Hoppa till innehåll

Homosexualitet


kola_king
 Dela

Rekommendera inlägg

Homosexualitet är ingen sjukdom, inget farligt och absolut inte fel.

Själv tycker jag det är lite småäckligt, men skulle aldrig få för mig o hata någon bara för att han var homosexuell.

Homosexualitet är en lägning, precis som bisexualitet och hetrosexualitet.

Att man själv ska få välja mellan de tre är lika självklart som att man ska få välja mellan olika glassar i glasskiosken en stekhet julidag.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 234
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Bara för att ens farfars farfar var homosexuell betyder inte det att man själv måste bli det. Tror inte att det är ärftligt homosexualitet, jag tror inte heller att man föds med det nu. Blev lite påverkad av ditt inlägg suna där faktiskt... Jag tror det är något som man skapar själv. När man börjar titta mer på pojkar än tjejer och får upp intresset för dem och i slutändan kanske man blir homosexuell.

 

vissa föds med 9 fingrar är det en sjukdom ?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Asså, man ser direkt på våra kroppar att vi inte är skapta att vara homosexuella. Så något har alltså gått snett, och eftersom det inte är genetiskt så måste det ha inträffat i fosterstadiet, och det kan helt enkelt ha varit några kromosoner som blivit fel eller nåt annat, så det behöver nödvändigtvis inte vara en sjukdom, men något fel.

 

Nu säger jag detta rent faktamässigt, i övrigt har jag absolut inget emot homosexuella, och jag tycker att de ska ha samma rättigheter som alla andra och få skaffa barn och gifta sig e.t.c.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Kluriga frågor det här faktiskt... Men om vi säger så här... Titta på våra kroppar. Vi är däggdjur och vi föder barn precis som alla andra däggdjur. Alltså är det inte menat att killar och killar skulle vara ihop överhuvudtaget från början…

 

Men om det är en sjukdom eller hur folk blir homosexuella vet jag inte riktigt. Dom utvecklar nog det i ganska tidig ålder, typ puberteten. Det är vad jag tror.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Här är några myter som vetenskapligt bevisats vara felaktiga. Hoppas det klargör lite saker för vissa av er.

 

I homosexuella relationer spelar ena parten man och den andra kvinna.

 

FEL.I homosexuella relationer måste man behärska området inom både egna och den motsatta könsrollen. Detta innebär inte att man "spelar" det motsatta könet.

 

Homosexuella är mer sexfixerade än heterosexuella.

 

FEL. Sex är mer framträdande i mäns relationer än i kvinnors. Detta blir tydligt hos bögar. Skillnaden mellan mäns och kvinnors sexualitet är alltså större än skillnaden mellan homosexuellas och heterosexuellas sexualitet.

 

Homosexualitet beror på en störning i barndomen.

 

FEL. Varför vissa "blir" homosexuella vet vi inget om. Det finns många olika teorier som handlar om arv eller miljö. De flesta homosexuella har inte haft några särskilda svårigheter i barndomen.

 

Homosexuella har inte barn.

 

FEL. Många homosexuella har barn. En del skaffar sig barn innan de upptäcker eller accepterar att de är homosexuella.

Andra lever som homosexuella och skaffar barn med en homosexuell av motsatt kön. Det finns också många som lever i heterosexuella förhållanden med egna barn och som innerst inne vet att de är homosexuella.

 

Man är homosexuell för att man inte får kontakt med personer

av det motsatta könet.

 

FEL. Homosexualitet har inget att göra med attraktionsförmågan på personer av det motsatta könet, utan handlar helt enkelt om att man intresserar sig för personer av det egna.

   

 

Homosexuallitet kan "botas".

 

FEL. Homosexuallitet går aldrig "över" - lika lite som heterosexuallitet. Varken psykiskt eller medicinsk behandling kan förändra en människas sexuella eller känslomässiga dragning till en person av det egna könet. Annat än möjligen förhindra henne att ge uttryck för den.

 

Barn till homosexuella blir själva alltid homosexuella.

 

FEL. Vetenskapliga undersökningar som gjorts, visar att dessa barn inte blir homosexuella i större utsträckning än barn till heterosexuella.

 

Om man i unga år blir förförd av någon av samma kön kan man bli homosexuell.

 

FEL. Den senaste forskningen visar att den sexuella inriktningen bestäms redan under de första levnadsåren och att ingen någonsin blivit förförd till homosexualitet.

 

Homosexuella tänder på alla av det egna könet.

 

FEL. Det räcker inte att personen är av det egna könet. Homosexuella ställer lika höga krav på sin partner som heterosexuella.

 

Positiv information om homosexualitet gör att fler blir homosexuella.

 

FEL. Information gör inte att fler blir homosexuella. Däremot vågar fler leva med sin homosexualitet, eftersom information bidrar till att fördomar minskar.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...