Hoppa till innehåll

vergil3

Medlem
  • Antal innehåll

    46
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Allt publicerat av vergil3

  1. vergil3

    Big Bang!

    När folk frågar om bevis så tänker dem alltid på att se Guds ansikte eller få något DNA av Gud men det går inte. Så därför har jag inga vetenskapliga bevis på att Gud finns men bevis för Gud är kärlekens uppkomst, människans moral, den avancerade naturen. Vad har ni för motbevis att Gud existerar? Utvecklingsläran har själv många brister som t.e.x vad startade igång Bigbang?, vad fanns innan bigbang?, bigbang förklarar att materia och energi fanns och sen explodera men inte hur de kom till.. Ateister sa förut att alla människor har olika värden. Läs mer om det i darwismen.
  2. vergil3

    Big Bang!

    Ingen vet varför Gud väntade en viss tid och sen skapade universum.. Men varför skulle det vara viktigt? Om vi påstår att bigbang existera och att Gud inte existerar vad fanns då innan bigbang? och innan det? och innan det? Gud skapade universum och människan.
  3. vergil3

    Big Bang!

    Gud skapade allt genom att säga det. "varde ljus och ljus blev till, gud såg att det var gott" Antag att något/någon skapade Gud: då skulle din logiska följdfråga bli: "vem eller vad skapade då detta något/någon, som i sin tur skapade Gud?" Och så där skulle vi kunna hålla på i ett oändligt antal gånger...! Om vi inte ska fastna i den oändliga loopen ovan ("vem skapade... som i sin tur skapde... som i sin tur skapade...?") så måste man anta att Gud är evig. Gud är alltså evig, och ingen har skapat honom. Han bara är. (Det är därför Gud ger sig själv namnet "jag är" i Bibeln.) Och med evig menar jag just evig. Gud är inte bunden av tid och materia som vi är. Detta är faktiskt det enda någorlunda logiska svaret. Därmed inte sagt att det är "begripligt": vi människor kan helt enkelt inte fatta hur något eller någon skulle kunna alltid ha funnits, och inte ha någon början. Men - som du själv är inne på i din fråga nedan - vi kan ställa samma fråga om Big Bang: Vad fanns innan? Varifrån kom all materia/energi som small till i Big Bang? Det går inte att fatta att något skulle vara evigt, och det går heller inte att fatta hur något bara blev till från tomma intet. Vare sig du tror på Gud eller inte, och vare sig du tror på Big Bang eller inte, så kommer du till en punkt där det nog är bara att erkänna att det där med "alltings första början" är en fråga som inte kan besvaras vetenskapligt, utan är närmast en religiös fråga!
  4. vergil3

    Big Bang!

    z0m Bigbang säger att det fanns materia och sen expanderade det. Det måste ni hålla med om. Men den förklarar inte hur den kom dit. Bibeln förklarar visst hur alllt kom till, Gud skapade det.
  5. vergil3

    Big Bang!

    Finns inga vetenskapliga bevis på att Jesus fortfrande finns, finns heller inga vetenskapliga bevis på att han inte finns.. <_< Jesus har alltid varit del av Gud, står i bibeln att han var Guds son redan då. Bigbang förklarar itne hur allt i världen uppstog, det förklar bara att materia och energi redans fanns och sen explodera/expandera.
  6. Kristendomen. Tror mycket och följer regler.
  7. vergil3

    Big Bang!

    Allt handlar om tro, så jag har inga vetenskapliga bevis på att jesus kan gå på vatten. Men iaf, människor för 2000 år sen (till och med tidigare) kunde se skillnaden på is och vatten.
  8. vergil3

    Big Bang!

