bilden på burken är licenserad under copyleft och får därför användas fritt av alla, det har inte ett piss med Daves avatar att göra. Om sedan Dave gör en avatar utifrån den fria bilden så är det hans val och han innehar då rättigheterna, han har INTE tagit en bild som är skyddad av Heinz utan en bild på en av deras burkar som en fotograf har tagit, det är då fotografen som skall ställas inför rätta och inte Dave om Heinz anser att det är ett intrång i deras varumärke.

 

Redigerat av ChuckNorris
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Om ni ärligt talat inte kan se skillnaden (klandrar inte dig InTech, även om Guggo och 90LIVE är [ojvivariallmänt] så är du ett specialfall med det lilla innanför pannbenet som du besitter) så är det ganska tragiskt då upphovsrättsmannen för bilden på Daves burk inte existerar, bilden på burken är licenserad under copyleft och får därför användas fritt av alla, det har inte ett piss med Daves avatar att göra. Om sedan Dave gör en avatar utifrån den fria bilden så är det hans val och han innehar då rättigheterna, han har INTE tagit en bild som är skyddad av Heinz utan en bild på en av deras burkar som en fotograf har tagit, det är då fotografen som skall ställas inför rätta och inte Dave om Heinz anser att det är ett intrång i deras varumärke.

av ledaren.

Fast allt det här med att bilden är copyleft osv. kunde ju knappast någon veta, eller hur?

 

Bra att du berättade det.

 

Edit: Det är inte säkert att det är fotografen som ställs inför rätta. Om han fotograferade burken med tillstånd från Heinz och bilden sedan hamnade på internet så är det personerna som sedan använder bilden som begår upphovsrättsbrott. Då mot fotografen, såvida han inte är anställd av Heinz, och/eller har avtalat om att Heinz har upphovsrätten till bilden.

 

Observera att det sista stycket bara spinner vidare lite på diskussionen, jag är medveten om att så inte är fallet just här, då bilden inte är copyright-skyddad.

Redigerat av Guggo
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Är det inte liksom lite skillnad på ett fuska.se/forum och en affärsvara? Skitfånig tråd.

Jo. Fast å andra sidan så är det skitfånigt att gnälla om copyrights på internet. Alla (typ..) bryter mot upphovsrättslagen stup i kvarten i alla fall. Även jag, Dave, MacGyver, du, och alla andra.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...