Hoppa till innehåll

Avatar - The Last Airbender


MrKenway97
 Dela

Rekommendera inlägg

Tänkte göra en diskussionstråd för den Amerikanska teckande tv-serien Avatar - The Last Airbender, en av de, enligt mig, bästa tecknade serierna som någonsin gjorts, har budskap och färgstarka karaktärer och plots som passa för alla åldrar! 

 

 

Handling:

 

 

I en fantasyvärld som består av fyra nationer som representerar alla elementen(vatten, jord, eld, luft) finns det s.k "bändare" som kan kontrollera sitt element, men endast Avataren(vars uppgift är att skapa fred i vår värld och andevärlden) kan kontrollera alla fyra, men efter att han försvann mystiskt 100 år innan seriens början bestämmer sig eldnationen för att starta krig mot de andra nationerna. Luftnomaderna utrotas helt till den grad att alla luftbändare försvinner.  Avataren hittas infrusen i ett isberg sedan 100 år tillbaka av den unga vattenbändaren Katara och hennes bror Sokka när de ät ute och letar mat. Han har bevarats till den graden att han fortfarande är en tolvårig pojke, och den sista luftbändaren vid liv efter massakern. Aang vill till en början inte acceptera sin uppgift som avataren, som kostade honom hela sin barndom, men han förstår att världen behöver honom i dessa krigstider, så han ger sig ut för att lära sig alla de fyra elementen så att han blir mäktig nog att besegra eldnationens ledare, Eldlorden Ozai, som i sommarens slut tänker dra kraft från en komet som kommer göra hans arméer starkare än innan så att de kan vinna kriget.   I säsong 1 måste Aang bemästra vattenbändningen, och för att göra det måste han ta sig till nordpolen för att hitta en duglig lärare till sig själv och Katara. 

 

Men efter sig har de eldnationens onde Prins, Zuko. Han har blivit bannlyst från sitt hemland och  hans enda biljett hem är att fånga Avataren och överlämna honom till sin far, eldlorden. Och  Zhao, en av eldnationens främsta befälhavare som tagit på sig uppdraget av avatarens infångande efter Prinsens första misslyckande. 

 

 

 

Nu är det upp till er, diskutera de tre säsongerna! 

Redigerat av MrKenway97
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Den jätte bra! Avatar Korra är också jätte bra!!!

Har faktiskt inte sett Korra, håller på att dra igenom The Last Airbender nu men ska nog börja med Korra efter den. :) 

 

Vilken är din favoritkaraktär, Narek? Min är Zuko utan tvekan, riktigt tragisk karaktär med enorm karaktärsutveckling. 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...