Hoppa till innehåll

Zelda A Link To The Past


levern
 Dela

Rekommendera inlägg

Skull Woods Palace är en väldigt krånglig grotta med tanke på att det finns massor av in- och utgångar.

 

Du måste hitta rätt ingång först och främst. Hittar inte min guide till hela spelet, (har en med alla kartor, prylar osv osv) så du får försöka hitta rätt. Ps. det är elementärt att döda alla fiender i rummen, är det nåt speciellt med dem så skriver jag det

 

Du ska in i skogen från söder och leta upp ett ställe där det finns ett hål i marken. Tror att det ska vara i närheten av två vanliga ingångar, men du ska trilla ner i hålet. Jepp, hoppa ner i hålet alltså.

 

Ta dig neråt i rummet tills du ser en stor eldmur som snurrar runt. Ta dig runt den och plöcka upp skall-krukorna, de har några prylar som bomber och pilar till dig. Gå sen genom dörren till höger.

Nu ignorerar du dörren till höger och koncentrerar dig på eldväggen där en bit längre upp i rummet istället.

Ta dig förbi den så ser du snart en kista. Ta den. Nu har du kompassen.

Men oj då, hålen i rummet har flyttats, va? Bara gå runt dem. Gå söderut, förbi eldmuren och sen in genom dörren till höger.

Nu blir du instängd och enda sättet att komma ut är att hitta nyckeln till den andra dörren i rummet. Toppen! Särskilt som du träffar ett par nya fiender också - Wall Masters och mumier.

 

Wall Masters: elaka händer som trillar ner från taket då och då och försöker landa på dig. Fångar de dig så tar de dig tillbaka till ingången av grottan. Lär dig känna igen deras ljud och gå undan från skuggan som kommer på marken innan den landar så klarar du dig finfint. Två-tre slag med svärdet så är den död, men de kommer igen så det tjänar inget till att döda dem.

Mumier: inte så hemska, de tar bara väldigt mycket smällar innan de dör samtidigt som de följer efter dig. Förbered dig på att använda svärdet MYCKET på de här filurerna.

 

Lyft några skall-krukor, döda mumierna etc etc och sen går du till södra delen av rummet, flyttar krukorna och tar nyckeln ur kistan. Gå till den nordöstra delen av rummet, lås upp dörren och gå genom den.

Nu ignorerar du dörren som leder västerut. Du ska ta den där kistan uppe i nordöst i rummet. Kliv på stjärnorna som finns på golvet om du tar dig en titt, så flyttas hålen och du kan ta kistan. Grott-kartan funnen.

Okej, nu använder du din Hookshot och använder den för att ta dig till den norra delen av rummet.

Ta prylarna i skall-krukorna, ta fram bomberna och bomba vid sprickan mitt i väggen till vänster i rummet.

Gå in i rummet till vänster. Slösa inga bomber på den där väggen i söder, det funkar ändå inte. Ta vad som finns i krukorna, och dra i spaken så sprängs väggen. Strunta i att gå ner där, där finns bara en stor kista som du inte kan öppna igen. Gå tillbaka till höger, genom öppningen som du sprängde i väggen innan.

Gå söderut, tillbaka till södra delen av rummet. Nu går du genom dörren i väst, som jag sa åt dig att ignorera innan.

Nu ser du en stor kista där uppe, en låst dörr till vänster och en dörröppning som leder ut ur grottan. Gå ut genom dörröppningen.

Gå sydväst så hittar du snart det där hålet som du hoppade ner i i början av grottan. Hoppa ner där igen. Gå söderut genom rummet, ut genom dörren i öst.

Nu, så istället för att nu ta dörren i öst igen, så gå norrut så långt du kan genom rummet. Gå genom dörren i norr.

Flytta skall-kruken längst till vänster, döda mumien och ta nyckeln ur kistan som den vaktade. Ignorera resten av fienderna, och gå österut, lås upp dörren, och gå genom den.

Var är vi nu? jo, tillbaka i rummet med den stora kistan. Nu har du öppnat upp alla vägar här. Bra.

Gå söderut, ut genom dörren ut i Skull Woods igen. Gå norrut, genom några ben och så, tills du hittar en annan ingång. Gå in.

Nu är du i en annan del av grottan.

IMPORTANT!!!! här finns wall masters i de flesta rummen, så se upp så de inte fångar dig!

Döda mumierna och de andra fienderna(använd Bombos-medaljen om du är lat).

Gå vänster in i nästa rum. Undvik eldväggen och de andra fienderna, och gå vänster igen in i nästa rum.

Gå till den nordvästra sidan av rummet, lyft skall-krukan och ta nyckeln.