    När han gick på vattnet så var han på väg mot en båt och en båt kan inte vara ute i havet när det är is. Sen så står det att han gick på morgonen på väg till båten så det var inte 'svårt' att se honom. Han gick på vattnet mot apostalerna, brevid dem och till slut hoppa in i deras båt. Så det var inte "på långt håll" Jesus gick på vattnet.
  9. vergil3

    Saddam Hussein

    Zomg, du vägrar ta in mina ord i din hjärna. Titta på filmerna istället för att skriva random saker utan att ha någon källa z_z
  10. vergil3

    Saddam Hussein

    Och din källa är aftonbladet? Googla och se om du lyckas hitta alla filmer där saddam torterade kriminella, jag har tittat på dem iaf. "Våld föder Våld"
  11. vergil3

    Saddam Hussein

    Och du, i dina unga tankar tror att tortyr skulle tämja en människa? Saddam dödade inte bara oskyldiga människor, han dödade tjuvar och grovt kriminella. Han (som du tycker man ska göra mot terrorister) torterade dem.. Tycker du detta var rätt?
  12. vergil3

    Saddam Hussein

    Det som ni vill göra mot Saddam har Saddam gjort mot andra.. Ni har ungefär samma tänkande.
  13. Kan man kalla sig en varm kristen/muslim om man inte tror på guds ord? Om ni inte förstår så svara inte.
  14. vergil3

    Efter Döden...

    Som kristen tror jag på livet efter döden i h*lvetet eller himmlen.
  15. http://www.genesis.nu/faq/index.html
  16. Zomg... Självklart finns det lagar i bibeln, men ni muslimer kanske inte vet vad jag menar med "guds lagar".. Det kallas Sharia inom islam och det betyder guds lagar, jag trodde att ni skulle veta detta men det ni gjorde ni inte och ni missstolkade allt med de 10 budorden(se nedan).. I kristendomen finns det de 10 budorden, men de är inte alls som Sharia, så hur kan man säga att kristendomen är våldsam p.g.a det första budordet som till och med muslimer har? Sen så är du, Guggo, otroligt dum om du tycker och tror att avhuggande av händer kan lära människor att inte sno. Men kom igen då, jämför de Islamiska Guds lagarna(a.k.a sharia) med de 10 kristendomens budord och se vad som hemskaste. Här har vi de 10 budorden, kalla det för lagar om du vill. Men som ni ser så finns det (och står inte) att man ska bli stenad, halshuggen eller liknande när man bryter mot dessa lagar. Och sen finns det lagar ur koranen Zomg.. Nu har vi varit för mycket Off-topic, jag ber moderatorerna om ursäkt och respekterar ert val att ta bort vissa inlägg. Lämnar nu denna tråd som inte leder någon vart, hej!
  17. Donken: <____________< Självklart så har kristendomen lagar.. men det finns inga lagar som att man ska bli stenad om man är otrogen eller få händerna avhuggda om man är tjuv.. som det finns i koranen.
  18. Jag har inte läst hela koranen, men bara vissa delar (Men det där var ett dåligt argument då du inte har läst bibeln). 'Guds lagarna' som suna skrev kommer ifrån koranen. Kan du vara vänlig att hitta liknande religösa lagar i bibeln?...finns ej några.
  19. Men i bibeln så står det inte något alls som de islamiska "Guds"-lagarna.. Guggo, du förstår väl själv att det finns kristna som dödar o.s.v.. Men anledningen till att jag (och säkert många fler) tycket att islam är våldsam är för att det står I koranen om 'guds' lagar som är hemska.. I bibeln står det ej något sådant. Att säga att katoliker har dödat x antal människor och sedan påstå att kristendomen är våldsam är fel. I kristendomen finns ej några guds-lagar, som det finns i koranen.
  20. DonKeN: Kan du nu förstå varför folk tycker Islam är en våldsam religion?
  21. vergil3

    Saddam Hussein

    Men lol.. Vill du att han ska känna smärta så ska han vara i fägnelse.. Eletriska stolen är ciruks 15 sekunder av smärta och sen dör man..
  22. vergil3

    Saddam Hussein

    Det är värre att vara i fängelse än att dö.
  23. Finns många lagar, Suna har skrivit några i denna tråd några sidor bakåt. t.e.x att skära av händerna om någon snor något , stena en kvinna som varit otrogen..Kommer tillbaks med mer info efter lite googlande.
  24. Donken: "Guds lagar" i Saudi arabien då? Det är lagar från koranen, tycker inte du att de lagarna är fel och våldsamma?
×
  • Skapa ny...