Hoppa till innehåll

Gryphon93

Medlem
  • Antal innehåll

    7
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Allt publicerat av Gryphon93

  1. Du måste inte kunna C++ för att kunna programmera, eftersom det finns massor av andra programmeringsspråk som man kan använda sig av. Du kan till exempel göra spel i VB(Visual Basic), C#, C, Java, Delphi, Pascal, Ruby, med flera. Det finns massor av programmeringsspråk och en massa kunskap att hämta! Däremot är C++ är mycket stort och populärt språk, så det är rekommenderat av många. Men som sagt, du kan koda i många språk och göra spel. Du kan även använda dig av olika program för att göra spel. Du kan använda dig t.ex av Flash(Språk: Actionscript) eller Game Maker(Språk: Game Maker Language). Dessa program underlättar en hel del, genom att du kan rita, koda, redigera ljud, osv., i samma program. Det gör det enklare att göra spel. Däremot lär man sig inte "de viktiga språken", eller vad man ska kalla dem (de jag nämnde i början). De är större språk, ämnade att göra allt. Du kan komma åt operativsystemets olika funktioner och dylikt, vilket du inte kan med t.ex. Game Maker eller Flash. I Game Maker kan man däremot använda sig av andra bibliotek och skript, som andra har gjort. Du kan inte använda Windows (Game Maker finns endast till Windows för tillfället) bibliotek och funktioner. Av den anledningen är det bra att lära sig ett "viktigare" språk. Man kanske kan kalla dem "huvudspråk", till och med. Det tar någon månad att lära sig det man behöver för att göra ett spel. Fast det beror ju helt på hur mycket tid man har. Ett förslag är att du köper/lånar en bra bok, om t.ex. C++ (eftersom det är det du pratar om). En bra bok är "C++ Programmering - 5:e Upplagan", skriven av Stephen Prata. Efter du har lärt dig de grunderna kan du alltid söka efter olika guider, eller andra böcker, som handlar om det du vill rikta dig in på (t.ex. OpenGL, DirectX, SDL, Win32API, m.fl).
  2. Du måste ju definera skottet till planet. Alltså: Du måste sätta skottets x- och y -position till planets. Sedan kan du korrigera lite för att få den att se ut som att komma framför planet eller mitt på, det bestämmer du själv. (Ska till skolan så jag hinner inte skriva något exempel som kan hjälpa)
  3. Mm, så är det. Men en sak som kan vara till stor hjälp då du ska redigera bilden i datorn är en ritplatta. Det finns många fördelar med dem. Du kan precisera nästan lika bra med en ritplatta som du kan göra med vanlig penna. Själva programmen är en smaksak(som Mooney uttryckte det). Själv använder jag Photoshop, eftersom jag anser det vara lätt hanterligt och bra.
  4. Vad är det för modeller du har? Det kan vara bra att veta i första hand. Då är jag säker på att en hel del kan hjälpa till(med att komma på något lämpligt spel). Det ska ju helst vara ett spel där du kan komma åt 3D modellerna. *Idé!* Du kan ju alltid modda Mount&Blade, om du har modeller som passar det spelet. Ett medeltida krigsspel som är riktigt bra. Länk: http://www.taleworlds.com
  5. Går han efter någon Grid eller så? En Grid på 32X32 skulle nog vara passande om dina sprites är det. Jag misstänker att din gubbe fastnar i väggen då du går för långt in i den. Då uppstår det ett fel(eftersom jag gissar att du har satt in ett collision-event mellan honom och väggen)så att spelet tror att den ska stoppa objektet "Guy" eller vad det hette. Testa att köra med grids(i gubben), alltså Snap to Grid funktion. Förresten... kodar du GML eller använder du dig av D&D? Lättare att hjälpa om man vet. - Om spelet fungerar som det ska så kan du alltid kolla det här nästa gång du stöter på ett problem. Det är oftast lättare att använda grids då man gör ett sådant spel som du håller på med!
  6. Game Maker - Är ett program gjort för spelutvecklare. Det är ett rätt simpelt men kraftfullt program som du på ett enkelt sätt kan göra spel i. Game Maker använder sig av två olika sätt för att bygga upp spel på. Ett: D&D, Två: GML. De båda kan medföra ungefär exakt samma resultat. Dock så är D&D mer begränsat än GML och är mer passande för nybörjare. GML kan man övergå till senare, då man lärt sig grunderna, för att göra mer avancerade spel(som t.ex. 3D-Spel). Men om man vill komma åt ALLA funktioner i Game Maker(förkortat GM), så måste man registrera och betala för programmet, som kostar 20$(ca.130kr). Jag rekommenderar dig att köpa det, eftersom det är värt pengarna. Du får ett program som är lätthanterligt och väldigt bra. När det ändå var på tal om grafiken, om bakgrunder, sprites, osv, så kan jag säga att det tar man oftast sist(eller någon gång mitt i). Det första man gör om man ska ha en sprite på ett objekt är att sätta en "bassprite" eller, som man också kan kalla det, grundsprite. Det räcker om man ger en enkel färg i början till bakgrunden. Sedan, då du gjort klart kodningen, kan du lägga till de riktiga spritesen och bakgrunderna. På det här sättet slipper du lägga ner en massa tid på grafiken och med det medföra att spelets uppbyggnad och funktion blir riktigt dåligt. Efter(som sagt)man har kodat klart, så är det lungt att göra grafiken som man vill! Hoppas detta fick dig att förstå en del av vad Game Maker är för något!
  7. Testa att modda något OS-spel(Open Source). Det finns ju en hel del intressanta. Kan inte komma på något för tillfället, men det är värt ett försök!
×
  • Skapa ny...