Hoppa till innehåll

Nåra Bus


Plasma
 Dela

Rekommendera inlägg

Färgägg

Känner du att skolans tråkiga fasad behöver bättras på lite? Vill du sätta lite färg på alla elevers tillvaro? Börja med att leta upp en spruta, ni har säkert någon diabetiker i grannklassen. Införskaffa sedan färg, lacknafta och några ägg. Gör två små hål i varje ägg med hjälp av en nål, använd sedan sprutan för att suga ut själva ägget ur skalet. Blanda färg och lacknafta lättflytande, spruta sedan in blandningen i äggen. Sätt lite tejp över hålen. Nu har ni ett par finfina färgbomber, behandla dessa med stor försiktighet!

 

Hundskiten

Detta kan vara rätt elakt att göra mot en förbipasserande. Leta upp en stor, kladdig hundskit på gatan, tag en smällare och peta in. Antänd och spring därifrån, det kommer regna illaluktande hundskit. Nu när smällare har förbjudits kan man använda en tiger-raket utan pinne istället.

 

Hundskiten #2

Leta upp en, eller ett par hundskitar samt en papperskasse. Lägg påsen med hundskiten utanför någons dörr, tutta eld på pappret, ring på och spring därifrån. Den stackaren som öppnar dörren kommer givetvis försöka släcka elden, troligt vis genom att stampa på den. Skorna kommer lukta ljuvligt sedan :). Se bara till att det inte finns risk att någonting börjar brinna, om dörren öppnas utåt får man placera påsen vid sidan om.

 

Kokosfett

Det finns mycket roligt man kan smörja in med till exempel kokosfett, matolja eller något annat halt. Toalettringen på skolans toaletter är en höjdare.

 

Superlim

Det finns ganska mycket roliga saker man kan limma igen med superlim. Tvåkomponentslimmet "Super Epoxy" ger mycket bra resultat, men det finns ett flertal bra sorter. Här kommer lite tips på vad man kan limma fast: Toalettsits och toalettring, dörrar, CD-läsare, stolar, lås, telefoner, mynt och skåp.

 

Toapappret

Nästa gång du är på en allmän toa som tex i skolan ska du plocka ut toarullen från behållaren. Sedan river du av en bit papper och hänger den i behållaren så att det ser ut som det finns papper kvar. Toarullen gömmer du eller tar med dig hem. Nästa som kommer in på toa och gör sina behov kommer få problem med att torka sig.

 

Vägarbete

Om de pågår ett vägarbete i närheten kan man ställa till med oreda. Flytta helt enkelt avspärrningsskyltar till en annan gata och "spärra av" den. Men se till så att några skyltar finns kvar vid vägarbetsplatsen, det är inte roligt om någon råkar ut för en olycka!

 

Whiteboardpennor

Nästan alla klassrum i Sverige är utrustade med en whiteboardtavla och tillhörande pennor. Det är sällan särskilt svårt att stjäla dessa, man kan roa sig med att samla ihop ett par hundra stycken under en termin och sedan lämna tillbaka dessa vid slutet. Eller, så gör man något betydligt roligare: Stjäl några pennor, ta med dessa hem och fyll dessa med permanent textfärg, lägg sedan tillbaka dina modifierade pennor vid tavlan och låt lärarna klottra bäst de vill...

Brandfarligt

Det smattrande ljuset

Tag ett vanligt, oanvänt värmeljus och stryk på lite trälim på veken och stearinytan. Ta bara ett tunt lager, inte alls mycket. Stoppa sedan in ljuset i frysen i 40 minuter, och därefter i kylen 20 minuter. När någon tänder ljuset kommer det bete sig väldigt konstigt, börja "smattra" lite lätt. Det är en riktigt het idé att byta ut värmeljusen i skolan eller kyrkan mot dessa preparerade ljus!

 

Rökbomb

En klockren klassiker! Blanda hälften socker och hälften salpeter i en burk. Placera burken utomhus och sätt eld på blandningen, kan vara en bra idé att använda lite T-röd för att få det att börja brinna. Brinner med ett starkt sken och ryker som bara den! Salpeter finns att köpa hos de flesta större mataffärer, kolla bland kryddorna. Du kan även testa att smälta samman blandningen i en cola-burk och stoppa ner ett tomtebloss till hälften innan den stelnat. Detta skall enligt uppgift ge bättre effekt. Ett annat tips säger att man får kraftigare rök genom att använda florsocker istället för vanligt socker.

 

Rökbomb #2

Du behöver ett par pingisbollar, lite tejp, en sax och toapapper. Klipp ner pingisbollarna till små, små bitar, vira in dessa i toapapper, två-tre varv räcker. Tejpa ihop pappretså att paketet håller ihop, men täck inte med tejp. Fjutta sedan eld på pappret, när pingisbollarna har börjat brinna släcker du elden genom att stampa lite lätt på paketet. Nu kommer pingisbollarna fortsätta glöda och ryka. Vi har även hört att soft airgun-kulor ska ryka rätt bra.

