Hoppa till innehåll

Attityförändringar Hos Barn


Bplay
 Dela

Rekommendera inlägg

Jag tycker det är väldigt intressant hur attityden hos barn har förändrats. På bara några få år har barnen tappat all respekt för lärare och ibland föräldrar..

 

Vad är det som kan ha fått barn på så kort tid förändras?

 

Förr var det väldigt stor respekt för de vuxna och för sina kompisar. Kan det vara att man släpper barnen mkt mer och förr fick de hjälpa till mycket mer? Vad är det som gjort denna utvecklingen?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 49
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Hur skulle det då ha påverkat just det senaste åren och respekten till föräldrarna? Förr, på ungefär 70-talet var det populärt att bli punkare å att byta stil helt.. Men jag snackar om de yngre barnen, de hade fortfarande stor respekt för vuxna.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ja jag tror mycket på det att barn inte alls behöver hjälpa till och är bortskämda och får i princip allt de pekar på. Dock det med att slå tycker inte jag är en bra metod :/ Man ska kunna ha respekt för varandra utan att använda våld.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag har då inte märkt någon större skillnad på attityden gentemot äldre under min livstid. Jag förstår heller inte varför man skall respektera äldre bara för att dom är äldre.

 

 

 

I en del sammanhang måste man lyssna på de äldre och lära utav dem. En del barn skiter i vilket ibland, lär sig ingenting om sina medmänniskor och beter sig som f*n. Har ingen vett och ettiket och det är något som vi alla bör ha.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Klart man ska respektera de vuxna mer än barnen. Om inte, kan vi lika gärna skit allting. Om man inte respekterar de vuxna så varför ska följa lagar och sådant då det är vuxna som skapar dem.

 

"jag förstår inte varför man ska respektera äldre BARA för att dom är äldre"

 

Det jag menar är att man vinner inte någons respekt bara för att man är gammal nog. Utan man vinner någons respekt genom det man gör, hur man uppträder osv.

 

Följer man inte lagar så får man ta konsekvensen utav de, så den valmöjligheten har man. Och ärligt talat så följer man väl inte alla lagar bara för att dom finns? Utan för att en vettig människa rånar t.ex inte någon.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...