Hoppa till innehåll

Turkiet Vs Pkk (kurdistan)


MORAD
 Dela

Rekommendera inlägg

Jo men har det pågått i 300år? Svar nej!

Som jag sa allt det här hände under de senaste 30 åren. Förr levde turkar o kurder som håller på PKK som bröder (alla kurder e inte Pkk)

 

nej det vet ja jag är inte heller pkk!! men det jag inte fattar varför turkiet inte vill fixa det här demokratiskt!

nej men som du ser så har det pågot i minst 100år!! och varje uppror har innehållt mins 500000 män!! det är många bröders liv både turkar och kurder men som sagt jag fattar inte varför turkiet inte förklarar kurder som en folk

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 46
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Du verkar inte vara kurd från Turkiet. Turkiet har förklarat kurderna som ett folkgrupp och man får snacka kurdiska, lyssna på kurdisk musik o etc. i Turkiet nu.

 

inte i alla ögon!! jag borde i van som ligger i turkiet!! jag fick stryck varje dag i skolan allt slutade med att jag gick hem från skolan gråttande!! till och med lärarna brukade slå mig med linjal

 

jag tror det var några veckor sen det var turkiska nationnaldag (stavfel) det ståg på flaggor älskar du inte det stick eller nåt liknade och det är inte så roligt i många kurders ögon

Redigerat av MORAD
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Skojar du med mig. Om inte kurderna hade rättigheter så skulle Pkk ledaren hängas för länge sedan och han skulle inte fått ha några advokater.

jag bryr mig inte om det är folket jag bryr om folket!!

men jag hoppas på en självständig kurdistan!! och att kurderna och turkarna kan leva som bröder!!

turkiet är inte kurdernas största hot det är iran som dödar varendra kurd som säger att dem är kurd!!

varje år när det är min födelsdag gråter jag iställe för att vara glad!! det är den dag min farbor hängdes!!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Överallt var täckt med den turkiska flaggan, höghus, skolor och affärer. Det var en bra dag för flaggförsäljarna som fanns på varannan gata. Att på något sätt undvika denna flagga, som väcker minnen av terror och förtryck i miljoner kurders ögon, var inte möjligt. Det fanns ord som stod inpräntade i många av dessa flaggor som betydde: antingen älskar du eller så drar du ut.

 

Detta fenomen kan bara förklaras på ett sätt ur en kurds ögon, gillar man inte det odemokratiska Turkiet så skall man lämna sin historiska mark.

 

 

Vi måste återgå några veckor tillbaks då ett tiotal turkiska soldater dödades, 17 skadades och ytterligare 8 tillfångatogs av PKK i ett "bakhåll". Detta ledde till en hätsk stämning som senast kunde bevittnas på 90-talet då kriget var som mest frekvent. Civila kurder lynchades och alla som deltog i detta hyllas och ses som hjältar. Militären såg genast till att lägga censur på alla "fria" medier och inga nyheter från den rådande situationen fick kablas ut utan tillstånd om det skulle skada militärens anseende och rykte. Endast nyheter från en positiv synvinkel tilläts komma ut till befolkning för att låta militären stå i goda dagar och stärka den turkiska nationalandan och självkänslan.

 

Medias glorifiering av ursinniga turkiska demonstranter som visar avsky mot PKK var mer populära än någonsin och tidningarna tävlade i att ha de bästa rubrikerna på sitt hat mot kurder och PKK. En tävling som indirekt kränkte, torterade och kostade många civila kurder deras liv. Liv som varken blev uppmärksammade eller lyhörda. Turkiets landsfader Ataturks författning är lika enkel som tydlig - ett folk, ett land och en flagga. Inga kurder omfattas i denna författning. Kan man verkligen ändra något som är så fastprintat i mångas huvud?

 

det är dåligt gjort från båda sidorna det förflutna går inte att ändra på!! jag stödjer inte pkk men jag orligt för hur många som dör i det här kriget!! mäst kurder som måste lämmna sin mark på båda sidorna av gränsen :(

jag har släktingar där :(

Redigerat av MORAD
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 4 veckor senare...

Om alla småfolk skulle få varsitt land skulle vi får för tok för många flaggor i världen. Det finns hur många små folkgrupper som helst som skulle vilja få ett eget land, och bara för att den här gruppen använder våld ska de inte få det mer än de andra.

 

Kurder är ingen liten folkgrupp, då det finns ungefär 35-40 miljoner kurder sammanlagt. Skulle man handla utifrån det du säger, så borde inte flera länder existera.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...