 

Tändsticksbomb #1

Du behöver två små askar tändstickor. Riv av plånet från den ena asken och stoppa ner det vid topparna på tändstickorna i den andra asken. Kasta asken på valfritt mål och en antänds.

 

Tändsticksbomb #2

Ni behöver: En hylsa från ett hagelgevär eller liknande, ett litet paket tändstickor, ett ljus och tejp. Bryt av topparna på tändstickorna och fyll hylsan från hagelgeväret nästan helt, banka in hylsan i ett träd med tjock bark, öppningen skall vara inåt. Fäst sedan ljuset precis under, så att veken nuddar hylsan. Tänd på ljuset och avlägsna er. Efter runt fem minuter kommer hylsan sprängas loss från trädet med en hög smäll. HÅLL SÄKERHETSAVSTÅND!

 

Tändsticksbomb #3

Skär upp ett litet hål i en tennisboll eller någon mindre boll. Tryck bollen full med avbrutna toppar från tändstickor, pilla sedan försiktigt in några remsor tändsticksplån, se till så att stickorna inte antänds. Tejpa igen hålet med silvertejp, dra gärna några varv runt hela bollen. När bollen kastas mot någonting kommer den att explodera.

Dator-relaterat

Internetspärr

På de flesta skoldatorer kan man lösenordsskydda vissa hemsidor, till exempel msn, lunarstorm, helgon och aftonbladet. Om du vill spärra en sida gör du såhär: Tryck på "Verktyg" -> "Internet-alternativ..." -> "Innehåll" -> "Aktivera" -> "Godkända Platser". Nu skriver du in den webbplats du vill spärra och trycker på "Aldrig", när du har lagt till alla du vill spärra trycker du på fliken "Allmänt". Här bockar du i "Användare kan besöka platser som inte är klassificerade". Tryck på "OK" och fyll i ett lösenord.

 

Tangentbordet

På de allra flesta tangentbord kan tangenterna plockas loss. Flytta runt tangenterna på tangentbordet lite, riktigt irriterande.

Harmlöst

Bussen

Denna är en av våra mer harmlösa dumheter, men väldigt irriterande för den stackars chauffören. När du åker buss och bussen närmar sig en hållplats utan folk och ingen har tryckt på stoppknappen ska du göra dig redo för att trycka på "Stopp". När bussen är några meter från hållplatsen tycker du på knappen och håller i dig i någonting så att du inte ramlar när busschauffören tvärnitar.

 

Den gröna mjölken

Börja med att rota fram lite grön karamellfärg, det brukar finnas bland kryddorna. Häll ner ett par droppar i valfritt mjölkpaket. Finns det möjlighet att blanda ut färgen i drickan i matsalen så är det ett extra plus. Det brukar inte se så smakligt ut.

 

Fjärrkontrollen

Helskön dumhet du givetvis ska göra nästa gång ni ska se på film i klassrummet! Förbered dig genom att samla ihop alla fjärrkontroller ni har hemma, var gärna flera stycken så ni kan få ihop runt tio olika fjärrkontroller. Eftersom de flesta fjärrkontroller sänder på samma frekvens så är chansen stor att någon av era kontroller fungerar ihop med den TV eller video skolan har. Även om knapparna inte ger samma resultat som hemma så kommer läraren bli lite förvånad när TV:n byter kanaler av sig själv, ren magi :)

 

Makaroner under toasitsen

Tag en näve okokta snabbmakaroner och placera dessa under toasitsen på skolans tjejtoalett. Hur skulle du reagera om du satte dig för att skita, och så börjar det "smattra" under sitsen? :)

 

Polisbilen

Precis som "Bussen" är detta en ganska harmlös dumhet, men kan ändå vara ganska kul om man har tur. Se till att alla dina polare vet detta så att alla förstår direkt. Nästa gång en polisbil kör förbi dig och dina kompisar på gatan, peka på bilen och börja springa som om poliserna jagade er. Eftersom dina vänner redan vet vad de handlar om flyr de också, har ni tur så tror poliserna att ni har gjort något olagligt och sätter på blåljusen och jagar er. Skulle de få fast er kan du bara förklara att ni är oskyldiga, och polisen har ingenting att sätta emot, ni har trots allt inte gjort någonting olagligt.

 

Projektordukar

Om det finns neddragningsbarabara projektordukar i klassrummet kan man ha kul. Klipp sönder massvis av papper i små, små bitar, samla ihop det i en påse eller något, det blir lättast. Sen får någon ställa sig på en stol, och dra ut projektorduken lodrätt från väggen. Någon annan får hälla ut all papperskonfetti och sprida ut den över duken, så inte allt kommer i en klump. Rulla sedan försiktigt in duken igen. Mycket trevligt när läraren ska visa overheadbilder.

 

Vad som göms i snö...