Spring tillbaka två skärmar till rummet vi var i innan, och döda alla fiender en gång till. Lyft krukorna vid den stängda dörren så ser du en gul knapp. Men den funkar inte som du vill, utan den stänger dörren när du försöker gå genom den. Du behöver sätta nåt på knappen.

IDÈ!!! Varför inte använda en av de där statyerna?

Ta alltså statyn till höger i rummet och knuffa den så den står rakt nedanför knappen.

Ps. Ps. Ps. Ps ------ Wall Mastern kan vara riktigt elak nu. Om man fångar dig så hamnar statyn på sin vanliga plats igen och du får göra om allt!

Gå upp och ställ dig ovanför den och dra den uppåt tills den står på knappen. Gå genom dörren.

Nu så RÖR INTE SKALL-KRUKAN I NORR!! Den innehåller en pryl som gör dig till kanin... inte så rolig.

Ta kistan i mitten av rummet - tadaa, den stora nyckeln! *jippiii*

Bomba den spruckna väggen i öst. Här finns lite prylar i skall-krukorna.

Iaf, så gå ut ur grottan nu. Gå tillbaka till den där första ingången som du använde, den där den stora kistan fanns.

Gå österut genom dörren, använd hakskottet för att ta dig till den norra delen av rummet, gå genom den sprängda väggen och sen ner och öppna kistan!

Ny pryl : Eldstaven (Fire Rod).

Nu går du HELA VÄGEN TILLBAKA till ingången till den här grottan, och går ut.

Gå norr och leta runt lite tills du hittar en stor skelettliknande sak som blockerar ingången till en grotta. Bränn den med eldstaven. Gå in.

Gå nerför trapporna till den nedersta delen av rummet.

Nu får du springa in och ut mellan alla vägar som leder norrut... han som skrev guiden kunde inte förklara exakt hur man skulle göra, så bara spring in och ut tills du kommer så långt norr som man kan. Gå genom dörren i nordöst. Bry dig inte om bryggan, utan spring söderut, till det sydvästra hörnet av rummet. Gå genom dörren så kommer du tillbaka till det förra rummet. Öppna kistan och ta nyckeln.

Gå tillbaka till det förra rummet, spring norrut och tillbaka till själva ingången till den här delen av grottan (använd spegeln om du är lat).

Se till att du är på det övre planet, alltså inte nedanför trapporna. Spring norrut längs med bryggan och lås upp dörren. Gå genom den.

Gå inte ett steg nu!! Stå stilla och plocka fram din Bombos medaljong och använd den. Gå norr ett steg och kliv på stjärnorna framför dig.

Gå runt rummet som en slags klocka, så ska du komma till den andra dörren utan problem. Gör du fel kan det här bli riktigt störigt, och då får du försöka gång på gång tills du klarar det.

Använd Bombos igen för att döda alla mumier. Använd nu din lykta och tänd alla facklor i rummet. Gör det snabbt, annars släcks dem. Blir det för svårt, så använd eldstaven istället. Gå genom dörren till vänster.

Många fiender, inte sant? Använd Bombos så blir du av med dem.

Ingen dörr!? Jodå. Gå norrut och slå sönder de där rankorna med svärdet så hittar du en dörr. Gå genom den.

Nu finns det ännu fler fiender. Döda dem med svärdet eller använd Bombos. En av dem tappar en nyckel. Ta den. Lås upp dörren till höger och gå genom dem.

Puh, snart klart! Det här är det sista rummet innan bossen.

Det finns ett hål i mitten av rummet, och några Spike Traps som patrullerar det. Ta vad som finns under skall-krukorna och sen trillar du helt enkelt ner i hålet.

Ojdå... du är visst inte ensam längre.

 

Mothula

Otaliga Spike Traps som åker fram och tillbaka, en förvuxen mal som skjuter grejer mot dig och ett golv som inte är stilla... kan det bli värre?

Jepp, faktiskt. Men inte just nu. Mothula är faktiskt inte så farlig.

Titta lite på honom. En stor, ful mal. Undrar vad lite eld kunde göra åt saken... ska vi testa?

Använd din eldstav för att skada honom i början av fighten. När din magi är slut får du använda svärdet. Se upp för eld-grejerna som kan skjuter ut mot dig. De är ganska lätta att undvika om man bara är beredd. Snart ska Mothula vara en död mal.

 

jag kopierade det av Chihuahua

tacka inte mig utan tacka Chihuahua

ge inte mig poäng ge dem til CHIHUAHUA ! :D :D :lol: :lol

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

 Dela

×
  • Skapa ny...