Hoppa till innehåll

Befolkningskontroll


MrSwat
 Dela

Rekommendera inlägg

Vill vi undvika överbefolkning på jorden?

 

Svar: Ja.

 

Därför måste vi införa befolkningskontroll. Jag anser själv att vi måste nå ett brett konsensus i samhället, att inga får skaffa fler än två barn.

 

Efter man fått det andra barnet så bör båda föräldrarna steriliseras.

 

Debattera.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 53
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Gäst Perisoreus

Ett totalförbud skulle aldrig fungera; det gör det inte i Kina heller, om än ettbarnskampanjen varit mycket lyckad. Själv vill jag se en lagstiftning som uppmuntrar till återhållsamhet i födandet; att begränsa till två barn blir svårt för dem som får trillingar el. fler. Skall de tvingas avliva el. ge bort något av barnen. Nej, jag tycker att man skall för de två första FÖDSLARNA få barnbidrag, vilket man inte skulle få för de följande födslarna. Efter ett tillräckligt stort antal födslar skall man dessutom tvinga betala någon form av samhällsbelastningsskatt, som naturligtvis skall baseras på familjens inkomster. I Kina kan många toppolitiker gå runt ettbarnsregeln, eftersom böterna är så små att de med råge kan betala dessa.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Nån form av kontroll bör vi ha, och perisoreus har bra ideer. En ide är kanske att man får bidrag för det första två födslarna, och då menar jag, får man trillingar första och ett sen så får man bidrag*4, men inte mer efter det. Man ska itne tvingas avliva/ge bort tvillingar/trillingar/fyrlingar osv osv.

 

Kanske också fixa ett högt pris på att gå i skola, och i samband med detta höja bidragen, så att det inte gör nån skillnad för dem som håller sig inom ramarna, men har man för många barn så har man helt enkelt inte råd.

 

Varken staten eller den som bara har 2 barn förlorar på detta då staten ger folk mer pengar, som dom bara betalar tillbaka till staten, MEN, skaffar man fler barn så tjänar staten pengar på detta. (inte bara skola, även annat)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är ju bara för att dem ska ha det till barnen..

 

Men varför inte såhär:

1-4 barnet får man 1050 kr/månad för

4-6 barnet får man 550 kr/månad för

6-8 barnet får man 250 kr/månad för

8-? barnet får man 150 kr/år för.

 

Vad tycks :I?

Redigerat av InTech
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Perisoreus

Detta drabbar igen de svagaste grupperna i samhället. Barnbidraget bör vara räknat efter inkomsten, men ett tak kommer att vara nödvändigt. Annars skulle människor med miljoninkomster få alldeles astronomiska belopp i bidrag, vilket inte kan ses som nödvändigt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Perisoreus

I Sverige har vi ett vikande befolkningsunderlag, vilket också är skälet till vårt generösa barnbidrag. Ändå föds det färre än 2 barn per kvinna i Sverige. I Niger, utan något starkt försäkrings- och bidragssystem föds det 9 barn per kvinna. Alltså 4,5 barn per person. Insatserna måste riktas mot problemområden. I Sverige och Europa överlag är det vikande födelsetal, det enda skälet till att Västeuropas befolkning ökar är invandringen. I Östeuropa räcker inte invandringen till, utan befolkningen minskar. Bättre befolkningsplanering i t.ex. Indien och andra länder med rekordartad befolkningsökning.

Redigerat av Perisoreus
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...