För att detta skall vara genomförbart måste det vara snö ute. Fyll en gummihandske med köttfärs och låt denna frysa i frysen. Samla under tiden ihop en stor hög snö utomhus. När eran "arm" har frusit, placera denna i högen så att det ser ut som om någon sträcker ut en blodig arm ur snöhögen. Ser riktigt äckligt ut!

 

Vattenkranen

Detta är roligast att göra på någon av skolans toaletter, men fungerar såklart vartsomhelst. Leta fram lite genomskinlig tejp, helst av bredare modell, gå fram till kranen vid handfatet och tejpa för den bakre delen av öppningen. När någon sedan kommer och ska tvätta händerna kommer vattnet spruta rakt på personen. Har ni tur träffar vattnet i midjehöjd och det ser ut som om personen har kissat ner sig.

Kemiska reaktioner

Kolsyreis

Det svåraste med denna dumheten är att få tag i isen. Den är -78 grader kall och används främst för att hålla glass frusen. Fråga runt i glassaffärerna och hör med han som kör glassbilen ifall ni kan få köpa lite kolsyreis. När ni väl har isen kan ni hitta på mycket kul, lägger ni den i vatten så börjar det bubbla och ryka rejält. Blandar man kolsyreisen med vatten i en plastflaska och skruvar på korken kan man få en ordentlig smäll. Var försiktiga, håller ni för länge i isen kan ni få brännskador!

 

Mini-bomb

Inte någon direkt dumhet, men kan ändå vara rätt roligt att göra om man inte provat på det tidigare. Köp ett Kinderägg, ät upp chokladen och spara den gula lilla "bollen" som leksaken ligger i. Fyll ena halvan med vatten och lägg en tesked bakpulver i den andra. sätt ihop ägget, skaka lite snabbt, lägg det på marken och backa någon meter. Efter några sekunder exploderar den gula plastbehållaren. Det blir visserligen inte någon kraftig smäll, men kan ändå vara rätt kul.

 

Raklödder

Köp tre eller fyra flaskor med raklödder och lägg in dessa i frysen, efter ett dygn plockar ni ut dem och sågar/klipper upp flaskorna. Placera det frusna innehållet på lämpligt ställe och avakta. När det frusna löddret tinar kommer det att expandera och ni får kubikmeter med lödder. Inte snällt att lägga i någons brevlåda.

Övriga dumheter

Den brinnande sedeln

Detta är inte någon direkt dumhet, men en ganska rolig grej att göra inför sina kompisar. Blanda 50% T-röd och 50% vatten, ca 1dl av varje. Doppa sedan ner en pappersbit i blandningen och plocka upp den med hjälp av en tång eller liknande. Tutta eld på pappersbiten, se hur fint den brinner med stora, blåa lågor. Om du har gjort rätt kommer elden slockna av sig självt, och du har kvar din pappersbit, något fuktig. När du vet att det fungerar kan du imponera på polarna genom att elda sedlar på detta sätt. Helt riskfritt!

 

Misstänk snattare

Gå in i en affär, gärna en utan larm och med mycket folk. Ströva runt länga och väl, ha gärna med dig några kompisar. Titta er nervöst omkring, se gärna till att personalen ser er. När ni närmar er utgången och har cirka fem meter kvar springer ni ut så fort ni kan, har ni tur sätter vakterna efter er. Om inte annat orsakar ni lite uppståndelse, och att springa är inte olagligt.

 

Sugrörsterrorism

Nästa gång du och dina kompisar är på McDonalds, plocka på er ett par servetter och några sugrör när ni går därifrån. Riv av små bitar papper, stoppa in dessa i munnen och forma till en liten boll, lite mindre än en ärta. Skjut sedan iväg pappret genom att blåsa i sugröret. Dessa små, blöta pappersbitar fastnar på nästan allt, och kan skjutas ganska långt.

 

lägg upp om ni kan nån xD

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tändsticksbomb #3

Skär upp ett litet hål i en tennisboll eller någon mindre boll. Tryck bollen full med avbrutna toppar från tändstickor, pilla sedan försiktigt in några remsor tändsticksplån, se till så att stickorna inte antänds. Tejpa igen hålet med silvertejp, dra gärna några varv runt hela bollen. När bollen kastas mot någonting kommer den att explodera.

 

 

 

 

 

Misstänk snattare

Gå in i en affär, gärna en utan larm och med mycket folk. Ströva runt länga och väl, ha gärna med dig några kompisar. Titta er nervöst omkring, se gärna till att personalen ser er. När ni närmar er utgången och har cirka fem meter kvar springer ni ut så fort ni kan, har ni tur sätter vakterna efter er. Om inte annat orsakar ni lite uppståndelse, och att springa är inte olagligt.

 

 

 

vi gjorde detta i 8 ibland blev det en 5 m eldfontän och grejer xD

 

 

det coola är att man kan kräva affären på 500 kr om de söker igenom en

Redigerat av Yantra
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Dela

×
  • Skapa ny...