Hoppa till innehåll

Norton Antivirus


epaaj

Rekommendera inlägg

Vad är egentligen skillnaden mellan norton 2002 och norton 2005? Är det något viktigt 2005 har eller kan man lika gärna köra 2002?

 

Virusdefinitionerna är väl de samma vilken man än har? Det skulle väl vara om det är några nya funktioner eller liknande.

 

Någon som vet?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

jag är expert! jag bytte från just 2002 till 2005 för en månad sedan ungefär eftersom definitionena gått ut (formatterat om burken så mkt att det har varat i alla år).

 

några skillnader:

utbrottsvarning - om ett större hot (sasser, blaster, loveletter etc) bryter ut får du upp en varning och de senaste definitionerna tankas hem om du inte är skyddad mot hotet.

spion och reklamprogramssydd - jättebra komplement till ad-aware.

sekretess - du kan lägga in t.ex. ditt personnr i programmet och om de uppgifterna skickas, mailas, överförs via nätet etc får du en varning och kan välja att stoppa infon så att ingen känslig info kan lämna datorn utan att du vet om det.

 

live update körs mer utan att du märker det än förut.

sökningen går lite snabbare och görs oftare automatiskt när du inte använder datorn.

 

ett ganska dåligt spamskydd men lite tar den bort... tyvärr tar den snarare bort lika mycket vanlig post som spam... ca 8% spam slinker igenom och 6% vanliga stoppas enligt dess egen statistik.

 

tycker absolut du ska uppgradera, särskilt nu när 2006 har kommit och 2005 reas mer eller mindre ut.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Säger som NesseN, Norton drar mkt minne, och hittar inte så mkt heller, så inte ett bra alternativ. Du borde skaffa NOD32, det är ganska bra, drar inte mycket minne.

Aja, sry för Offtopic. Och ja, troligen är 2005 bättre än 2002, värför skulle de göra nya versioner då?

Redigerat av kalle4709
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 4 veckor senare...
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
×
  • Skapa ny...