Hoppa till innehåll

Kontakt Till Tv


Skolakuten
 Dela

Rekommendera inlägg

  • 2 veckor senare...
  • Svar 33
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Hej! Skolakuten är ett tv-program på Utbildningsradion som tar upp frågor som rör skolvärlden och pedagogik. Just nu håller vi på att förbereda ett eventuellt reportage om fusk i skolan.  Varför fuskar man, när fuskar man, hur går det till? Vi vill ha era egna upplevelser, berättelser och erfarenheter.

 

Vi söker dig som fuskat på prov, läxor eller inlämningsuppgifter i grundskolan eller gymnasium och är mellan 14-20 år. 

 

Du kommer att vara fullständigt anonym i tv-programmet och om du är under 18 år krävs ett tillstånd från dina föräldrar för att vara med. Vi vill höra era berättelser och erfarenheter. Hör gärna av er till oss!

 

Skolakuten UR

 

[email protected]

 

Jaja jag har ändå aldrog fuskat på ett prov.. :D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Haha låter lite skummt :P

 

Själv så fuskar jag inte på prov men lite grann på läxförhör bara. På franskan t ex. så innan vi har läxförhöret så får vi titta lite i böckerna och om vi har glosor så brukar jag skriva dem lite svagt på bordet så jag lätt klan sudda ut det sen...

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Men kom igen hörni lite mer seriösa inlägg...

 

Sj har ja aldrig fuskat, men hjälpt en kompis med att göra det. Var på tyskan när vi satt bredvid varandra, och läraren satt och läste en bok för sig själv. Var inte så svårt, bara att låtsashosta, och se om läraren kollar första gången för o se hur inne han e i boken xD

Sedan var det bara att visa pappret för kompisen xD

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Fuskar ofta.

Betyder inte att jag inte kan det, har lite svårt för att lära mig rabbla onödiga grejer bara. Sånt som man bara får poäng på prov för, som egentligen inte visar hur mycket man kan använda t ex ett språk.

 

Din fråga var lite skumt ställd tyckte jag, hur man fuskar?

Det enklaste sättet att fuska är förmodligen att skriva ner ev. svar/anteckningar på handflatan, armen osv. På senaste franskprovet fuskade vi utavh*lvete, iallafall ett par stycken. Vandrade runt en viss fusklapp därbak i kammaren.

Jag började med den i ärmen, drog fram vid rätt tillfälle, skrev av allting på bänken, la pappret under skon och la provpappret över det skrivna på bänken. Mycket lättare att fuska om du har det nerskrivet på något som inte är anmärkningsbart, såsom hand eller bord. När man har skrivit färdigt reser man på sig och släpar lappen till nästa. Osv.

 

Haha låter säkert avancerat, det är det inte.

Har smsat fuskat oxå, på ett SO-prov. Lärare är korkade, verkligen ingen uppmärksamhet överhuvudtaget. Hade en kompis som spelade in ett helt j*vla kapitel ur en religionsbok på sin mp3-spelare och på så sätt klarade allting. När läraren ville kontrollyssna vad han hade i öronen drog han bara fram nån låt. Det funkar alltså.

 

Har oxå gjort så som nån annan nämde att jag inte varit delaktig vid provdagen, sedan kommit till skolan och fått göra provet i efterhand i ett antingen studierum eller grupprum. Bara att packa strumporna med lappar ju, inga svårigheter alls.

Redigerat av Slasktratt
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...