Hoppa till innehåll

Mer Sex I Skolan!


Gäst Soffan

Rekommendera inlägg

Hear me Brothers and Sisters!

 

Genom de år jag har gått genom min grundskola har jag haft två lektioner inom Sexualkunskap. Och det lärde man sig inte direkt mycket kan jag säga. Första var rättare sagt inget om sex. Mer om hur våra kroppar utvecklades. (Började få skägg på lilleman då om några av er finner detta intressant) och andra gången var att man skulle kunna olika delarna på kvinnan respektive mannens könsorgan & vad f*n kondomen används till.

 

Så nu undrar jag. Vem vill veta mer om sex i skolan? Tycker det saknas som f*n i sveriges utbildning nu mera. Att varje skola skaffar sig en Sexolog istället för en skolsköterska vore väl bra?

För vad gör en skolsköterska egentligen? Hon ger er plåster och kanske några huvudvärkstabletter. Sexolog ger mer. :)

 

 

Så. Nu har jag skrivit klart. Eran tur.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 45
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

hmm du kanske har rätt har haft en lektion me sexuakunskap. då så hon vart det fanns gratis kondomer å hämta, hur man runka, hur tjejer kunde ha de skönt å hur man hade sex... tyckte jag räckte gått å väl. å en skolsköterska ja mer, ger oss vaccin, Håller koll på om man är överviktig, om man ser/hör som man ska, Tar hand om en när man tappet ett ben eller 2 å mycke mer

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag hade 3 timmar sexualkunskap i veckan en hel termin i åttan. Mkt rent sexsnack, men också debatter och pornografi m.m

 

Skitroligt, höjde mitt svaga G i biologi till ett strålande MVG och bara det kan väl sammanfatta mitt intresse ganska djupt. :visslar:

 

Har tyvärr hört en historia om en äldre lärare som tog med sig sin man till en mellanstadieklass när de skulle ha sexualkunskap första gången. Mannen och kvinnan hade sex mitt på kartedern och barnen skulle "se & lära" och fråga frågor. Det hände i USA, var annars?

Barnen blev livrädda. Tänkte direkt på denna hemska historia när jag läste trådens namn haha, och att det var Rowyn som var författarn skrämde bort mig lite. ><

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Vi fick också en ganska bra sexualundervisning. Vår lärare, som var en kvinna i 55-60års åldern visade bla hur man tar på en kondom. I brist på frivilliga använde hon en frigolitvariant. Sedan fyllde hon den med vatten (det får plats mycket mer än man tror !) och slängde ut den genom fönstret (5 våningar upp.) Vi hade till och med prov i det :blink:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

f*n vad surt. :/ Sådan utbildning har inte jag fått. Eller iaf inte så mycket. Och nu känns det lite hopplöst att jag ens startade denna tråd. Men jag får hoppas mer nu till Gymnasiet om jag får en sådan utbildning nu som ni fått.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

×
  • Skapa ny...